Η χρονιά της Κροατίας

Με μια νέα απευθείας πτήση από την Croatian Airlines, η ανερχόμενη ριβιέρα της Κροατίας έρχεται πιο κοντά στους Έλληνες επισκέπτες αποτελώντας μια ιδιαίτερη value for money πρόταση για διακοπές στο εξωτερικό. Η διευθύντρια της Επιτροπής Τουρισμού της Κροατίας, κ. Jelka Tepsic, μίλησε με τον Δημήτρη Βγενή-Φαλλιέρο για το πώς η "μετοχή" της Κροατίας κάνει συνεχώς limit up.

Η χρονιά της Κροατίας

Με μια νέα απευθείας πτήση από την Croatian Airlines, η ανερχόμενη ριβιέρα της Κροατίας έρχεται πιο κοντά στους Έλληνες επισκέπτες αποτελώντας μια ιδιαίτερη value for money πρόταση για διακοπές στο εξωτερικό. Η διευθύντρια της Επιτροπής Τουρισμού της Κροατίας, κ. Jelka Tepsic, μίλησε με τον Δημήτρη Βγενή-Φαλλιέρο για το πώς η "μετοχή" της Κροατίας κάνει συνεχώς limit up.

Η χρονιά της Κροατίας - εικόνα 1

Τι αλλαγές έχουν γίνει στο τουριστικό σκηνικό της Κροατίας τα τελευταία χρόνια;

Η στρατηγική marketing που ακολουθούμε στον τουρισμό έχει στόχο να αναδείξει την Κροατία ένα δυνατό "lifestyle" και κοσμοπολίτικο προορισμό. Σε αυτό βοηθάει η ανάπλαση της εικόνας της χώρας, η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς αλλά και η υψηλή ποιότητα των ξενοδοχειακών υποδομών. Παράλληλα δίνουμε ώθηση στις σύγχρονες τάσεις τουρισμού, τον αγροτουρισμό, τον ιατρικό και θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια.

Ποιες επενδύσεις τρέχουν αυτή την περίοδο, που αναμένετε να αλλάξουν ακόμα περισσότερο την Κροατία ως ταξιδιωτικό προορισμό;

Το αεροδρόμιο στο Ντουμπρόβνικ έχει μπει σε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα εκμοντερνισμού. Επίσης έχει δοθεί έμφαση και έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για τον επανασχεδιασμό του λιμανιού της πόλης, ενώ επιστρέφει και το τελεφερίκ, σε μια ανανεωμένη version που κάνει εγκαίνια το καλοκαίρι του 2010!

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα best of, τα πιο δυνατά χαρτιά της Κροατίας;

Έχετε δει τις Δαλματικές ακτές; Είναι από τις πιο όμορφες της Ευρώπης. Τις βρέχει μια υπέροχη θάλασσα που στολίζεται από 1.500 νησιά. Στην Κροατία υπάρχουν 6 περιοχές που έχουν ανακηρυχθεί προστατευόμενες από την Unesco, εθνικά πάρκα με απίστευτη βλάστηση και μια εθνογραφική ποικιλία που δίνει διαφορετικό "άρωμα" σε κάθε περιοχή.

Η χρονιά της Κροατίας - εικόνα 2
Jelka Tepsic

Ποιες περιοχές στην Κροατία γοητεύουν περισσότερο τους τουρίστες;

Θα έβαζαν στην κορυφή των προτιμήσεων το Ντουμπρόβνικ με τη γραφική του Παλιά Πόλη, αλλά και την υπόλοιπη ακτογραμμή της χώρας, την Ίστρια, το Σπλιτ, το λιγότερο γνωστό αλλά υπέροχο Ζάνταρ, τη ριβιέρα της Μακάρσκα. Από παραλίες οι περισσότεροι ψηφίζουν την πολυφωτογραφημένη Zlatni Rat (Χρυσό Κέρατο) στο νησί Μπρατς, τις παραλίες του Χβαρ και των υπόλοιπων νησιών που είναι σκορπισμένα στην Αδριατική θάλασσα.

Από ποιες χώρες έρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στην Κροατία;

Οι μεγαλύτεροι fans της Κροατίας έρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σλοβενία, ενώ στο Ντουμπρόβνικ ειδικότερα συναντάς πιο συχνά Άγγλους, Γάλλους, Ισπανούς, Γερμανούς και Ιταλούς.

Μπορείτε να μας πείτε μερικά μέρη για διαφορετικά στυλ τουριστών;

Έναν λάτρη της πολυτέλειας θα τον έστελνα στο Ντουμπρόβνικ, στο Ζάγκρεμπ και στο Χβαρ. Σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι θα πρότεινα φυσικά το Ντουμπρόβνικ, την Ίστρια και τα νησιά. Για νέους θα επέλεγα τα νησιά, για οικογένειες την Ίστρια και τη Δαλματία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την κροατική κουζίνα;

Στις ακτές θα δοκιμάσετε καταπληκτικά θαλασσινά αφού η Αδριατική είναι πολύ καθαρή και προστατεύεται οικολογικά. Η κροατική κουζίνα είναι πολύ απλή και υγιεινή - βασίζεται στο φρέσκο ψάρι και τα πράσινα λαχανικά, τα οποία επίσης καλλιεργούνται βιολογικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.