St Tropez

Ο Robert van Straaten, διευθυντής του «Villa Belrose», ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία του St Tropez, ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στον πιο hot καλοκαιρινό προορισμό της Μεσογείου, δίνοντάς μας insider’s tips για να ζήσουμε τα καλύτερά του αυτό το καλοκαίρι, ακριβώς όπως οι διάσημοι επισκέπτες του.

St Tropez

Ο Robert van Straaten, διευθυντής του «Villa Belrose», ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία του St Tropez, ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στον πιο hot καλοκαιρινό προορισμό της Μεσογείου, δίνοντάς μας insider’s tips για να ζήσουμε τα καλύτερά του αυτό το καλοκαίρι, ακριβώς όπως οι διάσημοι επισκέπτες του.

St Tropez - εικόνα 1
Ο Καρλ Λάγκερφελντ είναι από τους μόνιμους fans του St Tropez – μάλιστα γύρισε εδώ και το τελευταίο του promotion film

Mια καταπληκτική μεσογειακή φύση σπαρμένη με πανέμορφα χωριά, ένα λιμάνι αποτυπωμένο σε τόσα και τόσα μέτρα σελιλόιντ, μια εμβληματική παραλία περίπου πέντε χιλιομέτρων, η οποία συγκεντρώνει τα πιο hot beach bars της Ευρώπης, τέχνη παντού (από τις δεκάδες γκαλερί μέχρι την άμμο), πρωτότυπα bar-restaurants με το πιο avant-garde nightlife concept, σταρ του Χόλιγουντ και VIPs περιστοιχισμένοι από τον πιο όμορφο και καλοντυμένο κόσμο...

St Tropez - εικόνα 2
Το «Cafe Senequier» είναι το πιο κλασικό στέκι

Ένα καλοκαίρι στο St Tropez μοιάζει με διαρκή επίδειξη μόδας, όπως αυτές που σκάνε μύτη αναπάντεχα ανάμεσα στα τραπέζια των bar-restaurants ή ακόμη και μπροστά στις ξαπλώστρες της παραλίας! Τα πάντα εδώ μοιάζουν με σόου: από τους βγαλμένους από fashion editorial θαμώνες των εστιατορίων μέχρι τον τελετουργικό τρόπο που κλείνει το δείπνο στο εστιατόριο «Τhierry Thiercelin» της «Villa Belrose», με τους σερβιτόρους να κόβουν φρέσκα αρωματικά κατευθείαν από τη γλάστρα και να τα βράζουν επιτόπου, δημιουργώντας έτσι τα πιο fancy αφεψήματα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, ή το σερβίρισμα κάθε φιάλης ροζέ σαμπάνιας Crystal Magnum των 1.000 ευρώ στο bar-restaurant «Villa Romana» εν μέσω συσκότισης και ηχητικής συνοδείας από το «Also Sprach Zarathustra» του Ρίχαρντ Στράους, από την εισαγωγή της «Οδύσσειας του Διαστήματος» (εμείς το παρακολουθήσαμε 17 φορές σε ένα βράδυ!).

St Tropez - εικόνα 3
Άποψη του κόλπου του St Tropez από τους γύρω λόφους, με τη χαλαρωτική μεσογειακή φύση σε πρώτο πλάνο

Με ιστορία πολλών δεκαετιών, το πάλαι ποτέ χωριό των ζωγράφων Ματίς και Σεζάν, το οποίο έχτισε το μύθο του ως top κοσμικός καλοκαιρινός προορισμός στα ’60s (με πρωταγωνίστρια την Μπριζίτ Μπαρντό), έχει αφήσει πίσω του την κάμψη της δεκαετίας του ’80 και διεκδικεί ξανά δυναμικά τον τίτλο του απόλυτου place to be του καλοκαιριού. Το κέντρο των γεγονότων είναι το καρτποσταλικό λιμάνι με τα πολύχρωμα σπίτια, όπου βρίσκονται κάθε βράδυ τα πιο μεγάλα και πολυτελή σκάφη που έχετε δει ποτέ, με τα parties on board και τα πυροτεχνήματα να μοιάζουν με εικαστικό δρώμενο. Funny λεπτομέρεια ο χωροφύλακας που... ρυθμίζει την κίνηση των πεζών, παραπέμποντας στον Λουί ντε Φινές στην ταινία «Ο χωροφύλακας του Σεν Τροπέ». Το μόνο αρνητικό είναι το απίστευτο μποτιλιάρισμα προς το λιμάνι, που κάθε βράδυ θυμίζει μεσημέρι στην Κηφισίας!

St Tropez - εικόνα 4
Επίδειξη μόδας στην παραλία

Πέρα από party feeling, βέβαια, αυτό που κάνει το St Tropez μοναδικό είναι η εκπληκτική φύση. Ο συνδυασμός από πεύκα, πικροδάφνες και φοίνικες καθώς και το εξαιρετικό φως της περιοχής (δεν είναι τυχαίο ότι αγαπήθηκε από τους ζωγράφους) προκαλούν μια αίσθηση γαλήνης από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος εδώ. Με φοβερά χωριά να «κρέμονται» στους γύρω λόφους, δεν είναι ένας προορισμός μόνο για όσους αναζητούν κοσμικό feeling αλλά και για όσους αγαπούν τις διαδρομές στη φύση. Η γύρω περιοχή είναι «κατάφυτη» και από βίλες διακοπών, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε top ονόματα της showbiz. Δυστυχώς, δεν είναι εφικτό να τις δει κάποιος, αφού περιβάλλονται από ιδιαίτερα ψηλούς μαντρότοιχους, ωστόσο οι εξώπορτες κάνουν... καλλιστεία καλαισθησίας! Άλλωστε, ακόμη και τα πιο πολυτελή σπίτια εδώ είναι ιδιαίτερα καλόγουστα και δεν κάνουν επίδειξη χλιδής όπως, για παράδειγμα, στη Μύκονο.

St Tropez - εικόνα 5
Το λιμάνι είναι reserve κάθε καλοκαίρι από ιστιοπλοϊκά και mega yachts

Φυσικά, για να νιώσετε το ιδιαίτερο vibe ενός τέτοιου προορισμού, δεν αρκεί να κάνετε ένα σύντομο πέρασμα όπως οι εκατοντάδες day trippers του καλοκαιριού – πρέπει να μείνετε μερικές ημέρες και να ζήσετε όπως οι μόνιμοι φαν, συμμετέχοντας στο ολοήμερο πάρτι, από τις ξαπλώστρες των beach bars της παραλίας Pampelonne μέχρι τις στρωμένες με άμμο σάλες των εστιατορίων ή τις αυλές, με τους πολυελαίους να κρέμονται από τα δέντρα! Επειδή, λοιπόν, οι διακοπές εδώ έχουν ειδικές... οδηγίες χρήσης, απευθυνθήκαμε στον Robert van Straaten, έναν από τους ειδικούς –λόγω της δεκαετούς εμπειρίας του στο τιμόνι ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, του «Villa Belrose»–, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τα hot places to be και τις εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσει κάποιος για να πάρει μια γεύση από το μύθο του St Tropez.

St Tropez - εικόνα 6
Το «VIP Room», ένα από τα πιο hot clubs, αδελφάκι του ομώνυμου club στο Παρίσι

Πως χτίστηκε ο μύθος του St Tropez;

Ήδη από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα το St Tropez ήταν αγαπημένο θέρετρο και πηγή έμπνευσης για γνωστούς ζωγράφους όπως ο Ματίς, ο Σεζάν και άλλοι. Το ιδιαίτερο στίγμα της χάρισε στο St Tropez και η εκκεντρική συγγραφέας Colette, η οποία είχε αγοράσει σπίτι εδώ – ωστόσο, όλα ξεκίνησαν με την Μπριζίτ Μπαρντό και τον Gunther Sachs, ο οποίος σκόρπισε 1.000 τριαντάφυλλα στο σπίτι της! Έπειτα από αυτό κάθε πλούσιος και φτωχός ήρθαν να κάνουν επίδειξη στο St Tropez!

Ισχύει ότι τη δεκαετία του ’80 η περιοχή είχε χάσει την αίγλη της; Πώς ανέκαμψε;

Δεν νομίζω ότι το St Tropez έχασε πότε την αίγλη του. Όπως σε όλο τον κόσμο, μπορεί να υπήρξε μια μικρή κάμψη για κάποια χρόνια, αλλά οι Γάλλοι διάσημοι δεν έφυγαν ποτέ, ενώ το φυσικό τοπίο παραμένει πανέμορφο.

St Tropez - εικόνα 7
H Ναόμι και ο σύντροφός της Βλαντιμίρ Ντορονίν επιστρέφουν στο σκάφος τους

Περιγράψτε μας το lifestyle των διακοπών στο St Tropez.

Ξυπνάς στις 12 το μεσημέρι και παίρνεις πρωινό σε ένα από τα beach clubs της Pampelonne. Στις 15:00 είσαι στην παραλία πίνοντας ροζέ κρασί ή σαμπάνια. Στις 18:00 πηγαίνεις για ψώνια στο St Tropez, στις 20:00 κάνεις το μπάνιο σου κι ετοιμάζεσαι για να βγεις. Στις 22:00 βγαίνεις για φαγητό και στη 1:00 συνεχίζεις σε κάποιο από τα κλαμπ.

Εναλλακτικά παίρνεις πρωινό στις 09:00 και στις 10:30 επισκέπτεσαι με το αυτοκίνητο πρώτα από όλα το Gassin, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, και μετά το Gorges du Verdon, απολαμβάνοντας μια τρίωρη διαδρομή μέσα από μαγευτικά τοπία και χωριά. Γευματίζεις στις 13:30 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Bains», που ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 6 γενιές, κι επιστρέφεις στο St Tropez, όπου παίρνεις το aperitif σου γύρω στις 19:30 στην πανέμορφη ταράτσα του «Villa Belrose», δειπνείς σε ένα από τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια και... καληνύχτα.

St Tropez - εικόνα 8
To Port Grimaud, ένα ιδιαίτερο τεχνητό χωριό με κανάλια, ιδανικό για νυχτερινή βαρκάδα και φαγητό

Πώς πρέπει να οργανώσει κάποιος την παραμονή του στο St Tropez για να το ζήσει όπως πρέπει;

Το μεγάλο ατού του είναι ότι μπορεί να σε κάνει να μείνεις από μία νύχτα μέχρι και για το υπόλοιπο της ζωής σου. Εγώ προσωπικά προτιμώ, φυσικά, τα ξενοδοχεία έξω από αυτό, αλλά να σου το θέσω απλά: θέλεις πάρτι, κλείνεις δωμάτιο στο κέντρο – θέλεις χαλάρωση, μένεις στα χωριά. Α, και μείνε όσο περισσότερο μπορείς ή γύρισε πίσω όσο γρηγορότερα μπορείς!

St Tropez - εικόνα 9
Ο Robert van Straaten, διευθυντής του ξενοδοχείου «Villa Belrose», μας ξεναγεί στην περιοχή

Ποια είναι τα πιο hot clubs;

Τα τρία μεγαλύτερα κλαμπ είναι το «Les Caves du Roy», το «Vip Room» και το «Papagayo». Πιο ακριβό παραμένει το «Les Caves du Roy», το οποίο έχει εδώ και 15 χρόνια τον ίδιο DJ, τον Jack E. Το «Vip Room» ανήκει στον Jean Roch και είναι διάσημο γιατί υπάρχει το ίδιο και στο Παρίσι, ενώ το «Papagayo» είναι το πιο παλιό club της περιοχής. Η είσοδος είναι free σε όλα τα κλαμπ, αλλά τα ποτά είναι αρκετά ακριβά. Αν θέλετε τραπέζι, θα πρέπει να κάνετε κράτηση μέσω του concierge του ξενοδοχείου σας.

St Tropez - εικόνα 10
Η βεράντα του ξενοδοχείου «Villa Belrose» προσφέρει την καλύτερη θέα στον κόλπο του St Tropez

Πώς είναι το τοπίο της γεύσης στο St Tropez; Δώστε μας τα πέντε πιο δημοφιλή εστιατόρια της περιοχής.

To St Tropez παρέχει όλα τα είδη κουζίνας και γαστρονομικών γεύσεων. Τι προτιμάτε; Ατμόσφαιρα, αστέρια Michelin, εστιατόρια για να σας δουν και να τους δείτε, επιδείξεις μόδας μετά φαγητού, ασιατική ή αραβική κουζίνα; Τα πέντε πιο διάσημα εστιατόρια είναι το «L’Εscale» στο λιμάνι, με λευκή άμμο στο πάτωμα, το «Villa Romana», με ιδιαίτερο ambience και δυνατή μουσική μετά τις 10-11 μ.μ., η «Brasserie des Arts», με ωραίο μπαρ κι εναλλασσόμενους DJs, στη διάσημη Ρlace de Lices, το «Auberge des Maures», με αυθεντική κουζίνα Προβηγκίας σε έναν ωραίο κήπο, και το «Le Grand Joseph», ένα από τα πιο hot places εδώ και χρόνια, με ωραία ατμόσφαιρα, συμπαθητικό φαγητό και μπιτ μετά τις 11 μ.μ. Πρόκειται για ένα από τα έξι εστιατόρια του Joseph, ενός επιχειρηματία με όραμα. Αν θέλετε να απολαύσετε καταπληκτική θέα και την καλύτερη κουζίνα, ελάτε στο «Τhierry Thiercelin» στη «Villa Belrose».

St Tropez - εικόνα 11
Πανέμορφη η θέα του κόλπου του St Tropez με τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά

Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε;

Μα, φυσικά, την tarte tropezienne, ένα κέικ με κίτρινη κρέμα, που συνοδεύεται προαιρετικά από βατόμουρα.

Πώς είναι το shopping στο St Tropez; Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες μπουτίκ που ξεχωρίζετε;

Κι εδώ ισχύει ό,τι και με τα εστιατόρια – υπάρχει οτιδήποτε θελήσεις! Πολυτελείς (Hermes, Louis Vuitton, Dior, Armani, D&G κ.ά.) αλλά και μικρές διασκεδαστικές boutiques, όπως αυτές της Rue Clemenceau. Και, βέβαια, τα διάσημα σανδάλια του Rondini.

Ποια είναι τα πιο γραφικά χωριά έξω από το St Tropez;

Το Gassin και η Ramatuelle είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας. Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος ακόμη το Grimaud για το κάστρο και την όμορφη θέα του και το Port Grimaud, γνωστό και ως «Μικρή Βενετία», ένα «τεχνητό» χωριό φτιαγμένο στη δεκαετία του ’60, γεμάτο κανάλια που τα διασχίζεις με βάρκες και ωραία εστιατόρια και μπουτίκ – αξίζει να περάσεις ένα βράδυ εδώ.

St Tropez - εικόνα 12
Η pool area του κομψού ξενοδοχείου «VIlla Marie»

Μιλήστε μας λίγο για την καλλιτεχνική ιστορία του St Tropez και την έντονη παρουσία της τέχνης σε αυτό σήμερα.

Όπως σας είπα, το St Tropez έγινε γνωστό ως χωριό ζωγράφων και η καλλιτεχνική προσωπικότητα του διατηρείται μέχρι σήμερα. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί ζωγράφοι γύρω από το λιμάνι αλλά και γκαλερί, όπως αυτή της ζωγράφου Corinne Kowalski. Κάθε καλοκαίρι γίνονται μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, όπως το διάσημο Festival Jazz στη Ramatuelle, το οποίο συγκεντρώνει σημαντικές προσωπικότητες, αλλά και οι κλασικές συναυλίες στο «Chateau de la Moutte» και άλλα πολλά...

St Tropez - εικόνα 13
Το St Tropez χρωστάει σε μεγάλο βαθμό το μύθο του στην Μπριζίτ Μπαρντό

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες και πώς είναι οργανωμένες; Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις παραλίες;

Υπάρχουν πάρα πολλές ωραίες παραλίες κατά μήκος της Pampellone, οι οποίες στην ουσία οριοθετούνται από τα διαφορετικά beach bars. Η πιο παλιά είναι η Club 55, η οποία ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη από το 1955. Η Voile Rouge και η Nikki Beach είναι γνωστές για τα ατελείωτα πάρτι τους, ενώ υπάρχουν παραλίες για κάθε γούστο.

St Tropez - εικόνα 14
Ο Μπόνο και η Πενέλοπε Κρουζ στο «Club 55»

Τελικά τι είναι αυτό που κάνει το «Villa Belrose» ξεχωριστό;

Το «Villa Belrose» είναι ένα μικρό ξενοδοχείο Relais & Chateaux, με πελάτες από όλο τον κόσμο. Πού αλλού θα βρεις ένα τέτοιο μικρό και ήρεμο μέρος, σε απόσταση αναπνοής από την τρέλα του St Tropez, όπου εκτός σεζόν έρχεται ο κόσμος των Relais & Chateaux για να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, τους αμπελώνες, τα γκολφ κλαμπ και τα χωριά, ενώ το καλοκαίρι καταφθάνουν οι πιο γνωστές οικογένειες από όλες τις περιοχές του κόσμου. Είμαι εδώ ήδη δέκα χρόνια και ελπίζω να παραμείνω για άλλα δέκα. Πέρα από την εκπληκτική θέα και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της «Villa Belrose», ιδιαίτερη εμπειρία είναι το δείπνο στο εστιατόριο «Τhierry Thiercelin». Το πλατό με τα 90 είδη τυριών είναι το μεγαλύτερο που μπορείτε να βρείτε στον κόλπο του St Tropez, με σπάνιες κι εξαιρετικές ποικιλίες τυριών, όπως για παράδειγμα το Le Bleu de Termignon.

St Tropez - εικόνα 15
Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι

Έχετε υπάρξει στο παρελθόν διευθυντής σε ξενοδοχείο της Κρήτης; Αλήθεια, ποιες είναι οι διαφορές στο στιλ του κόσμου στην Κρήτη και στο St Tropez;

Η Κρήτη είναι ένα πάρα πολύ όμορφο νησί, αλλά ίσως όχι τόσο μαγικό όσο το St Tropez. Φανταστείτε ότι το τελευταίο είναι ένα χωριό 6.000 κατοίκων που το καλοκαίρι μπορεί να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια. Είναι το meeting point του διεθνούς jet set – από τους βασιλείς μέχρι τους «εγκληματίες».

St Tropez - εικόνα 16
O Bruce Willis και με την Karen McDougal

ST TROPEZ KNOW HOW

Πού να μείνετε Byblos Saint Tropez

(Αvenue Paul Signac, + 33 0 494566800, www.byblos.com) Το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο στο St Tropez, με τέσσερις και πλέον δεκαετίες ιστορίας στην ξενοδοχειακή πολυτέλεια. Συνεχίζουν να το τιμούν οι showbiz people, αν και είναι πιο διάσημο για το club «Les Caves du Roy» και το «Spoon restaurant» του Alain Ducasse παρά για τα κλασικά δωμάτιά του.

Chateau de la Messardiere (www.messardiere.com)

Πεντάστερο ξενοδοχείο-κάστρο, από τα μεγαλύτερα της περιοχής, σε ένα προστατευόμενο πάρκο πολλών στρεμμάτων, με αίσθηση grandeur.

Villa Belrose

(www.villabelrose.com) Χτισμένο σε ένα από τα υψώματα του Gassin, μόλις πέντε λεπτά από το St Tropez, σε μία έκταση 7.000 τ.μ. με πεύκα και καταπράσινους κήπους, με αρχιτεκτονική που εμπνέεται από βίλα της Φλωρεντίας, προσφέρει πραγματικά πανοραμική θέα του κόλπου του και είναι ιδανικό για τους λάτρεις της ιδιωτικότητας. Ένα αστέρι Michelin στο εστιατόριο «Τhierry Thiercelin».

Pan Dei Palais

(www.pandei.com) Καινούργιο, πολύ ενδιαφέρον ξενοδοχείο στην παλιά πόλη, ιδανικό για όσους θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο των γεγονότων. Αίσθηση πολυτέλειας και άρωμα Ανατολής.

Villa Marie

(www.villamarie.fr) Πανέμορφο ξενοδοχείο 46 δωματίων, σε έναν υπέροχο μεσογειακό κήπο στους λόφους της Ramatuelle. Hotel Benkirai (www.hotel-benkirai.com) Value for money πρόταση σε ήσυχο σημείο, σε απόσταση 1,5 χλμ. από το κέντρο. Τα δωμάτια και οι σουίτες μοιράζονται σε χαμηλά κτίρια γύρω από την αυλή με την πισίνα κι έχουν μοντέρνο design με ζεν αίσθηση. Πολύ καλό Τhai εστιατόριο.

St Tropez - εικόνα 17
O ράπερ Usher στην παραλία La Voile Rouge

Πού να φάτε

Τhierry Thiercelin στο ξενοδοχείο «Villa Belrose» L’escale 9 (Quai Jean Laures, +33 0 494970063) Villa Romana (Chemin des Conquetes, +33 0 494971550) Brasserie des Arts (5 Place des Lices, +33 0 494402737) Auberge des Maures (4 rue du Docteur Boutin, Vieux Port, +33 0 494970150) Le Grand Joseph (1 Place de L’Hotel de Ville, +33 0 4 94970390) La Tarte Tropezienne (+33 0 494434120) Νightlife Les Caves du Roy (στο ξενοδοχείο «Byblos», Abenue Paul Signac, St

Tropez, www.byblos.com, www.lescavesduroy.com)

Vip Room (Residence du Nouveau Port, St Tropez, +33 0 494971470, www.viproom.fr/sttrop.html) Papagayo (Resi­dence du Port, +33(0)494979595). Shopping Italia Independent (32 rue Gambetta) O Lapo Elkann, εγγονός του Agnelli και γνωστός fashionista, άφησε το marketing της Fiat για τη μόδα, δημιουργώντας πριν από μερικά χρόνια το δικό του label, το Italia Independent. Πέρυσι άνοιξε αυτήν την ιδιοσυγκρασιακή μπουτίκ. Sunday (13 rue Gambetta, +33 0 494973169). Ξεχωριστή μπουτίκ, με ρούχα διακοπών. Rondini (16 rue G. Clemenceau). Tip Οι τιμές των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των club στο St Tropez είναι αντίστοιχες με αυτές της Μυκόνου. Πώς θα πάτε

Αεροπορικώς μέχρι τη Νίκαια και από κει με αυτοκίνητο. Το καλοκαίρι η Fly Baboo (www.flybaboo.com) πραγματοποιεί πτήσεις για Νίκαια. Εναλλακτικά με Alitalia (www.alitalia.com), μέσω Ρώμης.

Photos

© elliot / www.iml.gr

© Lonelyplanetimages / AK Images

© Juergen Richter / LOOK - foto / Apeiron

© Getty Images/Ideal Images

© Awlimages / AK images

© Ralf Schulthei / / LOOK - foto / Apeiron

© Manuel Litran / Corbis / Apeiron

© angeli / www.iml.gr

© X17 / visualphotos.com

© big / www.iml.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.