Βρες τη δική σου Καραϊβική

Η Κατερίνα Κατώπη σας βοηθά να επιλέξετε το νησί που σας ταιριάζει σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για γιορτινά εξωτικά ταξίδια.

Βρες τη δική σου Καραϊβική

Η Κατερίνα Κατώπη σας βοηθά να επιλέξετε το νησί που σας ταιριάζει σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για γιορτινά εξωτικά ταξίδια.

Dominican Republic (DR)

Βρες τη δική σου Καραϊβική - εικόνα 1

Golf & action

Η Παλιά Πόλη έχει έντονο ισπανικό αποικιοκρατικό χαρακτήρα και τη γοητεία μιας άλλης εποχής, τα γήπεδα γκολφ στο νερό (και όχι μόνο) είναι μυθικά, οι κλειστές πριβέ συνοικίες –όπως το Casa de Campo και η Punta Cana– αποτελούν τόπο συνάντησης των δισεκατομμυριούχων της Λατινικής Αμερικής και οι παραλίες είναι απλώς ένα ποίημα. Όσο για τις δραστηριότητες, από πού να ξεκινήσει κανείς; Περιπετειώδη treks στο εθνικό πάρκο, kitesurfing στο Cabarete, βουτιές σε βυθισμένες ισπανικές γαλέρες, αναζήτηση θησαυρών, wind surfing στην Playa Grande. Το βόρειο κομμάτι, το πιο κοντινό στην Αϊτή (μοιράζονται το ίδιο νησί), είναι το πιο άγριο, το πιο πράσινο και το πιο ανεξερεύνητο.

St. Barths

Βρες τη δική σου Καραϊβική - εικόνα 2

Ηigh cosmopolitan

Μικρό, exclusive, κομψό και πολύ upmarket, το St. Barths είναι το Gstaad όσων θέλουν να ξεφύγουν από το κρύο, το μέρος όπου ξεχειμωνιάζουν οι πλούσιοι και διάσημοι, οι οποίοι συρρέουν εδώ με ιδιωτικά αεροπλάνα και γιοτ. Δεν είναι ένα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, παρά τις πολλές μικρές παραλίες. Όσοι δεν μένουν στις βίλες διαλέγουν μικρά boutique ξενοδοχεία, όπως τα «Eden Rock», «Le Toiny» (με τις απομονωμένες βίλες στην ανατολική ακτή), «Hotel St. Barth Isle de France» και «Guanahani». Τα βράδια τα μπαράκια στην Gustavia γεμίζουν island chic κόσμο. Το shopping είναι απλώς θεϊκό!

Cayman Islands

Βρες τη δική σου Καραϊβική - εικόνα 3

Diving paradise

Τα Cayman Islands είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πλέον γνωστούς παραδείσους για καταδύσεις σε όλη την Καραϊβική. Ατελείωτες παραλίες που βρέχονται από τιρκουάζ νερά, άμμος μαλακή σαν πούδρα, συνήθειες αγγλικές (ήταν αγγλική αποικία) και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Στο Grand Cayman η παραλία των επτά μιλίων πλαισιώνεται από πολλά γνωστά ξενοδοχεία, στο Little Cayman το τοπίο είναι πιο άγριο κι επιβλητικό, ενώ το Cayman Brac είναι ένας ανεξερεύνητος, μικρός χαμένος παράδεισος. Μπορεί να μην έχουν τον κοσμοπολίτικο αέρα άλλων νησιών, όμως είναι το τέλειο μέρος για χαλάρωση, σπορ στην παραλία και καλή Cajun κουζίνα.

Curacao (& Bonaire)

Βρες τη δική σου Καραϊβική - εικόνα 4

Για culture lovers

Τα Aruba, Bonaire και Curacao (κοινώς τα ABC’s) έχουν πανέμορφες παραλίες, το Bonaire έχει «απρόβλεπτο» diving και είναι από τα λίγα μέρη που βρίθουν από δυσεύρετους ιππόκαμπους (!), ενώ το Curacao μαγεύει με τα εκπληκτικά αποικιοκρατικά κτίρια της πρωτεύουσας Willemstad, τα οποία θεωρούνται πρότυπα αρχιτεκτονικής και τα καλύτερα σε όλη την Καραϊβική. Σταυροδρόμι κατακτητών για πέντε αιώνες, το Curacao είναι πλούσιο σε Ιστορία και σίγουρα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Καραϊβικής! Οι παραλίες είναι σχεδόν ανέγγιχτες, μικρές και απομονωμένες, ενώ η περίεργη φυσιολογία του προσφέρεται για treks και mountain biking. Οι ντόπιοι είναι ανοιχτοί και πολύ «γλεντζέδες» και από τον Ιανουάριο ζουν για δύο μήνες στους ρυθμούς του καρναβαλιού!

Turks and Caicos

Βρες τη δική σου Καραϊβική - εικόνα 5

Χαλαρά cool

Πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν ήξερε αυτόν το μικρό παράδεισο με την ατελείωτη αμμουδιά που βρέχεται από το απόλυτο τιρκουάζ. Η συγκεκριμένη θάλασσα είναι η επιτομή της τελειότητας. Σήμερα, παρότι παραμένουν ακόμη σχετικά άγνωστα, τα Turks and Caicos αποτελούν ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών της Καραϊβικής που είναι πλέον συνώνυμο της διακριτικής πολυτέλειας, του χαλαρού island style και του απόλυτου cool. Το «Parrot Cay» και το «Amanyara» το έβαλαν στο χάρτη κι έτσι ξαφνικά, με την έλευση των Ντόνα Κάραν, Μπρους Γουίλις, Τζένιφερ Γκάρνερ και Μπεν Άφλεκ, μετατράπηκε σε παιχνιδότοπο των rich ’n’ famous, με γνώμονα πάντα τη δια­κριτικότητα. Καταδύσεις, spa, λίγα και πάρα πολύ καλά (boutique) ξενοδοχεία, ανύπαρκτο nightlife και το τέλειο μέρος για meditation και χαλάρωση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.