Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Luxury

Check in Κροατία - εικόνα 1

Le Meridien Lav Τοποθεσία: Στην Podstrana του ιστορικού Split - σκέψου δαλματικές ακτές, και παραθαλάσσιο θέρετρο απ' όπου φεύγουν τα καραβάκια για τα νησιά. Ατμόσφαιρα: Meridien - χωρίς σχόλια. Φυγή σ' έναν κόσμο απαλών γραμμών κι ανάλαφρη πολυτέλεια σε hip τόνους. Ποιοι πάνε: Όσοι τα θέλουν όλα στο πιάτο -θάλασσα, spa, σκι, τένις- αλλά και οι σκαφάτοι (έχει μαρίνα που χωράει 60 γιοτ). Δωμάτια: Απαλά υφάσματα, chic pinstripe αισθητική, καλός εξοπλισμός κι ωραία θέα στα μεγαλύτερα ίσως δωμάτια της περιοχής. Εστιατόρια: Casual το "7 Pals Bar & Grill" με health και spa μενού πάνω στην παραλία. Πιο comme il faut το "Spalatum". Highlights: Τα 800 μ. ιδιωτικής παραλίας, οι κήποι (φιλοτεχνημένοι από τον βραβευμένο Jim Nicolay) και η θέα στα γύρω νησιά. Info

+385(0)21500500, www.starwoodhotels.com/lemeridien. Από € 175

Design

Check in Κροατία - εικόνα 2

Riva, Hvar Yacht Harbour Hotel Τοποθεσία: Προνομιακό πόστο στο Χβάρ, για ένα ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν του νησιού! Ατμόσφαιρα: Lounge έπιπλα, κοκτέιλ κι ο ήλιος να δύει σ' ένα κυβιστικό περιβάλλον μπροστά στην προκυμαία. Ποιοι πάνε: Όσοι λατρεύουν το design - κυρίως όταν αυτό συνδυάζεται με καλοκαιρινή dolce vita. Δωμάτια: Η Μπριζίτ Μπαρντό κι άλλες σέξι περσόνες στο κεφαλάρι φλερτάρουν με το κόκκινο σε 54 uplifting δωμάτια. Εστιατόρια: Φρέσκα και ντόπια προϊόντα συνδυάζονται στα μεσογειακά πιάτα του "Roots". Highlights: Το πρώτο και μοναδικό κροατικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Info

+385(0)21750100, www.slh.com/rivahotel. Από € 147

Spa

Check in Κροατία - εικόνα 3

Dubrovnik Palace Τοποθεσία: Λίγο έξω από την Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, που θεωρείται το μαργαριτάρι της Αδριατικής. Ατμόσφαιρα: Το μέρος αποπνέει "αναζωογόνηση". Γύρω γύρω δέντρα, πισίνες και μπροστά η θάλασσα. Ποιοι πάνε: Όσοι θέλουν να κακομάθουν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους με δόσεις καλού spa. Δωμάτια: Όλα έχουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Διακόσμηση σε γήινους τόνους και στιλάτο σκηνικό. Εστιατόρια: Πάρτε μια γεύση: καρπάτσιο τόνου με βασιλικό και σορμπέ σαμπάνιας. Ηighlights: Έχει τη φήμη του καλύτερου και μεγαλύτερου spa στην Κροατία - και την επιβεβαιώνει με βραβείο Croatia's Leading Spa Resort. Info

+385(0)20430287, www.dubrovnikpalace.hr. Από € 234

Budget

Check in Κροατία - εικόνα 4

Astoria Τοποθεσία: Λένε ότι η Istria είναι η νέα Τοσκάνη. Εκεί βρίσκεται το "Astoria Design", στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Opatija. Ατμόσφαιρα: Elegant απλότητα, σ' ένα φωτεινό κι εξωστρεφές ξενοδοχείο με βεράντα με ωραία θέα. Ποιοι πάνε: Θα συναντηθείτε με στιλάτους, όμορφους νέους - τους τραβάει σαν μαγνήτης η Opatija. Δωμάτια: Μοντέρνο, αφαιρετικό ύφος σ' ένα ευχάριστο σύνολο. Διαλέξτε ένα με θέα θάλασσα. Εστιατόρια: Ένα εστιατόριο με highlights τα πιάτα με μαύρη τρούφα, που είναι και η ντόπια παραγωγή της περιοχής. Highlights: Η low cost φιλοσοφία του και το γυάλινο μπαρ στο λόμπι. Η περαντζάδα στη θάλασσα μπροστά στα πόδια σας. Info

+385(0)51706350, www.hotel-astoria.hr/en/home. Από € 90

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.