Νυμφαίο τελευταίας εσοδείας

Απολαμβάνουμε κάθε ταξίδι μας στο Νυμφαίο: τα δάση της οξιάς στο Βίτσι και τον διατηρητέο οικισμό. Χρόνια τώρα έχει αναπτυχθεί εδώ αξιόλογη τουριστική υποδομή. Η σύνδεση με την Εγνατία φαίνεται ότι απογειώνει την κατάσταση. Ιδού οι τελευταίες διευθύνσεις...

Νυμφαίο τελευταίας εσοδείας

Απολαμβάνουμε κάθε ταξίδι μας στο Νυμφαίο: τα δάση της οξιάς στο Βίτσι και τον διατηρητέο οικισμό. Χρόνια τώρα έχει αναπτυχθεί εδώ αξιόλογη τουριστική υποδομή. Η σύνδεση με την Εγνατία φαίνεται ότι απογειώνει την κατάσταση. Ιδού οι τελευταίες διευθύνσεις...

Νυμφαίο τελευταίας εσοδείας - εικόνα 1

Τα Λινούρια (2386031222), μια παλιά ταβέρνα στην είσοδο του χωριού, άλλαξαν χέρια και μεταμορφώθηκαν κυριολεκτικά σ’ ένα bar-restaurant-πραγματική αποκάλυψη για τη περιοχή. Ξαφνιάζουν όχι μόνο με την ανάλαφρη αισθητική τους, αλλά κυρίως με τη δημιουργική κουζίνα τους, η οποία συναγωνίζεται επάξια καλά εστιατόρια της Αθήνας. Κάθεσαι κοντά στην μπάρα, απέναντι από το τεράστιο τζάκι, και αφήνεσαι να παρασυρθείς σε μυρωδιές και γεύσεις που δεν συναντάς συχνά στην περιφέρεια. Ξεκινάς, ας πούμε, με μια βελούδινη σούπα πατάτας με μαύρη τρούφα, τσορίθος, κρουτόν και τσάιβ, συνεχίζεις με λαχανοντολμάδες σε κρέμα αβγολέμονου (να την τρως με το κουτάλι…) κι εκστασιάζεσαι με ζουμερό ιρλανδέζικο rib eye με σχοινόπρασο και ντιπ μουστάρδας. Μα, θα μου πεις, στο Νυμφαίο θα φάω ριζότο με ψητή μελιτζάνα και μπρι; Ε ναι, λοιπόν, και θα με θυμηθείς.

Ανηφορίζοντας το κεντρικό καλντερίμι, αριστερά, κοντά στην εκκλησία, βρίσκεται ο καινούργιος ξενώνας Νύμφες (2386031114, www.nymfeshotel.gr) σ’ ένα πέτρινο αναπαλαιωμένο αστικό σπίτι από την εποχή του Μεσοπολέμου. Τα χρώματα, η επίπλωση, τα χαλιά και η διακόσμηση δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς στα πέντε δωμάτια με ονόματα νυμφών, από τα οποία ατενίζεις αμφιθεατρικά τον οικισμό. Το λιακωτό και η βεράντα (όταν το επιτρέπει ο καιρός) είναι ιδανικά για χαλάρωση καθώς και το κυρίως καθιστικό στο ισόγειο του παράσπιτου. Κι αν αποζητάτε επιπλέον απόλαυση, αφεθείτε στο ευεργετικό jacuzzi ή το χαμάμ του μικρού τους spa. Το πρωινό, δε, γεμάτο καλούδια.

Το Nives (2386031121), στην επάνω γειτονιά, σε υποδέχεται με μια περίτεχνη εξωτερική σκάλα, η οποία σε μεταφέρει ξαφνικά στις αρχές του περασμένου αιώνα με τους ζωγραφικούς διακόσμους εποχής και τις ευχές σκαλισμένες στα αραβικά. Η αποκατάσταση ήταν πολύ προσεκτική, διατηρήθηκαν όλες οι αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες τόσο στην εξωτερική όψη όσο και στα δωμάτια (σύγχρονα εξοπλισμένα). Η παράδοση αναδεικνύεται με τρόπο που αισθάνεσαι τη θαλπωρή φιλοξενούμενου σε αυθεντικό νεβεσκιώτικο σπίτι. Ιδανικά για μικρές παρέες είναι και τα δωμάτια του παράσπιτου, με μικρό καθιστικό με τζάκι.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, από τους πρώτους που πριν από μερικά χρόνια προέβλεψαν τη δυναμική του τόπου και ανακαίνισαν το πατρικό τους («Ξενώνας Αθηνά», 2386031141, από τα ομορφότερα σπίτια του χωριού) δημιούργησε πρόσφατα Το Μπακαλικάκι στην πλατεία. Θα βρείτε άφθονα από τα διάσημα προϊόντα της περιοχής, σ’ ένα χώρο-πιστό αντίγραφο της δεκαετίας του ’60. Εξαιρετικό το ρακόμελό του από Cabernet και Merlot της περιοχής του Αμύνταιου. Οι νεότεροι θα θαυμάσουν τη γραφικότητα του χώρου, τους παλιότερους θα τους ζεστάνει η νοσταλγία...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.