Μείναμε στα Four Seasons Αλεξάνδρειας - Καϊρου

Θέα στην πιο «ελληνική» corniche της Αιγύπτου από το μπαλκόνι του ολοκαίνουργιου «Four Seasons» της Αλεξάνδρειας ή κλασική πολυτέλεια στο υπερσύγχρονο «Four Seasons» του Καΐρου, δυο βήματα από την αγορά του Ελ-Χαλίλ; Το μεταξύ τους crash test δεν έχει νόημα: είναι και τα δύο ασυναγώνιστα. Η Ιλειάνα Δημάδη δοκίμασε την απόλυτη ευδαιμονία και σας προτρέπει: it’s time to pamper yourselves!

Μείναμε στα Four Seasons Αλεξάνδρειας - Καϊρου

Θέα στην πιο «ελληνική» corniche της Αιγύπτου από το μπαλκόνι του ολοκαίνουργιου «Four Seasons» της Αλεξάνδρειας ή κλασική πολυτέλεια στο υπερσύγχρονο «Four Seasons» του Καΐρου, δυο βήματα από την αγορά του Ελ-Χαλίλ; Το μεταξύ τους crash test δεν έχει νόημα: είναι και τα δύο ασυναγώνιστα. Η Ιλειάνα Δημάδη δοκίμασε την απόλυτη ευδαιμονία και σας προτρέπει: it’s time to pamper yourselves!

«Four Seasons Hotel» at San Stefano Αλεξάνδρεια

Μείναμε στα Four Seasons Αλεξάνδρειας - Καϊρου - εικόνα 1
  • A new entry Εγκαινιάστηκε την περασμένη άνοιξη, η θέα του στη Μεσόγειο είναι απίθανη χάρη στην προνομιούχα θέση του στην αλεξανδρινή corniche και το επίπεδο του προσωπικού αψεγάδιαστο. Ενταγμένο στο επιβλητικό συγκρότημα «Grand Plaza», αναπτύσσεται σε 19 ορόφους και o classically elegant σχεδιασμός του ανήκει στον διακεκριμένο Pierre Yves Rochon.
  • Κάπου μεταξύ Ντουμπάι και Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η αίσθηση των Ελλήνων επισκεπτών όταν ατενίζουν τις πολυτελείς εγκαταστάσεις που ξεχύνονται μέχρι την παραλία – στο υπέροχο ταβερνάκι «Fresh Fish Grill» ή στο «Kala» με τη μεσογειακή κουζίνα. Η λιβανέζικη κουζίνα του «Byblos» έχει δεχτεί το φινετσάτο touch του σεφ David Jansen, ενώ το crystal manicure στο spa center, σε συνδυασμό με ένα Thai massage, είναι η επιτομή του wellness. Αν είστε αθλητικός τύπος, υπάρχει δυνατότητα για surfing, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις στο –γεμάτο αρχαιότητες– βυθό, ακόμη και για ενοικίαση σκάφους.
  • Σε απόσταση αναπνοής θα βρεθείτε στην εμβληματική, γρανιτένια και βραβευμένη το 2003 για την αρχιτεκτονική της, νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στους κήπους του Montazah Palace (το θέρετρο του προέδρου Μουμπάρακ), στα ιστορικά tea rooms των «Le Trianon» και «Cecil». Για να μη χαθείτε στην ατελείωτη παραθαλάσσια corniche (έκτασης 25 χιλιομέτρων!), επικεντρωθείτε στην περιοχή γύρω από τη Stanley Bridge.
  • Αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια… αφού πρώτα περάσεις για ένα «προσκύνημα» από το Σπίτι του Καβάφη, το Πατριαρχείο, τον ανακαινισμένο ναό του Ευαγγελισμού, το ελληνικό σχολείο (ανάμεσα σε άλλα, εκτίθενται και τα απολυτήρια του Μάνου Λοΐζου και του Ντέμη Ρούσσου) και για ένα δείπνο στο Greek Club δίπλα στη Citadel. www.fourseasons.com/alexandria.

    «Four Seasons Hotel» at Nile Plaza Κάιρο

    Μείναμε στα Four Seasons Αλεξάνδρειας - Καϊρου - εικόνα 2

  • Give me the spot Χτισμένο στις όχθες του Νείλου και στην καρδιά της Garden City, με τους belle epoque κήπους και τα art deco αρχοντικά. Το πολυτελές κτίριο συνδυάζει αρμονικά –στους 30 ορόφους του– το metropolitan ύφος με τη γοητεία του κλασικού και μπορεί να καυχιέται για μια μοναδική συλλογή σύγχρονης αιγυπτιακής τέχνης.
  • Ο όροφος της ομορφιάς Το καλύτερο και μεγαλύτερο beauty & wellness spa ολόκληρης της πόλης καλύπτει τον 5ο όροφο και φέρει τη σφραγίδα του εξειδικευμένου spa network της Daniela Steiner. Το… βασιλικής περιποίησης φαραωνικό μασάζ είναι φετίχ!
  • «Ένα ξενοδοχείο, άπειρες γεύσεις» είναι το μότο τους και τα 6 intercultural εστιατόρια το επιβεβαιώνουν: στο «Zitouni» θα δοκιμάσετε αυθεντικές λιβανέζικες γεύσεις –ο μεσημεριανός μπουφές του είναι παραδείσιος–, για cucina rustika θα περάσετε στο ιταλιάνικο «Bella», για τη μοναδική στην πόλη καντονέζικη κουζίνα στο «Spice», για φρέσκα θαλασσινά στο «Aqua», ενώ αν δεν μπορείτε να απαρνηθείτε τις κρεατολαγνικές σας διαθέσεις, υπάρχει για σας το «Steaks».
  • Σε απόσταση αναπνοής παραποτάμιες βόλτες στη Λεωφόρο Corniche δίπλα στον Νείλο, βραδινές βαρκάδες με παραδοσιακές φελούκες, shopping στις chic boutiques της Nile Plaza. Με ταξί θα φτάσετε σε 5-10 λεπτά σε όλα τα must see αξιοθέατα της πόλης: στο αρχαιότερο (από το 1902) Αρχαιολογικό Αιγυπτιακό Μουσείο του κόσμου με 136.000 εκθέματα, ανάμεσά τους και την περίφημη πτέρυγα του Τουταγχαμόν, στην 7ώροφη Όπερα του Καΐρου, στον Πύργο του Καΐρου (ύψους 187 μ.), με το cafe του να διαθέτει το τέλειο πανοραμίκ της πόλης, στο τεράστιο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και στην περιβόητη αγορά του Χαν-Ελ-Χαλίλ.

    www.fourseasons.com/caironp.

    Μείναμε στα Four Seasons Αλεξάνδρειας - Καϊρου - εικόνα 3

    Πώς θα πάτε

    Aegean Airlines Καθημερινές πτήσεις Αθήνα-Κάιρο-Αθήνα (η διάρκεια της πτήσης είναι 2 ώρες). Πληροφορίες: 8011120000 από σταθερό με αστική χρέωση ή 2106261000 από κινητό ή από το εξωτερικό (καθημερινά, 7 π.μ.-11 μ.μ., www.aegeanair.com). Dream Travel S.A. Το έμπειρο και βραβευμένο ταξιδιωτικό γραφείο προτείνει δύο επιλογές για οργανωμένο ταξίδι: α) Κάιρο-Αλεξάνδρεια (5 ημέρες, 4 νύχτες), με αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή και β) κλασική Αίγυπτος: κρουαζιέρα σε Νείλο (Ασουάν-Λούξορ)-Κάιρο-Αλεξάνδρεια (8 ημέρες, 7 νύχτες). Πληροφορίες: Λυκαβηττού 5, Αθήνα, 2111050000, www.dreamtravel.gr.

    Το ταξίδι μας πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική φιλοξενία της Aegean Airlines και της Dream Travel S.A.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

    Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
    03/05/2024

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.