Νίσυρος

Από το καινούργιο Ηφαιστειολογικό Μουσείο ως τα τοπικά πιάτα (πιτιές και σκορδαλιά με αμύγδαλα), ο Θάνος Λαμπρόπουλος μας στέλνει up-to-date ανταπόκριση και εικόνες από το τόσο ιδιαίτερο ηφαιστιογενές νησί που εξελίσσεται σε low profile μόδα.

Νίσυρος

Από το καινούργιο Ηφαιστειολογικό Μουσείο ως τα τοπικά πιάτα (πιτιές και σκορδαλιά με αμύγδαλα),

ο Θάνος Λαμπρόπουλος μας στέλνει up-to-date ανταπόκριση και εικόνες από το τόσο ιδιαίτερο ηφαιστιογενές νησί που εξελίσσεται σε low profile μόδα.

Τι να κάνεις οπωσδήποτε

Νίσυρος - εικόνα 1
  • Αφιέρωσε τουλάχιστον δύο επισκέψεις στο σεληνιακό τοπίο των κρατήρων (πριν από τις 11 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα, για καλύτερο φωτισμό και για ν' αποφύγεις τα τουριστικά γκρουπ από την Κω): να περιδιαβείς και τους 4, κι ας μυρίζει θειάφι, κι ας λαχανιάσεις. Βάλε καπέλο!

  • Δοκίμασε αφέψημα σάψυχου (άγρια μαντζουράνα) στο cult καφενείο Ανδρίκος, τραγανούς λουκουμάδες στο Rendez-Vous, γαλακτομπούρεκο στην Ειρήνη – στην πλατεία της Ηλικιωμένης, στο Μανδράκι.
  • Πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια που πριν λίγες μέρες καθάρισε και σηματοδότησε ο Πεζοπορικός Σύλλογος Φυλής.
  • Επίσκεψη στο καίνουργιο, εντυπωσιακό Ηφαιστειολογικό Μουσείο στα Νικιά.
  • Αφέσου για μια νύχτα κάτω από τα αστέρια στην Παχιά Άμμο.
  • Πιες καφεδάκι και σουμάδα στην πλατεία στα Νικιά.
  • Μια επίσκεψη στην photo gallery του φωτογράφου Caracasian στο Μανδράκι.
  • Βόλτες στα σοκάκια του Εμπορειού και των Νικιών.
  • Ανέβα για πανοραμική θέα στον Αϊ-Λια στα Νικιά.
  • Χαλάρωσε στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στο Παλαιόκαστρο.
  • Πάρε τον (ήπιο) χωματόδρομο από τη λάκκα του ηφαιστείου μέχρι το Μανδράκι, κάνοντας στάση στη λιλιπούτεια μονή του Σταυρού.
  • Κάνε και μια-δυο επισκέψεις στα ιαματικά λουτρά ή στη σπηλιά-σάουνα στην είσοδο του Εμπορειού.

    Παραλίες

    Μπορεί να είναι λίγες, αλλά είναι ιδιαίτερες. Η παραλία Χοχλάκια στο Μανδράκι έχει μαύρες κροκάλες. Αμμουδερή και οικογενειακή η παραλία στους Πάλους, είναι και η περισσότερο «οργανωμένη». Συνεχίζοντας ακόμα βορειότερα, βρίσκουμε τους ορμίσκους της Λιας κι από εκεί, με λίγο περπάτημα στο μονοπάτι, τη μεγάλη κι ακόμα ανόθευτη παραλία της Παχιάς Άμμου, έδρα των free campers του νησιού. Με το καΐκι πας στη μεγάλη παραλία της μισοφαγωμένης από το λατομείο νησίδας Γυαλί.

    Πού θα μείνεις

    Νίσυρος - εικόνα 2

    Μανδράκι Πορφυρίς Ανακαινισμένο και καθαρό μικρό ξενοδοχείο με πισίνα και όλες τις απαραίτητες παροχές, σε κεντρικό σημείο και με το δημοτικό πάρκιν κοντά (2242031376). Τα Λιοτρίδια Δύο μεγάλα διαμερίσματα στο δρόμο του γιαλού, με σύγχρονες υποδομές και μπαλκόνια με δυτική θέα στον επάνω όροφο πέτρινου, αναστηλωμένου ελαιοτριβείου. Η χοντρή πέτρα και τα διπλά τζάμια εξασφαλίζουν την απαραίτητη ηχομόνωση (2242031237). Τα Τρία Αδέλφια Λιτή και νοικοκυρεμένη low budget μονάδα επάνω στο λιμάνι, εξοπλισμένη με τα στοιχειώδη (2242031344). Πάλοι Mammis Apartments Οικογενειακά στούντιο με κουζίνα, μέσα σε κήπο, στο γραφικό ψαροχώρι (2242031453). Νικιά Daphne & Maria Eliza Δύο άνετες κατοικίες, δύο υπνοδωματίων, ιδανικές για παρέες ή οικογένειες (6944576004). Δημοτικός Ξενώνας Λιτά low budget δωμάτια κι ένα στούντιο (6944576004).

    Πού θα φας

    Νίσυρος - εικόνα 3

    Μανδράκι Κλεάνθης Η κλασική ψαροταβέρνα του χωριού στον παραλιακό δρόμο. Χοχλάκοι Θαλασσινές νοστιμιές και ορισμένα μαγειρευτά ημέρας, πάνω στο κύμα, στη γειτονιά Λευκαντώ. Εξαιρετική η καραβιδομακαρονάδα τους. Πάλοι Captains House Φρέσκο ψάρι, σπιτικά μαγειρευτά, πιτιές και σκορδαλιά με αμύγδαλα (και πρωινά). Αφροδίτη Συμιακό γαριδάκι με κουρκούτι, τυρί «της τριάς» και σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Εμπορειός Απυριά Τραπεζάκια στο καλντερίμι, παρεΐστικη γοητεία, γουρουνόπουλο και ρακομελοκατάνυξη. Μπαλκόνι του Εμπορειού Εντυπωσιακή θέα στην κοιλάδα των ηφαιστείων, σωστά ψημένες μπριζόλες και καλό χέρι στο τηγάνι. Νικιά Ανδριώτης Ζεστό σκορδοριγανάτο ψωμί, κατσικάκι στη γάστρα, λιγκουίνι με λαχανικά, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό και θέα στο πέλαγος και την Τήλο.

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

    Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
    03/05/2024

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.