Λαύκος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι απλώς η αφορμή για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ωραία χωριά του Νοτίου Πηλίου, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά στα 300 μέτρα, με τέλεια θέα στα νησάκια του Παγασητικού.

Λαύκος

Το Φεστιβάλ Κιθάρας είναι απλώς η αφορμή για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ωραία χωριά του Νοτίου Πηλίου, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά στα 300 μέτρα, με τέλεια θέα στα νησάκια του Παγασητικού. Από την Ελένη Κούκη

Λαύκος - εικόνα 1

Θέλω να βουτήξω

Όπως είπαμε, ο Λαύκος είναι ορεινό χωριό, αλλά δεν απέχει πολύ από παραλίες τόσο του Αιγαίου όσο και του Παγασητικού. Στα 8,5 χιλιόμετρα θα βρείτε το Μικρό (κι όμως πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά με ταβέρνες και μπαράκια), ενώ στα γειτονικά χωριά Χόρτο και Μηλίνα υπάρχουν αρκετά συμπαθητικά λιμανάκια – το απόλυτο καρτ ποστάλ είναι η Τζάσταινη.

Μέρες κιθάρας

Από τις 10 μέχρι τις 13 Ιουλίου, κάθε βράδυ γίνονται συναυλίες κλασικής κιθάρας από Έλληνες και ξένους σολίστ, ενώ το πρωί πραγματοποιείται σεμινάριο στο δημοτικό σχολείο του χωριού (www.evafampas.gr/guitarfestival.html).

Πλατεία μούρλια

Πετρόχτιστη, με τα σκιερά της πλατάνια και την εκκλησία, είναι η επιτομή της πηλιορείτικης πλατείας. Το βράδυ σε ξετρελαίνει η τσίκνα, εμείς όμως λατρεύουμε τα ήσυχα μεσημέρια όταν αράζουμε στα τραπεζάκια του κοινοτικού καφενείου με λεμονάδα ΕΨΑ και τάβλι.

Λαύκος - εικόνα 2
Αρχοντικό Παρίση

Ψωμί από ξυλόφουρνο

Αναζητήστε στο κεντρικό σοκάκι τον παλιό κλασικό φούρνο, έναν από τους ελάχιστους που ψήνει ακόμη το ψωμί σε ξύλα. Πάρτε και ελιόψωμο ή την υπέροχη τυρόπιτά τους – ό,τι πρέπει για πικνίκ στην παραλία.

Πού θα μείνω

Το χωριό διαθέτει πέντε συμπαθητικούς ξενώνες, περιποιημένους και με οικονομικές τιμές: Αρχοντικό Παρίση (2423065856, 6978191851), Ξενώνας Λαύκος (2423065017, 6979639652), Ξενώνας των Χρωμάτων (2423065225, 6979547793, Αρχοντικό Κτενά (2423065562, 6972093209), Διαμερίσματα Δημητρίου (2423066088, 6972443234).

Νέο spot

Το «Άγναντο» (μόλις περάσουμε τον Λαύκο, πάνω στην πρώτη στροφή προς τη Μηλίνα), το οποίο άνοιξε μόλις, λειτουργεί ως μπαρ και εστιατόριο με μεσογειακό μενού και πολλές επιλογές σε κρασί. Το μεγάλο του ατού είναι η συναρπαστική θέα στον Παγασητικό. Ελάτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος και θα μας θυμηθείτε (τηλ. 2423065019, 6977219975).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.