Λεοντίτο Αργιθέας

Αν ψάχνετε έναν off-mainstream προορισμό για πρωτομαγιάτικο long weekend της τελευταίας στιγμής, δοκιμάστε το Λεοντίτο Αργιθέας, ένα άγνωστο χωριό στα Άγραφα, που θα ενθουσιάσει τους φυσιολάτρες.

Λεοντίτο Αργιθέας

Αν ψάχνετε έναν off-mainstream προορισμό για πρωτομαγιάτικο long weekend της τελευταίας στιγμής, δοκιμάστε το Λεοντίτο Αργιθέας, ένα άγνωστο χωριό στα Άγραφα, που θα ενθουσιάσει τους φυσιολάτρες.

Λεοντίτο Αργιθέας - εικόνα 1

Γιατί θα πάτε

Γιατί σας γοητεύουν οι εικόνες, οι άνθρωποι και οι γεύσεις μιας Ελλάδας ξεχασμένης. Το Λεοντίτο είναι κρυμμένο στους πρόποδες της κορυφής Ντελιδήμι των Αγράφων (στα 2.163 μ.), ανάμεσα σε δάση από έλατα, κέδρους και βελανιδιές, με πολλές βρύσες και ποτάμια, κοντά στη λίμνη Στεφανιάδα. Πάλαι ποτέ καταφύγιο του Καραϊσκάκη και θέατρο αρκετών μαχών επί Τουρκοκρατίας, σήμερα περιμένει όσους αγαπούν τη φύση και τις δραστηριότητες στο βουνό και αποφεύγουν την πολυκοσμία. Προσφέρεται για τζιπάδες στους χωματόδρομους στα γύρω δάση, περπάτημα στο μονοπάτι Ε4, απαιτητική ορειβασία στο κοντινό Ντελιδήμι (προσοχή: τόσο στο βουνό όσο και στους δρόμους γίνονται αρκετές κατολισθήσεις γιατί το έδαφος της περιοχής είναι σαθρό), βόλτα στη λίμνη Στεφανιάδα (η καλή ταβέρνα «Ο γιατρός της πείνας», πάνω στον κεντρικό δρόμο και με ωραία θέα στη λίμνη, ήταν δυστυχώς κλειστή λόγω ασθενείας, όμως θα ξανανοίξει – τηλ.: 6974788640) και στην επιστροφή σας θα κάνετε μια στάση στην εξαιρετική ταβέρνα «Κεραμαριό» στη Δρακότρυπα, κοντά στο Μουζάκι (τηλ.: 2245061470, 6977085668).

οπωσδήποτε...

Ανηφορίστε στην πλατεία του χωριού με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο (χρειάζονται 6 άτομα για να τον αγκαλιάσουν) και στο καφενείο του παπα-Χρήστου (με το ράσο κρεμασμένο πίσω από τον πάγκο, το γαλανό, παιχνιδιάρικο βλέμμα και το άπαιχτο χιούμορ) για να πιείτε κανένα τσίπ'ρο με «ό,τι έχει»: πλαστό (φοβερή πίτα που, αντί για φύλλο, έχει ζύμη από καλαμπόκι), ψωμί ψωμένιο, ζυμωτό, ξινούτσικο και λίγο κίτρινο, λουκάνικο, τυράκι, γλυκές, βραστές πατάτες, τηγανιά ή ζουμερά παϊδάκια… (2245031751)

Λεοντίτο Αργιθέας - εικόνα 2

Πού θα μείνετε

Στο (μοναδικό στο χωριό) low budget ξενώνα «Ντελιδήμι» (2445032094, 6976420865, www.delidimi.gr) της οικογένειας Κορλού. Καλόγουστη λιτότητα που αρμόζει σ' αυτήν τη γωνιά της Ελλάδας και πηγαία ευγένεια και περιποίηση από τον Μπάμπη και την Όλγα, οι οποίοι θα σας φιλέψουν δικά τους προϊόντα –αβγά από τις κότες τους, βραστά κραμβολάχανα απ' το περιβόλι τους, κέικ σπιτικό με τα αβγά που λέγαμε– στο σαλόνι του ξενώνα, με το τζάκι να καίει όλη μέρα, ή στο μικρό μαγαζί δίπλα στα δωμάτια, με τη θέα στα βουνά να κόβει την ανάσα (όχι όμως και την όρεξη!).

πως θα πατε

Από την Καρδίτσα (προσοχή: τις μέρες με μεγάλη έξοδο τηλεφωνήστε στην Τροχαία Λαμίας να μάθετε τα της κίνησης. Αν έχει ουρές, στρίψτε στην έξοδο του Κάστρου για Μπράλο, αποφεύγοντας έτσι τον Μαλιακό) θα ακολουθήσετε το δρόμο προς Μουζάκι και Ιερά Μονή Σπηλιάς. Πινακίδα για Λεοντίτο θα βρείτε μόνο στην τελευταία στροφή.

Πολίνα Αγαπάκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.