Κως

Αχανείς οργανωμένες αμμουδερές παραλίες, ενδιαφέροντα μνημεία, δυνατή τουριστική υποδομή, εξαιρετική βάση για κοντινές εκδρομές στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Τουρκία.

Κως

Με ποδήλατο και windsurf

Αχανείς οργανωμένες αμμουδερές παραλίες, ενδιαφέροντα μνημεία, δυνατή τουριστική υποδομή, εξαιρετική βάση για κοντινές εκδρομές στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Τουρκία. Με τέτοια… προσόντα πώς να μην είναι η Κως μαζικός προορισμός για χιλιάδες Έλληνες και ξένους; Τα παραθεριστικά κέντρα του νησιού, πολλά, φιλοξενούν τη δική τους "φυλή" το καθένα! Το Ψαλίδι, 2,5 χιλιόμετρα από την πόλη, συγκεντρώνει τις πολυτελέστερες μονάδες διαμονής και προσφέρει water fun στις νεροτσουλήθρες του πάρκου Shape. Στον αντίποδα βρίσκεται το οικογενειακό Τιγκάκι με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η βόρεια ακτή (Μαρμάρι, Μαστιχάρι) είναι ιδιαίτερα προσφιλής σε γερμανόφωνα γκρουπ, αλλά και στους surfers που βρίσκουν ούριο άνεμο για τα πανιά τους. Η καλύτερη πάντως παραλία του νησιού βλέπει στο Νότο, λέγεται Paradise και είναι ένας απάνεμος "παράδεισος" αρκετών χιλιομέτρων (ενώνεται με τις γειτονικές ακτές Λαγκάδα και Χρυσή Ακτή), όπου ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ήσυχη γωνιά. Στον ίδιο άξονα θα βρείτε την ξενύχτισσα Καρδάμαινα, "άντρο" των νεαρών Άγγλων τουριστών και τον τουριστικό όρμο της Κεφάλου με το χαρακτηριστικό νησάκι του. Από εδώ ακολουθήστε οπωσδήποτε τις ταμπέλες για τις απομακρυσμένα, ανέπαφα από τα στίφη των τουριστών, λιμανάκια Λιμιώνα ή Άγιο Θεολόγο. Οι μοναχικές ψαροταβέρνες τους σερβίρουν πάντα φρέσκους ψαρομεζέδες και προσφέρουν πρώτο τραπέζι για ν' απολαύσετε ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου. Άλλοι "εξώστες" must για εσάς που ετοιμάζεστε να καταναλώσετε πολλά φωτογραφικά φιλμ: το ορεινό, χωριό Ζια, το τεράστιο μεσαιωνικό κάστρο της Αντιμάχειας, με θέα σε Καρδάμαινα και Νίσυρο και φυσικά το Παλαιό Πυλί, η καστροπολιτεία με τα βυζαντινά εκκλησάκια και την ιδιαίτερη βλάστηση. Τα δέντρα που βλέπετε στη ρεματιά είναι ένα σπάνιο είδος κυπαρισσιού!

Στις "εκτός πλαζ" περιπλανήσεις σας, μην παραλείψετε τη βόλτα στην πόλη της Κω ξεκινώντας από τη λεωφόρο με τους φοίνικες (θυμάστε την κινηματογραφική ποδηλατάδα της Καρέζη;) και το μεσαιωνικό κάστρο στο λιμάνι μέχρι τις γειτονιές με τα διατηρητέα κτίρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας. Sightseeing must η βόλτα στο ονομαστό θεραπευτήριο της αρχαιότητας Ασκληπιείο. Στο πλαίσιο της κινητικότητας που παρατηρείται στο νησί τον τελευταίο καιρό γύρω από τον Ιπποκράτη και τα σχετικά με αυτόν μνημεία άνοιξε και ο Κήπος του Ιπποκράτη! Ένας βοτανικός κήπος σε απόσταση βολής από το αρχαίο θεραπευτήριο, γεμάτος με τα φυτά που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της ιατρικής -λυγαριά, μάραθος, κρίταμο, λαδανιά, δυόσμος, φασκομηλιά- σε φροντισμένα παρτέρια και με ειδικές ταμπελίτσες που αναφέρονται στη χρήση και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Οι εναλλακτικοί ανακαλύψτε τα θαλάσσια ιαματικά λουτρά της Θέρμης στη νοτιανατολική πλευρά της Κω. Το τουριστικά επιβαρημένο νησί του Ιπποκράτη, εκτός από τα all-inclusive hotels και τα εφηβο-trendy μπαρ, διαθέτει μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των παράδοξων τοπίων: μια φλέβα από το ηφαίστειο της Νισύρου διαπερνά το πέλαγος και ξεχύνεται μέσα από τα βράχια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μικροσκοπικό κόλπο δίπλα ακριβώς στην παραλία. Χρειάζεται να υποστείτε τον καρόδρομο για να φτάσετε και η ιδανική ώρα είναι το σούρουπο αν θέλετε να προλάβετε ανοιχτή και την ταβερνούλα "Της Θέρμης", ακριβώς πάνω από την παραλία, για να γευτείτε την περίφημη σαλάτα "Μιρμιζέλι" (καλύμνια χωριάτικη με σαρδέλες, παξιμάδι, ρόκα, φέτα και φύλλα κάππαρης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.