Ανταπόκριση από την Αντίπαρο

Δεν είναι τυχαίο το ότι η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια προσελκύει ένα σοφιστικέ εναλλακτικό κοινό. Χωρίς πολλές προτάσεις εξόδου, προσφέρει επιλογές με μεράκι και προσωπικότητα που ξεφεύγουν από το μαζικό.

Ανταπόκριση από την Αντίπαρο

Δεν είναι τυχαίο το ότι η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια προσελκύει ένα σοφιστικέ εναλλακτικό κοινό. Χωρίς πολλές προτάσεις εξόδου, προσφέρει επιλογές με μεράκι και προσωπικότητα που ξεφεύγουν από το μαζικό. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, όταν ο συνεργάτης μας, Θάνος Λαμπρόπουλος, επισκέφτηκε το νησί για την έρευνα της νέας έκδοσης του «Alpha Guide 100% Διακοπές», τον περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα «Κάππαρη». Η πρώην σεφ του Beau Brummel, Σοφία Χατζηελευθερίου, άνοιξε στη Χώρα ένα cafe-restaurant με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε ώρα και διάθεση. Στην καλαίσθητη βεράντα πάνω στον κεντρικό δρόμο θα δοκιμάσετε ενδιαφέροντα πιάτα με ντόπια προϊόντα και λάδι δικής τους παραγωγής, φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες και -ορισμένες φορές- ζυμωτό ψωμί (22840/61616). Σημειώστε επίσης το «Τσιπουράδικο» (2284061736) στο λιμάνι, «παιδί» του Νίκου Μαριάνου που άφησε τη θέση του εμπορικού διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας και… βρήκε την υγειά του στην Αντίπαρο. Εκτός από τους ψαρομεζέδες, δοκιμάσαμε νοστιμότατα κολοκυθάκια από το μποστάνι του. Στις πάντα αξιόλογες προτάσεις σημειώστε τα διαμερίσματα του ξενώνα «Ωλίαρος» στον κόλπο του Αϊ-Γιώργη (22840/25304-5) που οργανώνει και εκδρομές με καγιάκ, την ψαροταβέρνα του καπετάν-Πιπίνου στην ίδια περιοχή και βέβαια τα σπιτικά γλυκά και τις κρέπες της Βίκυς στο cafe-bar «Ναυάγιο», στο κεντρικό στενό της Χώρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.