Εύαθλος

Η μεγαλύτερη γιορτή περιπέτειας στην ελληνική φύση επιστρέφει το Μάιο στα «πάτρια» εδάφη της Κόνιτσας. Οι άνθρωποι της εταιρείας εναλλακτικών δραστηριοτήτων No Limits ετοιμάζουν ήδη τις βάρκες και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς για εννιά ημέρες με φευγάτη δράση στα βουνά, τα ποτάμια και τον ουρανό της Ηπείρου. Ψήνεστε;

Εύαθλος

Όλα για την περιπέτεια

Η μεγαλύτερη γιορτή περιπέτειας στην ελληνική φύση επιστρέφει το Μάιο στα «πάτρια» εδάφη της Κόνιτσας. Οι άνθρωποι της εταιρείας εναλλακτικών δραστηριοτήτων No Limits ετοιμάζουν ήδη τις βάρκες και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς για εννιά ημέρες με φευγάτη δράση στα βουνά, τα ποτάμια και τον ουρανό της Ηπείρου. Ψήνεστε;

Εύαθλος - εικόνα 1

Aκόμα θυμάμαι τον αγώνα ράφτινγκ στον τελευταίο Εύαθλο που είδα στην Κόνιτσα το 2004, όταν τα πληρώματα τραβούσαν κουπί για ώρες στον Αώο, φτάνοντας ως την Πρεμετή της Αλβανίας! Απίστευτο σαφάρι και για τις ομάδες και για μας τους θεατές που τους ακολουθούσαμε με βανάκια διασχίζοντας κακοφτιαγμένους αλβανικούς δρόμους και αυτοσχέδια σανιδένια γεφύρια. Γιατί το καλό με τον Εύαθλο είναι ότι ακόμα κι αν δεν φοράς... νούμερο συμμετοχής, νιώθεις μέλος της ομάδας. Τρέχεις κι εσύ σε μονοπάτια για να χειροκροτήσεις τους αθλητές, μοιράζεσαι τη χαρά τους στη γραμμή του τερματισμού, ανακαλύπτεις τη φύση.

Φέτος και αφού δοκίμασε τις δυνάμεις της για δύο χρονιές στο Βελβεντό, η διοργάνωση επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη. Και πολύ καλά κάνει, γιατί πού αλλού θα έβρισκε πιο προκλητικό σκηνικό δράσης από το γαλανό Αώο, τον κρυστάλλινο Βοϊδομάτη και τις πλαγιές του Σμόλικα; Άλλωστε, όσο κι αν έχει εξαπλωθεί με δραστηριότητες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, η καρδιά της No Limits χτυπά στην Κόνιτσα.

Από τις 20 έως τις 28/5 ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα πολυσυλλεκτικό αθλητικό πάρτυ. Οι αγώνες που απευθύνονται σε «επαγγελματίες» είναι ουσιαστικά το παραπέντε και το ποδηλατικό open 42 χιλιομέτρων στην παλιά διαδρομή μέσα στο δάσος του Σμόλικα, από το Γανναδιό στην Πηγή, με τερματισμό στην πλατεία της Κόνιτσας. Στα υπόλοιπα όμως μπορούν να λάβουν μέρος όλοι. Προσωπικά το σκέφτομαι να κατέβω στο ράφτινγκ στον Αώο ή το Βοϊδομάτη (η ακριβής διαδρομή θα ανακοινωθεί δέκα ημέρες πριν από τον αγώνα) ή στον αγώνα δρόμου ως τη Μονή Στομίου. Θα οργανώσουν όμως ακόμα αγώνα ποδηλάτου για παιδιά, συνάντηση 4Χ4 σε πίστα, δωρεάν μαθήματα καγιάκ και αναρρίχησης και το καθιερωμένο rock γλέντι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πακέτα διαμονής: 2655023777, 2655022694, www.evathlos.gr.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.