Βρες το δικό σου ski resort

Τώρα που τα εναρκτήρια πάρτυ των χιονοδρομικών των Άλπεων αρχίζουν σιγά σιγά, είναι η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσετε ski holidays. Βρείτε σε ποιο προφίλ σκιέρ ανήκετε και επιλέξτε το αλπικό resort που σας πάει.

Βρες το δικό σου ski resort

Τώρα που τα εναρκτήρια πάρτυ των χιονοδρομικών των Άλπεων αρχίζουν σιγά σιγά, είναι η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσετε ski holidays. Βρείτε σε ποιο προφίλ σκιέρ ανήκετε και επιλέξτε το αλπικό resort που σας πάει.

Bon Skier

Βρες το δικό σου ski resort - εικόνα 1
Courchevel

Θέλω...

...το πρωί θα με βρεις στο lift για τις πιο συναρπαστικές πίστες, το βράδυ σε γκουρμέ εστιατόρια και swinging bars. Απολαμβάνω εξίσου τις μαύρες πίστες και τις σουίτες των resorts, μου αρέσει να χαλαρώνω σε spa με θέα το απόλυτο.

Πού να πάω

Στην Courchevel, το πιο φιλικό προς τον σκιέρ κοσμοπολίτικο θέρετρο, το πιο σπορτίφ από τα κυριλέ ski resorts. Με μότο του το «Ski in, ski out» (που στη γλώσσα των σκιέρ σημαίνει ότι από οποιοδήποτε σημείο της πόλης μπορείς να βγεις κατευθείαν στις πίστες),

Tip

Οι γκουρμέ θα απολαύσουν δύο top εστιατόρια, το «Le Bateau Ivre» και το «Le Chabichou», βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin έκαστο. Στο «Le Chabichou» ο σεφ Michel Rochedy παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής.

Family & low budget

Βρες το δικό σου ski resort - εικόνα 2
Δολομίτες

Θέλω...

...να πάω για σκι με τα παιδιά. Είμαστε δύο οικογένειες και λέμε να πάμε κάπου γραφικά και σχετικά οικονομικά. Δεν έχουμε εξπέρ του σκι στην παρέα, ψάχνουμε περισσότερο αφορμή για ταξιδάκι, να επισκεφτούμε ωραία

χωριουδάκια, να κάνουμε και καμιά εκδρομή με αυτοκίνητο.

Πού να πάω

Στους Δολομίτες, τις ιταλικές Άλπεις, παράδεισο του low budget και του εκδρομικού σκι και με πολύ καλές

παροχές για μικρά παιδιά. Τρία γραφικά χωριουδάκια χτισμένα στις πλαγιές μιας κοιλάδας, το καθένα με τις δικές του πίστες, σου δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσεις σκι και εκδρομές.

Tip

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα εβδομαδιαία πακέτα ski-safari που συνδυάζουν δραστηριότητες ανά τους Δολομίτες και γνωριμία με την τοπική γευστική και πολιτιστική κουλτούρα μέσω all day events.

Party animals

Βρες το δικό σου ski resort - εικόνα 3
Avoriaz

Θέλω...

...να λιώνω πέδιλα στις πίστες και τακούνια στα clubs. Μπαίνοντας στο site ενός χιονοδρομικού, αφού τσεκάρω τις κόκκινες πίστες, μπαίνω στο section του nightlife και ψάχνω να δω ποιοι DJs εμφανίζονται στα open parties.

Πού να πάω

Στο Avoriaz των γαλλικών Άλπεων οι διακοπές σκι θυμίζουν all day party. Από τα space τετράγωνα αυτοκινητάκια που κινούνται με ερπύστριες μέχρι τα σχεδόν μόνιμα open parties με DJs και από τα trendy bar-restaurants μέχρι τις ελκηθροδρομίες «snake slides», το αλπικό fun εκτοξεύεται στα ύψη.

Tip

Συναρπαστική η πίστα ελεύθερης κατάβασης με αφετηρία το Hauts Forts και κατάληξη στο Prodains. Freesytle

εγκαταστάσεις και στα 12 resorts της περιοχής, μόνιμο half pipe και δυνατότητα για heli-boarding θα ενθουσιάσουν τους σνοουμπορντάδες.

Sightseeing ski

Βρες το δικό σου ski resort - εικόνα 4
Kitzbuhel

Θέλω...

...ένα θέρετρο που να συνδυάζει καλές πίστες με το λαμπερό lifestyle των Άλπεων. Έχω φτιάξει στο μυαλό μου ένα κουκλίστικο σκηνικό, αλλά δεν θέλω να μονάσω κιόλας - να έχει ένα καζίνο, κανένα κλαμπ, ένα δυο γκουρμέ εστιατόρια...

Πού να πάω

Στο Kitzbuhel της Αυστρίας, σε μια γραφική πόλη, με τα χιονισμένα, πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Παραμυθένιο τιρολέζικο σκηνικό και δυνατό apres ski life φτιάχνουν το προφίλ ενός διάσημου ski resort, το οποίο είναι ιδανικό για όσους δεν αρκούνται στις πίστες.

Tip

Ιδανικές για χαλαρό «sightseeing» σκι οι ήσυχες πανοραμικές μπλε διαδρομές που ξεκινούν από το Kitzbuheler Horn. Οι καινούργιες jumbo-γόνδολες έχουν ανοίξει από πέρυσι νέους δρόμους για τους σκιέρ προσφέροντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.