"Poem Gastro Bar", Σύρος: αξέχαστο brunch, αλλιώτικο comfort food, κοκτέιλ και all-day αλεγκρία στο νέο hot spot της Ερμούπολης

Το μοντέρνο gastro bar του Κωνσταντίνου Νταούδη στο πλέον προνομιακό πόστο στην παραλία της Ερμούπολης είναι το all-day στέκι που έλειπε από το νησί κι αν βρεθείτε το Πάσχα στη Σύρο σίγουρα θα γίνει και το δικό σας.

Poem Gastro Bar Πάσχα Σύρος

Είτε πρόκειται για τα περίφημα pancakes, για μια ιταλική πίτσα, για ένα burger κλασικό ή with a twist, αλλά και ένα έξυπνο πιάτο γεμάτο νοστιμιά που "πειράζει" τα κλασικά, όποιος έχει δοκιμάσει τις γεύσεις του "Poem Gastro Bar" συνοδεία ενός ψαγμένου κρασιού από τη μεγάλη λίστα ή κάποιο από τα ευφάνταστα signature cocktails απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της παραθαλάσσιας Ερμούπολης δεν απορεί για τη δημοφιλία του. 

Το μοντέρνο στήσιμο, η προσεγμένη κουζίνα, η σημασία που έχει δοθεί στη wine list, η δυνατή μπάρα και το καλά ενορχηστρωμένο σέρβις επιβεβαιώνουν ότι το όνειρο του έμπειρου επιχειρηματία της εστίας Κωνσταντίνου Νταούδη να δημιουργήσει ένα χώρο στο αγαπημένο του νησί έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. 

Poem Gastro Bar Πάσχα Σύρος

Αν το Πάσχα προτιμήσετε τη Σύρο που γιορτάζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, λόγω της συνύπαρξης ορθοδόξων και καθολικών, σίγουρα ο δρόμος θα σας φέρει εδώ και όχι μία μόνο φορά! Άλλωστε η στρατηγική θέση του "Poem Gastro Bar" στο λιμάνι της Ερμούπολης σας επιτρέπει να το συνδυάσετε και με κάποια από τις τελετουργίες των ημερών όπως η συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, συνοδεία χορωδίας και φιλαρμονικής ή η πανηγυρική Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, καθώς τα  βεγγαλικά γεμίζουν χρώματα τον ουρανό. 

Poem Gastro Bar Πάσχα Σύρος

Ανοιχτό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, το "Poem Gastro Bar" μάς υποδέχεται καταρχήν για το brunch - θεσμός που σερβίρεται ως τις 4 το μεσημέρι και συνδυάζει healthy και πληθωρικές προτάσεις που κάνουν αίσθηση. Η κάρτα του lunch και του βραδινού με την υπογραφή του Executive Chef του 5στερου ξενοδοχείου "Daios luxury living" της Θεσσαλονίκης Σωτήρη Αραμπίδη που έχει περάσει από τις κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης (από το τριάστερο "Maemo" στο 'Οσλο και το διάστερο "Kadeau" της Κοπεγχάγης μέχρι το Χρυσοσκουφάτο "Ocean" του ξενοδοχείου "Daios Cove" της Κρήτης) ανεβάζει τον πήχη συνδυάζοντας οικειότητα και δημιουργικότητα και ικανοποιώντας διαφορετικά γούστα.  

Poem Gastro Bar Πάσχα Σύρος

Από τη συριανή ομελέτα τιριτιτίμ με κολοκυθάκια, φρέσκα μυρωδικά και καλαθούνι Σύρου μέχρι τις φέσκιες ταλιατέλες με κιμά από συριανό λουκάνικο και γραβιέρα (Φραγκοσυριανή), η κουζίνα απογειώνει τις τοπικές γεύσεις και τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού υπογράφοντας μια μοντέρνα ελληνική γαστρονομία που ταιριάζει απόλυτα στο concept του μαγαζιού. Στα αντίστοιχης λογικής επιδόρπια ποντάρετε άφοβα στην παραδοσιακή χαλβαδόπιτα με αμύγδαλο που απογειώνει το γλυκό σήμα κατατεθέν της Σύρου. 

Φυσικά δεν λείπουν οι comfort all-day προτάσεις όπως λαχταριστά σάντουιτς, πίτσα, burger και premium επιλογές στο grill. 

Poem Gastro Bar Πάσχα Σύρος

Η μεγάλη λίστα κρασιών με προσεγμένες επιλογές και τον τοπικό και Κυκλαδίτικο αμπελώνα να εκπροσωπείται επάξια αλλά και η cocktail list που ξεχειλίζει ανοιξιάτικα αρώματα με επιλογές όπως η Moonlight Sonata με βότκα με μούρα, σιρόπι τζίντζερ, χυμό φρέσκου λεμονιού και κρέμα βιολέτα; ή το The Garden με ροζ τζιν, bitters ροδάκινου, cherry blossom tonic και τριαντάφυλλα, κάνουν το "Poem Gastro Bar" προορισμό και για κρασί ή ποτό και βέβαια δίνουν ιδέες για άψογα pairing.  

Ακτή Εθνικής Αντίστασης 56, Ερμούπολη, Σύρος, Κρατήσεις: 6980089700
poem-syros.com, FB: Poem.Syros, IG: poem.gastro.bar.syros

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.