"MANNA", Αρκαδία: Αυτό το Πάσχα χαρίστε στον εαυτό σας ένα αξέχαστο ταξίδι στο ομορφότερο νέο ξενοδοχείο της σεζόν

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Οι έμπειροι περιηγητές της Ορεινής Αρκαδίας σίγουρα έχετε φωτογραφίσει στο παρελθόν το εμβληματικό  έρημο σανατόριο του μεσοπολέμου με φόντο ένα από τα πιο παρθένα δάση ελάτης σε υψόμετρο 1200 μ. στο δρόμο για το χωριό Μαγούλιανα. Δημιούργημα της Άννας Μελάς, αδερφής του Παύλου Μελά, η οποία αφιέρωσε τη ζωή και περιουσία της στη δημιουργία ενός σανατόριου για τους στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας, το 1929, πρόκειται ίσως για το μοναδικό κτίριο για του οποίου την κατασκευή έγιναν έρανοι σε 3 ηπείρους. 

Είναι ευχής έργον, λοιπόν, που το εξαιρετικό ιστορικά διατηρητέο ​​αυτό κτίριο που συνομιλούσε με τις αρχιτεκτονικές τάσεις της εποχής στην Κεντρική Ευρώπη είναι πάλι εδώ, μετά από την εγκατάλειψη για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το νέο "MANNA" είναι ένα υποδειγματικό ορεινό resort, με σεβασμό στην ιστορία του. Ενθαρρύνει τον επισκέπτη να επιβραδύνει και να αγκαλιάσει τη στιγμή, να θρέψει τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, τη φύση και τον εαυτό του. "Μάννα", σε τελική ανάλυση, σημαίνει μια ξαφνική και απροσδόκητη πηγή ικανοποίησης ή ευχαρίστησης - και εδώ οι επισκέπτες θα βρουν ακριβώς αυτό, φωλιασμένο ανάμεσα σε ένα σχεδόν ανέγγιχτο τοπίο που ειδικά την άνοιξη και το Πάσχα προσφέρει το ιδανικό σκηνικό ανάτασης και επανασύνδεσης.

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Εκπληρώνοντας το όνειρο του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του ο οποίος πέρναγε τα παιδικά καλοκαίρια του στην περιοχή και είχε ως όνειρο ζωής την αναγέννηση του νέου "MANNA", ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες K-Studio και στο γραφείο Monogon η αναστήλωση του μοναδικού αυτού κτιρίου και η μετατροπή του από ένα σανατόριο σε ένα ορεινό θέρετρο ευεξίας και γαστρονομίας 5*.

Εμπνευσμένοι από την ιστορία του κτιρίου και την απομονωμένη θέση του, οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων K-Studio, που υπογράφουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα projects φιλοξενίας των τελευταίων χρόνων, μαζί με το γραφείο Monogon  ολοκλήρωσαν μια ιστορικά ακριβή ανακαίνιση συνεργαζόμενοι στενά με αρχαιολογικές αρχές και εξετάζοντας το αρχειακό υλικό για να εντοπίσουν τις προθέσεις των πρώτων αρχιτεκτόνων, ενώ ταυτόχρονα να συλλάβουν το σύγχρονο όραμα της ιδιοκτησίας. 

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Πλησιάζοντας το "MANNA" σήμερα, σε εντυπωσιάζει ότι δεν αντικρίζεις τίποτε υπερβολικό αντακακλώντας τη σύγχρονη φιλοσοφία της πολυτέλειας σε απόλυτη αρμονία με το ειδυλλιακό τοπίο και τη μοναδική ιστορία του. 

Διατηρητέα δάπεδα από γκρι ασβεστόλιθο, ξύλο και μωσαϊκό σε συνδυασμό με πρόσφατα προστιθέμενες, τοπικής προέλευσης πέτρες και terrazzo, καθώς και δοκάρια από ξύλο καστανιάς, μαλακά υφάσματα σε μία σειρά επίπλων που έχουν δημιουργηθεί και σχεδιαστεί σε αποκλειστικότητα και χειροποίητα ειδικά για το "MANNA" αναδεικνύονται από τον σχεδιασμό φωτισμού από τη Ελευθερία Ντέκο, την καταξιωμένη ειδικό που δημιούργησε επίσης τον νέο, πολλαπλά βραβευμένο φωτισμό για την Ακρόπολη. Λουσμένοι στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι κοινόχρηστοι χώροι σε υποβάλουν στη χαλαρωτική τους ατμόσφαιρα προσκαλώντας σε να χαλαρώσεις και να επανασυνδεθείς με όλα αυτά που πραγματικά αξίζουν.

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Τα 32 δωμάτια, αν και διαφορετικά μεταξύ τους, ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική γραμμή με το υπόλοιπο ξενοδοχείο, προτάσσοντας τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου, που δημιουργούν θαλπωρή, ενώ διατηρώντας τις αυθεντικές ψηλές οροφές, είναι εξαιρετικά φωτεινά επιτρέποντας ουσιαστικά στο παρθένο ελατό δάσος να εισέλθει μέσα σε κάθε εσωτερικό σκηνικό. 

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Στο μοναστηριακής ατμόσφαιρας εστιατόριο "MANNA", επίσης βαθιά συνδεδεμένο με τη Μητέρα Γη, ο βραβευμένος Έλληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος δημιουργεί εποχικά μενού εμπνευσμένα από την Ελλάδα και τα αγνά, αυθεντικά προϊόντα της Αρκαδικής γης. Ακολουθώντας αυτό το ήθος, τα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές παρασκευάζονται με προϊόντα υψηλής ποιότητας, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, χειροποίητα ζυμαρικά και κρέατα αμιγώς της περιοχής. Σε ένα νεύμα στην ιστορία του κτιρίου, το "MANNA" διαθέτει επίσης ένα μπαρ σε στυλ φαρμακείου που σερβίρει μεγάλη ποικιλία από malt ουίσκι και οινοπνευματώδη ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα ξεχωριστά συστατικά του μενού ποτών, που επιμελείται ο Αθανάσιος Κατσούλας, περιλαμβάνουν φρέσκα βότανα, που προέρχονται από τα υψίπεδα του Μαίναλου, και τοπικό μέλι ελάτης. Ιδιαίτερη σημείωση πρέπει επίσης να δοθεί στον καφέ του "MANNA", φτιαγμένο ειδικά για το ξενοδοχείο, αλλά και στο πρωινό, που σερβίρεται επίσης εδώ, και ακολουθεί τη φιλοσοφία του εστιατορίου με εδέσματα που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Το MANNA Wellness Hub μάς προσκαλεί να χαλαρώσουμε στις δύο αίθουσες περιποίησης, με σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο και μία θερμαινόμενη πισίνα σχεδιασμένη να μοιάζει με σπήλαιο, με φεγγίτες που αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου που χορεύουν στην επιφάνεια του νερού. Εξωτερικά, οι κήποι που δημιουργήθηκαν από την αρχιτέκτονα τοπίου Έλλη Πάγκαλου προσφέρουν μια πρόσθετη όαση ιδανική για ξεκούραση και ανανέωση. Δεν βλέπουμε την ώρα, να απολαύσουμε τις ανοιξιάτικες μυρωδιές του δάσους στην κορυφή του μικρού λόφου με θέα στη λίμνη με τα νούφαρα, όπου ένα υπαίθριο καθιστικό με τζάκι μας περιμένει για διαλογισμό ή κουβέντα με την παρέα μας. 'Ή στο ξύλινο κατάστρωμα δίπλα στο λίμνη, εξοπλισμένο με ξαπλώστρες για τον ήλιο, αλλά και για να απολαύσουμε τον εκπληκτικά καθαρό έναστρο νυχτερινό ουρανό. 

MANNA Πάσχα Αρκαδία
©visual-storyteller.com

MANNA Πάσχα Αρκαδία

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Λιγότερο από δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα, η Ορεινή Αρκαδία βάζει την άνοιξη τα καλύτερά της καλώντας μας για περιπάτους και δραστηριότητες στο ελατόδασος του Μαινάλου, τις λίμνες και τον Λούσιο ποταμό, ενώ τα ιστορικά μοναστήρια και τα πετρόχτιστα χωριά της υποδέχονται την Ανάσταση και το Πάσχα κατανυκτικά και παραδοσιακά.   

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Last but not least, το "MANNA" έχει βάλει τη βιωσιμότητα στη φιλοσοφία του έχοντας μεταξύ άλλων εγκαταστήσει γεωθερμική αντλία θερμότητας για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων θέρμανσης και ψύξης μέσω της μητέρας Γης, ενώ υπάρχει απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης σε όλη την ιδιοκτησία και χρησιμοποιείται ξύλο στη θέση του πλαστικού όπου είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένων των καρτών-κλειδιών και του υπερσύγχρονου εξοπλισμού γυμναστηρίου.  

MANNA Πάσχα Αρκαδία

Μέλος των διεθνούς φήμης οικογενειών των Design Hotels και των Mr & Mrs Smith και με τη σφραγίδα της Modus & Amplio στο management, το "MANNA" δεν είναι τυχαία η πιο πολυσυζητημένη άφιξη της χρονιάς κάνοντας πράξη το όνειρο ενός ανθρώπου που συνδέεται προσωπικά και ουσιαστικά με την περιοχή και συμβαδίζει πλήρως με τη νέα φιλοσοφία της ποιοτικής φιλοξενίας σε αρμονία με τη φύση και την ψυχή. 

Κορφοξυλιά Μαγουλιάνων, Αρκαδία, 2710309009 | info@mannaarcadia.gr | https://www.mannaarcadia.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.