Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024 στο Βερολίνο

Η Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπου είχε σημαντικές συναντήσεις εργασίας με πολιτικούς ομολόγους της, κορυφαία στελέχη από τον χώρο της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις εργασίας με πολιτικούς ομολόγους της, κορυφαία στελέχη από τον χώρο της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η κα Κεφαλογιάννη κατά τη συνάντησή της με τον ομόλογο της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb και την Υφυπουργό Τουρισμού της χώρας Haifa bint Muhammad Al Saud, συμφώνησαν για τη επικαιροποίηση της συμφωνίας συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 2014 και την κατάρτιση ενός πλαισίου συνεργασίας για το μέλλον.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024

Στη συνέχεια, η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου Κωνσταντίνο Κουμή, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την διεύρυνση συνεργασίας των δύο χωρών.

Η κα Κεφαλογιάννη είχε επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής της Lufthansa, της Easy Jet, της TUI, της CONDOR, της Jet2 και Jet2Holidays και της DER οι οποίοι, συμπεριλαμβάνουν πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματα του 2024.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2024

Σε δηλώσεις της στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο, αλλά και σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι "το 2024 προβλέπεται να είναι μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε, πρόσθεσε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον, είναι θετικά".

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει την ωριμότητα, το σχέδιο, τη βούληση  να ανοίξει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, με έμφαση στη βιωσιμότητα, το μέτρο, την ισορροπία. Όπως τόνισε, αυτό είναι ένα θετικό και σύγχρονο μήνυμα που στέλνει η χώρα μας προς τις διεθνείς αγορές, το οποίο βρίσκει τη θετική ανταπόκριση όλων. "Δύναμή μας είναι να μπορούμε να αλλάζουμε και να πρωταγωνιστούμε", όπως δήλωσε, τέλος, η Υπουργός Τουρισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.