Για πόσα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να βγεις εκτός τουριστικού χάρτη; Το out of the box εστιατόριο του Γιώργου Κούτσουρα και του Γιάννη Αριδά μάς έχει πείσει να λοξοδρομούμε σε κάθε μας ταξίδι στην Πελοπόννησο προς το βιομηχανικό τοπίο της Μεγαλόπολης.
Αν για τα τριήμερα του Μαρτίου σχεδιάζετε εκδρομή στην Πελοπόννησο αλλά ακόμη κι αν ξεμείνετε στην Αθήνα και θέλετε να κάνετε μια διαφορετική ημερήσια εξόρμηση, το "Urbana Gastroteka" στη Μεγαλόπολη είναι η πλέον πρωτότυπη πρόταση που δεν θα μετανιώσετε. Καταρχήν είναι ο ίδιος ο χώρος, ένα παλιό σινεμά που με σύγχρονες mix n’ match πινελιές αναδείχθηκε υπέροχα σε ένα ζωντανό και ατμοσφαιρικό all day bar και ρεστοράν με γλυκιά αύρα πατίνας, άφθονο πράσινο, έντονη παρουσία του ξύλου που προσδίδει ζεστασιά και μια "κρυμμένη" αυλή - έκπληξη.
Στην ανοιχτή κουζίνα ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κουρκούτας, ο οποίος έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σε σημαντικές κουζίνες, προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα μπιστρονομίας, τοπικές πινελιές και κοσμοπολίτικη διάθεση που ξαφνιάζει ευχάριστα. Χωρίς να λείπουν οι comfort επιλογές και οι ιδέες για brunch, αξίζει να πειραματιστείτε με τα πιο δημιουργικά πιάτα όπως η τεμπούρα κουνουπιδιού, το ταρτάρ μουσακά, το ραγού με χειροποίητο λαζάνι με μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε λαχανικά, το στιφάδο με ελιά μόσχου, κοκκάρια και χυλοπίτα ή το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι σε μπόλια με κρέμα γιαουρτιού labneh και ζελέ λεμονιού.
Από τη φοκάτσια του καλοσωρίσματος ως το γαλακτομπούρεκο -έκπληξη του φινάλε, κάθε στάδιο του γεύματος έχει τη δική του γοητεία. Ο τοπικός αμπελώνας, με έμφαση στη Μαντίνεια, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τα πιάτα δίνοντας ιδέες για εξαιρετικά pairinings. Μην αμελήσετε όμως να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας, που επιμελείται ο Γιάννης Αριδάς, και αποτελούν έναν ακόμη σοβαρό λόγο να τιμήσετε το "Urbana Gastroteka". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Viridian με τσίπουρο, rye ουίσκι, όξινη καραμέλα βουτύρου και ξύδι μελιού, που συνοψίζει υπέροχα τη φιλοσοφία του μαγαζιού για μια μοντέρνα ματιά στην τοπική παράδοση.
Ορεινή Αρκαδία, Μαίναλο, Επικούριος Απόλλωνας, Καλαμάτα και Μάνη, Πάρνωνας, Αρχαία Ολυμπία, όπου κι αν ετοιμάζεστε να εκδράμετε για Καθαρά Δευτέρα ή 25η Μαρτίου σκεφτείτε σοβαρά μια γευστική παράκαμψη ή δώστε στην εκδρομή σας το ιδανικό γευστικό φινάλε επιστρέφοντας προς Αθήνα!
Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka Instagram: urbana_gastroteka