Επιστροφή στο Πήλιο

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη που μας έχει φέτος περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Πήλιο πλατεία

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη του Πηλίου. Κι αν οι ρίζες τους φαίνονται ανάστατες και πεινασμένες για το χώμα που μέχρι πρότινος τις αγκάλιαζε, μην αγριεύεστε: στην αντάρα τους κρύβεται το ρίγος απ’ τη λαχτάρα τους να μας ξαναϋποδεχτούν. Απ’ τη λαχτάρα που έχουν τα χωριά κι οι άνθρωποί τους, οι επαγγελματίες των προορισμών που έχουν φιλοξενήσει μερικές απ’ τις ομορφότερες χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας, να καδράρουν και τις φετινές: φέτος, που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης

Φέτος που, περισσότερο από ποτέ, η αγάπη μας είναι απαραίτητη για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν στην περιοχή οι ακραίες καιρικές συνθήκες – και οι ακραίες θεσμικές ανεπάρκειες. Φέτος, το μπαλκόνι της Μακρινίτσας, η αρχοντική Πορταριά, τα Χάνια, η Ζαγορά, οι Μηλιές και η Βυζίτσα, το μωσαϊκό που συνθέτει τις αγαπημένες μας χειμωνιάτικες αναμνήσεις,  στο μεγαλύτερο κομμάτι του ανοίγει ξανά τα πορτόνια του και ανάβει πάλι τα τζάκια. Οι ξενώνες του έχουν στρώσει τα κρεβάτια τους κι οι ταβέρνες φουντώνουν τις θράκες. Οι φιλόξενοι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι να μας συμβουλέψουν για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις διαδρομές μας, ξέρουν τα μονοπάτια που παραμένουν επισκέψιμα, αλλά και τις νέες διαδρομές που έχει χαράξει το βουνό. Και για να φτάσουμε ως εκεί, το οδικό του δίκτυο είναι –στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του– πλήρως λειτουργικό, με κάποια κομμάτια όπου γίνονται παράλληλες εργασίες να μας καλούν απλώς να απολαύσουμε τη χάρη του slow travel σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας.

Ας το αγκαλιάσουμε και πάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.