"Τρία Γουρουνάκια": Γευστική αβρότητα σε θεσσαλονικιώτικο τέμπο

Τρία γουρουνάκια

Σημείο αναφοράς της θεσσαλονικιώτικης καλοφαγίας, με τον σεφ Δήμο Καλαϊτσίδη να μας κλείνει ραντεβού με τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γεύσης. Τα "Τρία Γουρουνάκια", σ’ ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο των αρχών του αιώνα, στην καρδιά της πόλης, συνεχίζουν σταθερά να αναδεικνύουν γευστικές εμπειρίες του παρελθόντος σε ευρηματικά ανανεωμένα σύνολα. Φινέτσα και ρουστίκ αβρότητα ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την έκφραση της παράδοσης σήμερα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και πάθος για διαρκή αναζήτηση. Στα "Τρία Γουρουνάκια" είναι όλα χειροποίητα, από το φρεσκοφουρνισμένο ψωμάκι εως τα απίστευτα γλυκά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί η "εξέλιξη" του εστιατορίου, όπου έχει ειδικό μενού gluten free και degustation.

Τρία γουρουνάκια

Μέσα σε μια όμορφη σάλα με διακριτική ατμόσφαιρα και θέα από τις μεγάλες, φωτεινές τζαμαρίες που αγκαλιάζουν περιμετρικά το χώρο, παρελαύνουν δημιουργίες που συνδυάζουν το συνταγολόγιο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, φέρνοντας την ελληνική κουζίνα στο σήμερα.

Πιάτα όπως τα ραβιόλι σπανακόπιτας, το λεμονάτο κοτόπουλο σε μπαλοτίνα, αλλά και το χουνκιάρ με μάγουλα μόσχου ή το γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά δίνουν το στίγμα της συλλογική μας μνήμη, που απαρτίζεται από ένα κράμα γεύσεων, ανθρώπων, ιστορίας και πολιτισμών. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και όλη η ομάδα από τα "Τρία Γουρουνάκια", "η εμπειρία της γαστρονομίας δεν είναι απλά μια αίσθηση. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας”.

Τρία γουρουνάκια

Καποδιστρίου 7, Θεσσαλονίκη, 231 024 9050, tatriagourounakia.gr, Fb:Τα Τρία Γουρουνάκια, IG: ta_tria.gourounakia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.