"Κανέλα & Γαρύφαλλο": Μανιτάρια και καλή συντροφιά στα Ζαγοροχώρια

Τα μανιτάρια είναι οι εκλεκτοί καρποί της άγριας φύσης της Ηπείρου και σε αυτά είναι αφιερωμένο το εστιατόριο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" στην πανέμορφη Βίτσα.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Τα μανιτάρια είναι οι εκλεκτοί καρποί της άγριας φύσης της Ηπείρου και σε αυτά είναι αφιερωμένο το εστιατόριο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" στην πανέμορφη Βίτσα. Με προνομιακή θέα στη χαράδρα του Βίκου, ο χώρος του εστιατορίου είναι μικρός και ζεστός. Στεγάζεται δε σε ένα από τα παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα, που γυρίστηκε η ταινία "Αναπαράσταση" του Θ. Αγγελόπουλου.

Κανέλα & Γαρύφαλλο
Ο σεφ Βασίλης Κατσούπας με τη σύζυγό του, Νατάσα Γκόγκου.

Ιδιοκτήτης και σεφ, ο Βασίλης Κατσούπας συνδύασε την περιβαλλοντική του εκπαίδευση και τη γαστρονομική του κουλτούρα και έπειτα από 16 χρόνια στον Καναδά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, υλοποιώντας ένα όνειρο ζωής: τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου και ενός μενού-ωδή στα μανιτάρια, το θησαυρό του δάσους.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Στο "Κανέλα & Γαρύφαλλο" καλλιεργούν λαχανικά στο μποστάνι τους και προμηθεύονται όσπρια, μέλι, κρέας και γαλακτοκομικά από ντόπιους παραγωγούς. Επίσης καλλιεργούν και συλλέγουν από τα δάση της περιοχής πολλά είδη μανιταριών, καθώς και άγρια χόρτα, βότανα και καρπούς. Τιμώντας την τοπική παράδοση, το μενού τους ακολουθεί την εποχικότητα της πρώτης ύλης, αρέσκεται στη δημιουργία νέων γευστικών συνθέσεων και είναι σχεδιασμένο για συντροφική απόλαυση μαζί με καλό κρασί από το άρτια ενημερωμένο κελάρι του εστιατορίου.

Κανέλα & Γαρύφαλλο

Βίτσα, Κεντρικό Ζαγόρι, 2653071671, kanela-garyfallo.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.