Στην Καλαμπάκα για την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Με αφορμή την ονομασία της Καλαμπάκας ως "Πόλη της Τρούφας", το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας.

Τρούφα

Στην Καλαμπάκα, γνωστή πλέον και ως "Πόλη της Τρουφας", από 8 έως 11 Ιουνίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Μετεώρων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, με σκοπό τη γνωριμία του κόσμου με τον πολύτιμο μύκητα. 

Truffle Hunting at Meteora

Truffle Hunting at Meteora

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ειδικοί όπως ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, θα αναδείξουν θέματα, όπως η καλλιέργεια της τρούφας, η διατροφική της αξία, η μαγειρική της, η εκπαίδευση σκύλων για την εύρεσή της κ.ά ενώ το Σάββατο 10 Ιουνίου, περίπου 30 σεφ θα μαγειρέψουν δωρεάν για χιλιάδες επισκέπτες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα, αρκετά είδη τρουφομανιταρο-εδεσμάτων. Επίσης δωρεάν θα δοθούν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά κλπ. ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε πολλές δραστηριότητες για παιδιά, απολαμβάνοντας και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

*To Μουσείο καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, κατά τις ημέρες της Γιορτής, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο: 2432024959 ή στο email: info@meteoramuseum.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.