Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου

Λίγο πριν πάρουμε το αεροπλάνο για την ανερχόμενη πόλη της μόδας και της τέχνης ζητήσαμε τη συνδρομή των «ντόπιων» της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Spotted by Locals για συμβουλές και προτάσεις εκτός τουριστικής πεπατημένης.

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου

Από την Κική Βασσάλου

Μας έλειψαν πολύ τα ταξίδια στο εξωτερικό ενάμιση χρόνο τώρα και λίγο πριν πάρουμε το πρώτο αεροπλάνο για... παντού, επιλέξαμε τέσσερις αγαπημένες ευρωπαϊκές πόλεις και ζητήσαμε τη συνδρομή των «ντόπιων» της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Spotted by Locals για συμβουλές και προτάσεις εκτός τουριστικής πεπατημένης.

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 1

Είναι από αυτές τις όχι και τόσο ξακουστές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως, αν τη γνωρίσεις, δύσκολα την ξεχνάς. Μικρή σε μέγεθος, αλλά με ιδιαίτερο στιλ και χαρακτήρα, γοητευτική και κοσμοπολίτικη. Στην Αμβέρσα αγαπούσαν ανέκαθεν τα διαμάντια, τη μόδα και τις μπίρες (στο Βέλγιο βρισκόμαστε άλλωστε) και κυκλοφορούν σχεδόν παντού με ποδήλατο. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σχέλντε και τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, η πρωτεύουσα της Φλάνδρας συνδέεται με τη Βόρεια Θάλασσα και εδώ και μια δεκαετία αποτελεί στέγη του εντυπωσιακού «Museum aan de Stroom», το οποίο και αποτελεί από μόνο του λόγο να την επισκεφθείτε. Δεν είναι και λίγα τα 500.000+ εκθέματα που εξιστορούν τα πάντα για την πόλη και τη γύρω περιοχή.

Kavka

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 2

Περισσότερες από διακόσιες συναυλίες και πάρτι, δεκάδες εργαστήρια, εκθέσεις και άλλα πρότζεκτ φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον πολυχώρο «Kavka», ο οποίος στεγάζεται σε ένα επιβλητικό παλιό κτίριο. Τα περισσότερα events διοργανώνονται από νέους, ενώ ακόμα και αν δεν έχει κάτι «μεγάλο» για να δείτε, μπορείτε απλώς να περάσετε μια βόλτα από την έκθεση που κάθε φορά φιλοξενείται στο χώρο υποδοχής. Αν και μονάχα τα εντυπωσιακά γκράφιτι της εξωτερικής αυλής είναι αρκετά για να σας τραβήξουν την προσοχή. Εδώ χτυπάει η καρδιά των πιο δημιουργικών νέων της Αμβέρσας!

Oudaan 14, +3232908817

Het Elfde Gebod

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 3

Ένα από τα παλαιότερα café της πόλης στη σκιά του Καθεδρικού Ναού και στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Στο 400 ετών κτίριο όπου στεγάζεται λειτουργούσαν κάποτε τα γραφεία των εργαζόμενων στον Καθεδρικό, ενώ τα μυστηριώδη αγάλματα των καθολικών αγίων που θα δείτε στο χώρο αποτελούν μέρος της συλλογής του πρώτου ιδιοκτήτη του café, ο οποίος και του έδωσε το όνομα «η ενδεκάτη εντολή» (Het Elfde Gebod), όπως μεταφράζεται στα ελληνικά. Βάσει αυτής, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, πλάι στο «ου φονεύσεις» και το «ου κλέψεις» υπάρχει η παρότρυνση «να πίνεις μπίρα». Και η δική τους μπίρα είναι πραγματικά καλή.

Blauwmoezelstraat 11

Kornél

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 4

Ένα café που ταιριάζει απόλυτα στην οικειότητα και τη γοητεία που εκπέμπει η γειτονιά του Berchem, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Αμβέρσας. Το Kornél όμως δεν είναι απλώς άλλο ένα café. Εδώ μπορείτε να έρθετε επίσης για να δουλέψετε, όπως κάνουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και remote workers που ζουν στην πόλη^ διαθέτει γρήγορο ασύρματο Ίντερνετ και είναι σε κάθε περίπτωση ένας χώρος που σε προδιαθέτει τόσο να δουλέψεις όσο και να... κατεβάσεις καινούργιες ιδέες. Ιδανικό working space δηλαδή! Τις ηλιόλουστες μέρες –αλλά και τις συννεφιασμένες χωρίς κρύο– μπορείτε να καθίσετε έξω και να απολαύσετε ένα αρωματικό Bernard, ένα καπουτσίνο, δηλαδή, με σοκολάτα και μοσχοκάρυδο.

Sint-Lambertusstraat 1, +3235015922,

Appelmans

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 5

Πρόκειται για μια από τις πλέον δημοφιλείς μπρασερί της Αμβέρσας, σε ένα όμορφο κτίριο του 19ου αιώνα, στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά παλιά και σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία. Προσέξτε τις φωτογραφίες που κρέμονται στους τούβλινους τοίχους και θα καταλάβετε. Το μενού περιλαμβάνει κυρίως βελγικά πιάτα, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παρά τη δημοφιλία, ενώ καλά κρυμμένα μέσα στο κτίριο μοιάζει να βρίσκονται το Absinthe Bar και το Private Bar.

Papenstraatje 1

Nottebohmzaal

Αμβέρσα: 5 hot spots στο ζωηρό λιμάνι του Βελγίου - εικόνα 6

H αίθουσα Nottebohm είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αμβέρσας. Βρίσκεται στο παλαιότερο μέρος της ιστορικής πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης Hendrik, που ιδρύθηκε το 1481 με 41 βιβλία και είναι ανοιχτή για το κοινό ήδη από το 1805. Το 1936 το Nottebohm χτίστηκε ως αίθουσα τελετών και αν σήμερα καταφέρετε –με κάποια αφορμή, συνήθως– να μπείτε μέσα είναι, αναμφίβολα, τόσο υπέροχη (και παλιά) όσο έπρεπε να είναι. Η Αμβέρσα είναι γνωστή ως η πόλη των βιβλίων και η αίθουσα Nottebohm είναι εκπληκτικά όμορφη με το ξύλινο παρκέ και τους δύο ορόφους με τις ξύλινες παλιές προθήκες και τα δερματόδετα βιβλία. Hendrik Conscienceplein 4, +3233388710

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.