London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends

Tο Λονδίνο φρεσκάρει τη γευστική και αισθητική μας παλέτα με vegan πιάτα που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι, νέας εποχής σολαρίσματα σε βινύλιο, και ταξίδια με vintage τρένο σαν ταινία του Γουές Άντερσον.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends

Tο Λονδίνο φρεσκάρει τη γευστική και αισθητική μας παλέτα με vegan πιάτα που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι, νέας εποχής σολαρίσματα σε βινύλιο, και ταξίδια με vintage τρένο σαν ταινία του Γουές Άντερσον.

Nέες γευστικές περιπέτειες με το Vegan Pizza Express

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 1

Αγαπημένη βρετανική αλυσίδα εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες, η «Pizza Express» οσφραίνεται τις νέες τάσεις και μετατρέπει μία απ’ τις πιο κεντρικές διευθύνσεις της σε pop-up vegan εστιατόριο. Χτίζοντας ένα νέο μενού γύρω από αγαπημένα χιτ όπως η Sloppy Vegan, μεταμορφώνει τo κατάστημά της στο Aldwych −μόλις δυο βήματα από αγαπημένα μιούζικαλ του West End, όπως το «Lion King»− σε αποκλειστικά vegan place. Εναλλακτικά υλικά όπως το φυτικό πεπερόνι −οι γευστικοί αλχημιστές της χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο για να το τελειοποιήσουν− απογειώνουν φρέσκες προτάσεις και classics, όπως η έξτρα καυτερή Vegan American Hot. Η αλυσίδα ακολουθεί μια ευρύτερη τάση των τελευταίων χρόνων, που έχει ανεβάσει το vegan παιχνίδι σε άλλο επίπεδο. Και για όλες τις τσέπες: απ’ τα Michelin εστιατόρια στο streetfood, oι vegan πειρασμοί είναι πλέον πολλοί και πεντανόστιμοι. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους... κρεατοφάγους!

4 ακόμα στέκια για vegan αποκαλύψεις

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 2

Mildreds
Απ’ το trendy Ντάλστον στο κεντρικό Σόχο (σ’ ένα κομψό αρχοντικό του 18ου αιώνα), δώστε ραντεβού εδώ για το γύρο του κόσμου με φυτικές γεύσεις: τοστ με κορεάτικο kimchi, ινδικό thali ή burger με παντζάρι και λευκά φασόλια. Δημιουργικά κοκτέιλ, όπως εσπρέσο μαρτίνι με αλατισμένο χουρμά, «δένουν» ιδανικά με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 3

Palm Greens
Το ambience θυμίζει νεοϋορκέζικο loft, βρίσκεστε όμως στην καρδιά του Hackney. Αφήστε το βλέμμα να περιπλανηθεί στις σκεπές και τα περαστικά τρένα που πλαισιώνουν το δημιουργικό χαρμάνι του East End, καθώς αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα σε μια επική μεξικανική τοστάδα και μια σαλάτα με ζεστά μανιτάρια portobello και ιαπωνικής έμπνευσης βινεγκρέτ μίσο.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 4

Purezza
Η πρώτη −και πολυβραβευμένη− vegan πιτσαρία της Μεγάλης Βρετανίας άνοιξε το δρόμο (πρώτα στο Μπράιτον, μετά στο Κάμντεν) με πρωτοποριακές συνταγές που, σαν την υπέροχη φυτική μοτσαρέλα της, λιώνουν στο στόμα. Λατρέψαμε τη Τhe One with all the Seasons, με ψητές αγκινάρες, ελιές Καλαμών και καρπάτσιο από τσιγαριστό παντζάρι.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 5

Temple of Seitan
Μια Αυστραλέζα στο Λονδίνο έφερε επανάσταση με αυτό τον ναό του vegan (αλυσίδα, πλέον, από takeaway και εστιατόρια). Απ’ το Χάκνεϊ στο Κάμντεν, οι πιστοί κάνουν ουρές για burger και φτερούγες κοτόπουλου με βάση το seitan, ένα πλούσιο υποκατάστατο του κρέατος από γλουτένη. Συνοδέψτε με αμαρτωλό μιλκσέικ καραμέλα από γάλα ρυζιού.

Σινεματικά ταξίδια με την υπογραφή του Γουές Άντερσον

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 6

Ο ιδιοσυγκρασιακός αφηγητής του μοντέρνου σινεμά Γουές Άντερσον έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο με τις ιστορίες, όσο και με την πιασάρικη αισθητική του. Αφού μας άνοιξε την όρεξη για σιδηροδρομικές περιπέτειες με το «Ταξίδι στο Νταρτζίλινγκ» το 2007, τώρα επιστρέφει στις ράγες με μια πολυτελή συνεργασία. Απ’ τις παστέλ αποχρώσεις στο ταβάνι στα κομψά βίντατζ σχέδια των καθισμάτων και τα προσεκτικά επιλεγμένα σερβίτσια, το βαγόνι Cygnus του British Pullman της Belmond αναγεννήθηκε ως το πιο φινετσάτο όραμα του σκηνοθέτη και σας προσκαλεί για ταξίδια.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 7

Το βαγόνι προσφέρει σύγχρονες πινελιές σ’ έναν καμβά με ιστορία, μια και πρωτοταξίδεψε τη δεκαετία του ’50. Σήμερα, θα σας πάει σε γραφικές γωνιές της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδεία σαμπάνιας και γαστρονομικών απολαύσεων με την υπογραφή τοπ σεφ, όπως ο Raymond Blanc (τιμές από £340, περ. € 400, www.belmond.com).

Το Λονδίνο στους ρυθμούς του Τζακ Γουάιτ

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 8

Πάλαι ποτέ φρόντμαν και κινητήριος δύναμη των The White Stripes, ο Τζακ Γουάιτ σερβίρει συνεχώς νέα δημιουργικά πρότζεκτ. Το πιο πρόσφατο αφορά το δισκοπωλείο του Third Man Records που, μετά το Νάσβιλ και το Ντιτρόιτ της Αμερικής, ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μια ανάσα απ’ την Carnaby Street στο ιστορικό Σόχο −τόπο μουσικού προσκυνήματος απ’ τα Swinging Sixties μέχρι σήμερα− το Third Man σάς περιμένει στο νούμερο 1 της οδού Μάρσαλ.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 9

Περιηγηθείτε ανάμεσα σε αποκλειστικές κυκλοφορίες, The White Stripes γκατζετάκια και αλά Τζακ πουκάμισα με κρόσσια. Κατεβείτε στο Μπλε Υπόγειο που, πέρα από λάιβ μουσικές, φιλοξενεί το Literarium, ένα ρετρό μηχάνημα που επιλέγει τυχαία αλλά ψαγμένα βιβλία προς £5 (περίπου € 6). Ή αρπάξτε την κιθάρα απ’ τον τοίχο και μπείτε στον ειδικό θάλαμο για να ηχογραφήσετε απευθείας σε βινύλιο (£15). Αν πάντα ονειρευόσασταν τη δική σας βερσιόν του «Τζολίν», δεν χρειάζεται να κοιτάξετε παραπέρα.

75 χρόνια Ντέιβιντ Μπόουι

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 10

Ένας μουσικός χαμαιλέοντας που άφησε για πάντα το γκλαμ αποτύπωμά του στη μουσική ιστορία, ο Ντέιβιντ Μπόουι θα έκλεινε τα 75 του χρόνια τον Ιανουάριο 2022. Οι φαν, όμως, γιορτάζουν από νωρίς. Στη Heddon Street του Λονδίνου −τη γνωρίζετε ήδη απ’ το θρυλικό εξώφυλλο του «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars»− και στη νεοϋορκέζικη Wooster Street −όπου βρίσκεται το σπίτι του− δύο pop-up shops ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends - εικόνα 11

Μέχρι τέλη Ιανουαρίου, βυθιστείτε σε μια τρισδιάστατη εμπειρία εικόνας και ήχου (με τεχνολογία 360 Reality Audio απ’ τη Sony, παρακαλώ) ισάξια της βαθιάς επιρροής που είχε ο πρωτοπόρος Μπόουι στη μουσική, τη μόδα και την τέχνη. Τσεκάρετε το bowie75.com για ιδιαίτερα events και προετοιμαστείτε για σπάνια φωτοντοκουμέντα, μουσικές κυκλοφορίες, εντυπωσιακές εγκαταστάσεις αλλά και εμβληματικά κουστούμια και σκηνικά, στα οποία μπορείτε να φωτογραφηθείτε για υπέρτατα ροκ εν ρολ ενσταντανέ απ’ το ταξίδι σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.