Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού

Ξετρυπώσαμε τις διευθύνσεις που κάνουν αίσθηση γιατί είναι εντελώς απροσδόκητες και πουλάνε (κυρίως) τρέλα.

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τα πιο απρόσμενα αντικείμενα ή να ζήσετε μια εξαιρετική εμπειρία, σπρώχνοντας την πόρτα μιας παριζιάνικης μπουτίκ; Από ευφάνταστες εφευρέσεις μέχρι αντικείμενα που δεν βάζει ο νους, ξετρυπώσαμε τις διευθύνσεις που κάνουν αίσθηση γιατί είναι εντελώς απροσδόκητες και πουλάνε (κυρίως) τρέλα.

Maison Deyrolle

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 1

Μπορεί κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα να ήταν ένα ινστιτούτο φυσικών επιστημών και παιδαγωγικής, σήμερα όμως είναι κάτι μεταξύ boutique και μουσείου. Από το 1831, το Deyrolle εξειδικεύεται στην ταρίχευση και στην εντομολογία, με κύριο στόχο να αναδείξει την ομορφιά της φύσης. Στην καρδιά του 7ου διαμερίσματος, στη rue du Bac, δίπλα σε ταριχευμένα ζώα θα ανακαλύψετε βιβλία φυσικής ιστορίας αρκετών δεκαετιών, έντομα και πεταλούδες.
46, rue du Bac, 75007, www.deyrolle.com, IG: @deyrolle.officiel

Tombées du Camion

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 2

Λίγα βήματα πιο πέρα από το 18ο arrondissement, στην υπαίθρια αγορά Marché Vernaison, βρίσκεται υλοποιημένη μια ιδέα που ξεπήδησε από τη φαντασία του ιδιοκτήτη, Charles Maas. Πλήθος ασυνήθιστων και ντεμοντέ αντικειμένων που μοιάζουν να βρέθηκαν σε κάποιο παλιό εργοστάσιο ή αποθήκη παιχνιδιών ή καλύτερα −όπως λέει και η ταμπέλα του μαγαζιού− να έπεσαν από το φορτηγό. Εμείς, πάντως, εκεί μέσα "ξαναπέσαμε" στην παιδική μας ηλικία.
99, rue des Rosiers, 93400, Saint-Ouen (Marché Vernaison), www.tombeesducamion.com, IG: @tombeesducamion

Elvis my happiness

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 3

Σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή La Bourse βρίσκεται ένα κατάστημα-ναός αφιερωμένο στο βασιλιά του rock ‘n’ roll. Εκεί μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε σχετικό με τον Elvis Presley, από βινύλια, δίσκους, dvd, εφημερίδες, βιβλία, κούπες και ρολόγια με το πρόσωπο του, την κιθάρα του μέχρι και ρούχα που φορούσε ο ίδιος. Αν είστε fan, "It’s now or never" για να επισκεφτείτε το μαγαζί.
27, rue De L'Αrmorique, 75015, fb elvismyhappy

Le Petit Prince Store

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 4

Περάσατε την παιδική σας ηλικία διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τις περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα με το τριαντάφυλλό του, την αλεπού και το φίδι; Στο Παρίσι υπάρχει μια boutique αφιερωμένη στο σύμπαν του Αντουάν ντε Σεν-Εξιπερί με κάθε είδους αντικείμενο που συνδέεται με τον Μικρό Πρίγκιπα. Αν έχετε λατρέψει το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο (μετά τη Βίβλο), τότε εκεί θα βρείτε την ευτυχία.
8, rue Grégoire de Tours, 75006, fb lepetitprincestoreparis

My Jolie Candle

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 5

Θα μπορούσε να είναι απλώς ένα κατάστημα με αρωματικά κεριά που δημιούργησαν "μύτες" από την Γκρας. Αλλά στο εσωτερικό τους τα κεριά κρύβουν ένα κόσμημα-έκπληξη. Εσείς απλώς επιλέγετε το άρωμα και αν θέλετε κολιέ, βραχιόλι, σκουλαρίκια ή δαχτυλίδι. Ενώ το κερί έχει σταθερή τιμή, η αξία του κοσμήματος κυμαίνεται μεταξύ € 35 και € 1000. Οπότε, το μόνο που χρειάζεστε για το τζακ ποτ είναι η τύχη σας.
12, rue Linois, 75015 / 2, rue de la Ferronnerie, 75001, https://myjoliecandle.com/, IG: @myjoliecandle

La Belle Hortense

Τα 6 πιο περίεργα μαγαζιά του Παρισιού - εικόνα 6

Στην καρδιά του Marais, πίσω από μια μπλε παριζιάνικη βιτρίνα, από το 1997, συγκεντρώνονται εραστές του βιβλίου, του οίνου και του καλού φαγητού, αφού κρύβεται ένα βιβλιοπωλείο το οποίο είναι ταυτόχρονα, cave à vin, μπαρ και εστιατόριο. Αν ενδιαφέρεστε για την τροφή του σώματος αλλά και του πνεύματος, τότε στο "La Belle Hortense", που στα ελληνικά σημαίνει η ωραία ορτανσία, θα βρείτε το τέλειο ensemble.
31, rue Vieille du Temple, 75004, Fb labellehortenseParis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.