Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα

Paris is always a good idea, ιδίως όταν προσφέρει εμπειρίες που μετατρέπουν τα όνειρα θερινής νυκτός σε πραγματικότητα.

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα

Paris is always a good idea, ιδίως όταν προσφέρει εμπειρίες που μετατρέπουν τα όνειρα θερινής νυκτός σε πραγματικότητα. Κι επειδή αρκετοί είχαν ονειρευτεί μια παραλία στις όχθες τους Σηκουάνα, εγένοντο οι Paris Plages: τεχνητές αμμουδιές με άμμο, φοινικόδεντρα, ξάπλωστρες και ομπρέλες. Μήπως τώρα πειστήκατε πως οι Παριζιάνοι τον έχουν τον τρόπο τους, ακόμη και το καλοκαίρι;

"Υδάτινα" πυροτεχνήματα στις Βερσαλλίες

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 1

Αναβιώστε το μεγαλείο των Βερσαλλιών τη νύχτα, μέσω της ηχητικής και οπτικής παράστασης Grandes Eaux Nocturnes, ένα παιχνίδι νερού και φωτός, με σκοπό να ανακαλύψετε τους μυθικούς κήπους του Λουδοβίκου XIV, μέχρι την εμφάνιση του μεγάλου τελικού πυροτεχνημάτων.

Το κυνήγι του θησαυρού

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 2

Υποδυθείτε τον αρχετυπικό ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και περιπλανηθείτε στην πόλη με σκοπό να ανακαλύψετε, με διασκεδαστικό τρόπο, στοιχεία που θα βοηθήσουν στην επίλυση ενός γρίφου, σύμφωνα με μια ιστορία που αλλάζει κάθε χρόνο. Διαφορετικά δρομολόγια για κάθε επίπεδο εμπειρίας (ένα στα αγγλικά). https://www.chasses-au-tresor.com/

Καριέρα στην αστρονομία

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 3

Για τρεις αυγουστιάτικες βραδιές παθιασμένοι - και μη - με την αστρονομία επιδίδονται σε falling star watching. Στον 56ο όροφο του Πύργου Montparnasse - το πιο κοντινό στ' αστέρια που μπορείτε να βρεθείτε -, επαγγελματίες θα σας κατατοπίσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα πεφταστέρια.

Τανγκό στις όχθες του Σηκουάνα

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 4

Επίδοξοι εραστές του τανγκό μετατρέπουν την αποβάθρα Saint Bernard του κήπου Tino Rossi σε μια μεγάλη πίστα, όπου χορεύουν σαγηνευτικά μέχρι το λυκόφως. Αν δεν σας παρασύρουν στο χορό, καθίστε μ' ένα μπουκάλι κρασί στα σκαλιά και χαζέψτε τις φιγούρες τους· το θέαμα είναι μαγευτικό.

Σινεμά στο ύπαιθρο

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 5

Κάτω από τον έναστρο παρισινό ουρανό, αραχτοί πάνω στο φρέσκο γρασίδι του πάρκου La Villette ή σε μια ξαπλώστρα που νοικιάζετε επιτόπου, μπορείτε να παρακολουθήσετε κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, που φέτος αρθρώνονται γύρω από τη θεματική "Πεπρωμένα".

Ο Ναπολεόντειος μύθος

Παριζιάνικο καλοκαίρι σε 6 βήματα - εικόνα 6

Όταν ο ήλιος δύει, ξεκινά το Nuit aux Invalides, μια παράσταση τρισδιάστατων προβολών και άλλων ηχητικών εφφέ, με θέα 360º πάνω στο εμβληματικό μέγαρο των Invalides. Ανακαλύψτε σε 50 λεπτά την ιστορία του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα.

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.