Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.

Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.

Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.