Πρώτη γεύση από το θεαματικό και πολυαναμενόμενο «Angsana Corfu»

Το πρώτο ευρωπαϊκό location του πολυτελούς ασιατικού ξενοδοχειακού ομίλου Banyan Tree άνοιξε τις πύλες του στην Κέρκυρα, και ήμασταν εκεί για το κόψιμο της κορδέλας

Πρώτη γεύση από το θεαματικό και πολυαναμενόμενο «Angsana Corfu»

Θρονιασμένο επιβλητικά στην πλαγιά που επιβλέπει τις γραφικές Μπενίτσες και προσανατολισμένο με τρόπο τέτοιο ώστε από κάθε του γωνιά, κάθε άνετο δωμάτιο, κάθε απλόχωρη βεράντα του, κάθε εντυπωσιακό bar και κομψό του εστιατόριο, να αγναντεύει τη θάλασσα όπως ένα deck πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, το «Angsana Corfu» είναι μια από τις σημαντικότερες αφίξεις της χρονιάς στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας. Κι αυτό όχι μόνο επειδή πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό location του ασιατικού luxury ομίλου της Banyan Tree, αλλά κι επειδή, με 159 δωμάτια και σουίτες, 37 pool villas, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εκλεκτά εστιατόρια, αλλά και δεκάδες έργα τέχνης να εκτίθενται στους διαδρόμους εν είδει σύγχρονης γκαλερί, το «Angsana Corfu» προστίθεται ως ακόμη ένα στολίδι στο λαμπερό περιδέραιο της Κέρκυρας, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ηγέτιδα των Επτανήσων (και) στον τομέα της φιλοξενίας.

Πρώτη γεύση από το θεαματικό και πολυαναμενόμενο «Angsana Corfu» - εικόνα 1
Στολίδι των παροχών του το βραβευμένο Angsana Spa με θέα το Ιόνιο

Σχεδιασμένο έτσι ώστε η εξωτική αύρα του brand να συνομιλεί με το μεσογειακό ταμπεραμέντο της τοποθεσίας, το «Angsana Corfu», μόλις 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, αγκαλιάζει τον επισκέπτη με τη μεγαλοπρέπειά του ήδη από την είσοδό του στα 210 στρέμματα της έκτασης που καταλαμβάνει, ενώ λεπτομέρειες όπως η έντονη χρήση του φυσικού ξύλου, η εμφατική παρουσία της τοπικής βλάστησης και η συνεχής παρουσία του καταγάλανου Ιονίου σε κάθε κάδρο του βλέμματος συνθέτουν μια εμπειρία αποσυμπίεσης βαμμένης με τη φυσική παλέτα του τοπίου. Παράλληλα, η προσέγγιση της διακόσμησης σε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, όπου πανέμορφα vintage χαλιά πλαισιώνουν μοντέρνα έργα τέχνης, επιβλητικά διαχωριστικά σκιάζουν ντιζαϊνάτα έπιπλα και μίνιμαλ γραμμές συντονίζονται με αφράτα καθιστικά, δημιουργούν ένα εκλεκτικό πλαίσιο φορτισμένο με το ίχνος ενός project που σχεδιαζόταν για περίπου μιάμιση δεκαετία, αντανακλώντας στη διαδρομή του μια εκδοχή της κλασικής Κέρκυρας ιδωμένης από σύγχρονη οπτική.

Πρώτη γεύση από το θεαματικό και πολυαναμενόμενο «Angsana Corfu» - εικόνα 2
Γαστρονομική ναυαρχίδα του ξενοδοχείου το εστιατόριο «Botrini's» του Έκτορα Μποτρίνι

«Φιλοδοξία μας είναι να “μυήσουμε” τους επισκέπτες μας σε μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας και σ’ έναν χώρο απόλυτης χαλάρωσης», σημειώνει ο Μιχάλης Σ. Μεταξάς, γενικός διευθυντής του «Angsana Corfu», που έχει για στολίδι των παροχών του το βραβευμένο Angsana Spa, με 11 δωμάτια θεραπείας, μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, αλλά και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Στο απολαυστικό γαλάζιο αυτής της θάλασσας «χάνεται» και η μεγάλη infinity πισίνα του ξενοδοχείου, πλαισιωμένη από την πληθωρική pool area, με την casual αύρα που χαρακτηρίζει τον family-friendly προσανατολισμού του ξενοδοχείου. Όσο για τη γεύση του «Angsana Corfu»; Δεν είναι τυχαίο που ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι το επέλεξε ως πρώτη εκτός Αθηνών έδρα για τη συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία του βραβευμένου «Botrini’s», ενώ η γευστική παλέτα του ξενοδοχείου συμπληρώνεται από πειραγμένες εκδοχές της κερκυραϊκής παράδοσης όπως τις επιμελείται ο executive chef Παναγιώτης Τσιργιώτης στο all-day εστιατόριο «Sofrito», διεθνή δημοφιλή πιάτα στο «Ruen Rοmsai», ιδιαίτερες ιαπωνικές επιλογές στο «Koh», αλλά και χαλάρωση στις μαξιλάρες του εξωτερικού «Starboard Lounge», με απογευματινά απεριτίφ και θέα που ξεδιψά την ψυχή.

Ποια είναι η Banyan Tree

Πρώτη γεύση από το θεαματικό και πολυαναμενόμενο «Angsana Corfu» - εικόνα 3

Με 36 resorts και ξενοδοχεία, αλλά και περισσότερα από 70 spa σε 24 χώρες, η Banyan Tree έχει τις ρίζες της στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στο Πουκέτ. Εκεί, εν μέσω διακοπών στην ακτή του Bang Tao το 1984, το ανδρόγυνο των Ho Kwon Ping και Claire Chiang ανακάλυψαν μια μαγευτική έκταση που σκέφτηκαν ότι θα αποτελούσε ιδανικό σκηνικό για ένα πολυτελές resort. Την αγόρασαν σε εκπληκτική τιμή, για να ανακαλύψουν ότι το παρελθόν της ως ορυχείου κασσίτερου την είχε αφήσει τοξική και ανίκανη να φιλοξενήσει το παραμικρό ίχνος ζωής. Πεισμωμένοι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αναγέννησης της περιοχής, φυτεύοντας περισσότερα από 7.000 ενδημικά φυτά και δέντρα στην έκτασή τους. Δέκα χρόνια αργότερα, το «Banyan Tree Phuket» έκανε τα εγκαίνιά του ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά resorts της Σιγκαπούρης, δείχνοντας το δρόμο για ένα brand που σύντομα θα κατακτούσε τον κόσμο, με την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.