Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

«Barbouni» στα κύματα

Σ’ ένα από τα πιο φευγάτα σκηνικά, απολαμβάνεις μεσογειακές και θαλασσινές γεύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζούμης, που το επιμελείται, δίνει έμφαση στα ωμά, προτείνοντας καρπάτσιο λαβράκι, με ωραία κάψα από πιπεριά της Espelette, και εξαιρετικό σεβίτσε από μαγιάτικο, ντελικάτο, δροσιστικό και ολοζώντανο. Απολαυστικός είναι και ο εξωτισμός των γλυκών, με κορυφαίο το καρπάτσιο ανανά.

Μοντέρνο ελληνικό «Kooc Taverna Secrets»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 1

Ο επί χρόνια βραβευόμενος στους Χρυσούς Σκούφους Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος ενεργό δράση στο resort, επιχειρώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέρμη και γοητεία, στηριγμένος σε πολύ καλά ντόπια υλικά, συχνά από μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες. Κορυφαία η γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ με εσπεριδοειδή, φανταστική η μεταγραφή της γουρνοπούλας, μεταμοντέρνος ο μπακλαβάς με παρφέ φιστικιού Αιγίνης και τριαντάφυλλο.

Modern jap στο «Onuki»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 2

Στη στιλάτη βεράντα του εστιατορίου που δίνει lifestyle χρώμα στις βραδιές του resort, ο Σταμάτης Σκριάπας προτείνει τόσο κλασικά γιαπωνέζικα εδέσματα όσο και τις μοντέρνες αποδόσεις τους. Εξαιρετική η ποικιλία σασίμι και το νιγκίρι με κοιλιά τόνου, αλλά και το καρπάτσιο μαγιάτικου με πίκλα πατζαριού, μίσο και σάλτσα λεμονιού. Ανάλαφρα τηγανισμένα τα soft shell crabs με σαλάτα και wasabi, ενώ στα «πρέπει» μπαίνουν με το σπαθί τους το rib-eye Black Angus και τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με πικάντικη miso sauce.

Οινική εμπειρία

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 3

Ο επικεφαλής σομελιέ Μάνος Κεντικελένης έχει διαμορφώσει μια εξαιρετική κάβα 600 ετικετών με διαμάντια από 17 χώρες. Στα κόκκινα ελληνικά κρασιά, όπως και στα μεγάλα ονόματα του Μπορντό και της Τοσκάνης, δοκιμάζεις συγκριτικά νέες και παλιότερες χρονιές, αλλά, αν διψάς για δυσεύρετα κρασιά, εδώ υπάρχουν ωραίες φιάλες από τον Λίβανο και την Τενερίφη και από μπουτίκ οινοποιεία της Καλιφόρνια.

Οικογενειακό τραπέζι στο «Perovino»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 4

Με πλούσιο, κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μοιάζει το μενού του εστιατορίου που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο «νησί» της τεχνητής λίμνης του «Romanos». Το μενού του σεφ Θανάση Καραθανάση ξεκινά με μεζέδες όπως η ψητή φέτα με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, οι γαρίδες σαγανάκι με σφέλα και η μελωμένη ρεβιθάδα και προχωρά σε ένα μοντέρνο σπανακοριζότο με φανταστικό πράσινο χρώμα, μια κλασική μακαρονάδα με σύγκλινο και ξινομυζήθρα κι ένα αργοψημένο κότσι αρνιού με φρικασέ μανιταριών, όλο comfort νοστιμάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.