Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας

Πέρα από καρτποσταλικές αμμουδιές και σμαραγδένια νερά, η Λευκάδα έχει ακόμη πολλά να επιδείξει. Ας τα ανακαλύψουμε!

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας

Προικισμένο με μερικές από τις διασημότερες παραλίες της Μεσογείου αλλά και με οδική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, το στεριανό νησί του Ιονίου είναι φέτος στον προβολέα των ταξιδιωτών. Όμως, πέρα από καρτποσταλικές αμμουδιές και σμαραγδένια νερά, η Λευκάδα έχει ακόμη πολλά να επιδείξει. Ας τα ανακαλύψουμε!

Παραλίες πέντε αστέρων

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 1
Αφίσα του νησιού και μία από τις διασημότερες αμμουδιές της Ευρώπης, το Πόρτο Κατσίκι είναι μια παραλία-εμπειρία με εκθαμβωτική ομορφιά.

Αφίσα του νησιού και μία από της διασημότερες παραλίες της Ευρώπης, το Πόρτο Κατσίκι μπορεί τελευταία να γίνεται viral για όλους τους λάθους λόγους, παραμένει όμως μια παραλία-εμπειρία, με το βράχο να κρέμεται επιβλητικός πάνω από τα ολόλευκα βότσαλα, που χαρίζουν τη λάμψη τους στα καταγάλανα νερά. Προσεγγίσιμοι μόνο διά θαλάσσης πλέον, οι απέραντοι Εγκρεμνοί θα μπορούσαν να είναι το πρότυπο της Pantone για το σμαραγδί χρώμα, ενώ το κοσμικό Κάθισμα, ένα χιλιόμετρο αμμουδιάς με ορίζοντα το απέραντο γαλάζιο, είναι η πιο οικογενειακή των δυτικών παραλιών του νησιού, με οργανωμένα κομμάτια για όλα τα γούστα αλλά κι ελεύθερα τμήματα άκρως χορταστικά. Το μεγάλο ατού του νησιού, ωστόσο, είναι ότι δίπλα στις πολυδιαφημισμένες αμμουδιές του έχει να παραθέσει και άλλες τόσες ανεξερεύνητες και αταξινόμητες προτάσεις για βουτιές.

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 2
Οικογενειακό προφίλ με όμορφο γραφικό φόντο κάνει την παραλία του Αγίου Νικήτα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του νησιού.

Ο Μύλος, που συναγωνίζεται τον κεφαλλονίτικο Μύρτο σε πάλλευκο βότσαλο και καταγάλανα νερά, είναι ιδανική αφορμή για βόλτα στο κοντινό γραφικό χωριό του Αγίου Νικήτα, που έχει και τη δική του ήσυχη παραλιούλα για τα πρώτα πλατσουρίσματα, ενώ το καθαρό, σχεδόν κρυφό και πάντα δροσερό Κρυονέρι –όνομα και πράμα– είναι το μυστικό των λουόμενων της πόλης και η Μεγάλη Πέτρα και τα Καβαλικευτά, κάτω από το χωριό Καλαμίτσι, χαράσσονται στη μνήμη με την άγρια ομορφιά τους.

Θέα από τα ορεινά

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 3
Ακροβολισμένο στην πλαγιά με αποστομωτική θέα στην Αδριατική, το cocktail bar «Fly Me» είναι προορισμός από μόνο του.

Απολαύστε εντυπωσιακές βίστες προς τη θάλασσα σκαρφαλώνοντας με το αμάξι σε γραφικά χωριά όπως το Δράγανο και το Αθάνι. Περνώντας πάνω από τους φαμόζους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι και καταλήγοντας στην άγρια ομορφιά της πέτρας που αντιμάχεται τα κύματα στο Ακρωτήρι Λευκάτας, η θέα στην Αδριατική κόβει την ανάσα. Στην Εξάνθεια, το εντυπωσιακό μπαρ «Fly Me» (2645099231), ακροβολισμένο στην πλαγιά με μοναδική θέα προς το Κάθισμα, αποτελεί προορισμό από μόνο του τόσο για τον προσεγμένο σχεδιασμό και τα γευστικά κοκτέιλ όσο και για το ηλιοβασίλεμά του.

Ο Άγιος Δονάτος, «ακροκέραμο» του οροπεδίου της Εγκλουβής, φιλοξενεί κάθε Αύγουστο τη Γιορτή της Φακής, τιμώντας τη συγκομιδή του ενδημικού οσπρίου, του ισχυρότερου εκ των τοπικών προϊόντων του νησιού, ενώ από οικισμούς όπως το Νιοχώρι ή η Παλαιοκατούνα θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας απεριόριστη η θέα πάνω από το Νυδρί και μέχρι τα Ακαρνανικά όρη, με τη θάλασσα κατάστικτη από νησάκια όπως η Σπάρτη, η Μαδουρή (του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), το Σκορπίδι (κάποτε ιδιοκτησία Νιάρχου) και, φυσικά, ο διάσημος Σκορπιός. Την πρωτοκαθεδρία των ορεινών κρατά αναμφίβολα το κεφαλοχώρι της Καρυάς με την τεράστια παράδοση στα ονομαστά υφαντά αλλά και την υπέροχη, δροσερή πλατεία στην παχιά σκιά των γέρικων πλατάνων, όπου θα καταλήξετε σίγουρα είτε για βανίλια-υποβρύχιο στα παλιά καφενεία είτε για παραδοσιακούς μεζέδες στην «Ελένη».

Μαγικά ηλιοβασιλέματα

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 4
Ατμοσφαιρικά είναι τα sunset sessions στο beach club «Copla» στο Κάθισμα, με συχνές μετακλήσεις γνωστών DJs.

Μπορεί η Σαντορίνη να έχει το όνομα, η Λευκάδα όμως δεν υπολείπεται σε χάρη. Όταν, λοιπόν, αυτή η έντονη υγρασία του Ιονίου μεριάζει, τα πύρινα χρώματα που απλώνει ο ήλιος βάφουν τον ουρανό σε αποχρώσεις που κόβουν την ανάσα. Αυτές είναι που έχουν αναδείξει την πρόσφατα ανανεωμένη προμενάδα του βόρειου λιμανιού, με τη λιμνοθάλασσα στα δεξιά και τα πανέμορφα, πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια στα αριστερά, σε ρομαντικό περίπατο σπάνιας ομορφιάς, όπως και το ξύλινο γεφυράκι της σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού. Συναρπαστικό είναι και το βύθισμα του ήλιου στην Αδριατική, έτσι όπως συνοδεύει τα sunset sessions του «Copla Beach Bar» (Κάθισμα, 2645029411), που αποτελεί hot spot των clubbers χάρη στις συχνές μετακλήσεις γνωστών DJs. Άκρως ρομαντικό ξεδιπλώνεται το φινάλε της ημέρας στην ατμοσφαιρική βεράντα του εστιατορίου «Ράχη», που με τη θέα της αποζημιώνει για την πολύωρη αναμονή, ενώ μοναδικό είναι το χάζι και από τα τραπεζάκια του νέου «Amente» (Δρυμώνας, 6944513120), με κοκτέιλ και βιολιά (!) δίπλα στην πισίνα.

Ο παράδεισος του σερφ

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 5
Παράδεισος των wind surfers είναι τα αβαθή, σμαραγδένια νερά της Βασιλικής.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ο ουρανός πάνω από την παραλία των Μύλων, στο βορειότερο κομμάτι της Γύρας, που κυκλώνει τη λιμνοθάλασσα του νησιού, είναι κατάστικτος από πολύχρωμα σημάδια, τα οποία στο μάτι του ανυποψίαστου μοιάζουν με μια αναπάντεχη γιορτή χαρταετών. Η Λευκάδα όμως αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα hot spots της Μεσογείου για τους kite surfers, με την ανοιχτωσιά της θάλασσας και τους έντονους βοριάδες να κάνουν την αμμουδερή παραλία ιδανικό σημείο για τους αθλητές που προβάρουν τα εναέρια ακροβατικά τους. Την ίδια ώρα οι περαστικοί κάνουν χάζι στις φιγούρες τους και οι παλιοί ανεμόμυλοι βάζουν μια νοσταλγική πινελιά στο φόντο.

Στο νότιο άκρο του νησιού, η αβαθής και ήρεμη παραλία στον επιμήκη κόλπο της Βασιλικής είναι τόπος προσκυνήματος για τους wind surfers όλων των επιπέδων, με δεκάδες σανίδες να χαρακώνουν τα βαθυγάλαζα καλοκαιρινά νερά και όλη την τουριστική υποδομή της ακτής να έχει αναπτυχθεί γύρω από τις ανάγκες τους. Προσφέρονται, μάλιστα, εξοπλισμός και παροχές για τους προχωρημένους αλλά και άρτια καταρτισμένες σχολές για τους νεοφώτιστους.

Περίπατοι στην πόλη

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 6
Κυματιστές λαμαρίνες σε πολλές αποχρώσεις καλύπτουν τα σπίτια της Παλιάς Πόλης, κατάλοιπο της αντισεισμικής ανοικοδόμησης του 19ου αιώνα.

Πίσω από τη βόρεια πλευρά με τα διώροφα παστέλ κτίρια, τα οποία χαζεύουν την αντανάκλαση του ουρανού στην απάνεμη λιμνοθάλασσα του νησιού, ένα πολύχρωμο κουβάρι από στενά πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτει το λαβύρινθο της Παλιάς Πόλης, όμορφα αγκαλιασμένο από τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια των σπιτιών με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Σοβατισμένες πέτρινες δομές αποτελούν τη στιβαρή βάση του ισογείου και τοίχοι διάστικτοι από χοντρά δοκάρια στους ορόφους καλύπτονται από κυματιστό τσίγκο σε ένα σωρό αποχρώσεις, ως κατάλοιπο των εκ των ενόντων αναδομήσεων της πόλης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 19ου αιώνα.

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 7
Πίσω από διώροφα παστέλ κτίρια, ένα πολύχρωμο κουβάρι από πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτει το λαβύρινθο της Παλιάς Πόλης.

Κρυμμένο ανάμεσά τους βρίσκεται και το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού (Οδός Κύπρου, 2645301837), ίσως του διασημότερου από τους γόνους του νησιού, που μετατράπηκε σε μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του μεγάλου ποιητή πριν από λίγα χρόνια. Στην πλάτη του, το Κηποθέατρο Άγγελου Σικελιανού φιλοξενεί μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων τα καλοκαίρια, ενώ το «One Red Dot» (Οδός Φιλαρμονικής, 6942299763), ακριβώς στην πόρτα του, σερβίρει πληθωρικά χειροποίητα γλυκά στα όμορφα τραπεζάκια του.

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 8
Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, το γεφυράκι στην προμενάδα της πόλης, μεταμορφώνεται όταν βάφεται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Δυο βήματα πιο κάτω το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με τον καλοβαλμένο κήπο και την πλούσια συλλογή ιερών εικόνων επτανησιακής τεχνοτροπίας, επιβλέπει την Πλατεία Μαρκά, στην άκρη της οποίας βρίσκεται και η Δημοτική Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, με έφεση στους ντόπιους καλλιτέχνες. Στα νοτιοδυτικά η πλατεία λοξοκοιτάζει προς την κεντρική αγορά της Λευκάδας. Πρόκειται για κλασική περαντζάδα για ντόπιους και μη, με παραδοσιακά και σύγχρονα καφενεία να διακόπτουν τις βιτρίνες των δεκάδων εμπορικών καταστημάτων και με τις εκκλησίες του Παντοκράτορος και των Εισοδίων της Θεοτόκου, δύο από τις παλιότερες του νησιού.

Χαθείτε στη φύση

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 9
Στο Νυδρί θα νοικιάσετε γρήγορα και εύκολα το βαρκάκι σας, για εξορμήσεις στο Μεγανήσι και τα υπόλοιπα Πριγκιπονήσια της Λευκάδας.

Ταλαιπωρημένο από τη βεβιασμένη τουριστική ανάπτυξη της δεκαετίας του ’80, το Νυδρί δεν δίνει και πολλές αφορμές για να το επισκεφθεί κάποιος, ετούτες οι δύο όμως είναι πολύ καλές: η πρώτη είναι γιατί από εδώ θα νοικιάσετε γρήγορα κι εύκολα φουσκωτό για μια επίσκεψη στο γειτονικό Μεγανήσι. Η χαρά του σκαφάτου, το μεγαλύτερο από τα Πριγκιπονήσια της Λευκάδας κρύβει στις ακτές του ένα μοναδικό σύμπλεγμα από κολπίσκους μέσα σε κόλπους μέσα σε κολπάκια, που συνθέτουν έναν ειδυλλιακό λαβύρινθο σμαραγδένιων αποχρώσεων· ό,τι πιο κοντινό δηλαδή μπορεί να βρει κάποιος σε φιόρδ. Η δεύτερη είναι η διαδρομή που οδηγεί στον καταρράκτη του Δημοσάρη, με βράχους και άμμο να εναλλάσσονται και δροσερές μικρές λιμνούλες να ανοίγουν την όρεξη για βουτιές στο παγωμένο νερό της βάθρας.

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 10
Ένας από τους πιο δροσερούς αλλά λιγότερο προβεβλημένους θησαυρούς του νησιού, η διαδρομή προς τον καταρράκτη του Δημοσάρη.

Όσο για την ενδοχώρα, το φαράγγι της Μέλισσας είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά, αλλά άκρως απολαυστικά τοπόσημα του νησιού. Το βαθύ πράσινο της πυκνής, άγριας βλάστησής του πλημμυρίζει το μάτι και οι δύο πεζοπορικές του διαδρομές μπλέκονται με τα σηκώματα των βουνών που τις περιβάλλουν, καθώς η ροή του ρυακιού που το διατρέχει ακούγεται σαν το βούισμα της μέλισσας. Σε διάφορα σημεία του, δε, ο μόνος ήχος που αφορά την ανθρώπινη παρουσία είναι αυτός που κάνουν τα χαλίκια κάτω από τις σόλες, ενώ στα μονοπάτια που φιδογυρίζουν δεξιά και αριστερά αλλά και πάνω και δίπλα στο νερό τα δέντρα, οι κισσοί και οι φτέρες είναι αρκετά για να ξυπνήσουν μέσα σας τη Λάρα Κροφτ!

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 11
Το φρούριο του Τεκέ παραφυλά την είσοδο του νησιού.

Διάσημα τοπικά προϊόντα

«Μαζεράτι των οσπρίων» για τους ντόπιους και ενταγμένη στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η φακή Εγκλουβής φυλάσσεται στο εργαστήριο ξηράς τροφής του ΟΗΕ για μελέτη και διαφύλαξη του γενετικού υλικού της. Παρότι δεν κοστολογείται ως χρυσός (αν και η τιμή της… πλησιάζει), ως τέτοιος καλλιεργείται στο ορεινότερο χωριό της Λευκάδας, που έχει ταυτίσει το όνομά του με το κορυφαίο αυτό προϊόν και γιορτάζει την ετήσια συγκομιδή του στις 6 Αυγούστου. Στα μαγαζάκια τοπικών προϊόντων του νησιού θα δοκιμάσετε επίσης αμυγδαλωτά, παστέλια και μαντολάτα αλλά και το αρωματικό μέλι Αθανίου, ενώ τα τραγανά και μυρωδάτα λαδοπαξίμαδα από τους φούρνους της Λυγιάς σίγουρα θα διεκδικήσουν μια θέση στις βαλίτσες σας.

Σε λιγότερο vegan μονοπάτια, το σαλάμι Λευκάδος, που φτιάχνεται στις τοπικές βιοτεχνίες με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο εδώ κι αιώνες, χρωστάει εν πολλοίς την ιδιαιτερότητα της γεύσης του στο κλίμα της περιοχής, με την υψηλή υγρασία να δημιουργεί τις κατάλληλες ζυμώσεις για τη σωστή φυσική του ωρίμανση. Ένα από τα νοστιμότερα και δημοφιλέστερα αλλαντικά της χώρας, συνδέει το νησί με το ενετικό παρελθόν του, αφού, εκτός από την παραδοσιακή συνταγή, οι Λευκαδίτες χρωστούν στους αποίκους από το Μπουράνο της Βενετίας και το προσωνύμιο των «γηγενών» της πόλης, που υπερήφανα αυτοαποκαλούνται Μπουρανέλοι.

Ο χάρτης των foodies

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 12
Με κοσμοπολίτικο τρόπο προσεγγίζει τους θησαυρούς της θάλασσας ο «Minas» στο Νυδρί.

Με απόμερες ταβέρνες που υμνούν τη δύναμη της παράδοσης στα πιάτα τους αλλά και κοσμικά spots που ψάχνονται με τη δυναμική των τοπικών προϊόντων σε πιο δημιουργικές προτάσεις, τα τελευταία χρόνια η Λευκάδα έχει επιδείξει ενδιαφέρουσα ζωηράδα και στο γαστρονομικό της τοπίο. Μια μπουκιά από τη ριγανάδα της «Ελένης» (Καρυά, 6932236897) λ.χ. είναι αρκετή για να ανανεώσει την πίστη σας στην cucina povera των Επτανήσων, ενώ η αναβίωση παραδοσιακών πιάτων όπως το σαβόρο (τονάκι σε σάλτσα ξιδιού με σταφίδα) ή ο μπακαλιάρος μπιάνκο (με σάλτσα σκόρδου και πατάτες) από τον νεαρό σεφ Τάσο Γεωργάκη στην οικογενειακή ταβέρνα «Τα Κανιόρια» (Λυγιά, 2645072229), δίπλα στην ακροθαλασσιά, είναι ένας μικρός θρίαμβος τεχνικής, δωρικότητας και βαθιάς νοστιμιάς. Με κοσμοπολίτικο αέρα προσεγγίζει τους θησαυρούς της θάλασσας ο «Minas» (Ακτή Αριστοτέλη Ωνάση, 2645093474) στο Νυδρί, χαζεύοντας το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο βάθος, κι ελληνική παράδοση με καλή πρώτη ύλη σερβίρει το «Ακρωτήριον Λευκάτας».

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 13
Εκλεκτές πρώτες ύλες με φρέσκια οπτική, έφεση στα τοπικά προϊόντα κι ενημερωμένη κάβα στο κομψό εστιατόριο «Vivarium» στον Επίσκοπο.

Εκλεκτές πρώτες ύλες με μοντέρνα οπτική και προσεγμένη κάβα προτείνει το «Vivarium», ενώ περιπετειώδη διάθεση με νεο-αστικές καταβολές και ιδιαίτερη αδυναμία στα τοπικά προϊόντα επιδεικνύει ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος στο «Duende» (ξεν. «Crystal Waters», Νικιάνα, 2645072383), δίπλα σε όμορφη πισίνα. Στην πόλη της Λευκάδας, σοφιστικέ παντρέματα τοπικών υλικών με σύγχρονες τεχνικές εφαρμόζει το δημοφιλές «Θυμάρι», μαζί με ενημερωμένη κάβα σε πανέμορφη αυλή, ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα με ethnic ταμπεραμέντο σερβίρει το «Ευ Ζην» (Οδός Φιλαρμονικής, 6974641160), ουρές μαζεύονται στα τραπεζάκια του «La Vinaria» (Σπύρου Βλάντη 3, 6972253644) για το λιτό και απέριττο φιλέτο τόνου, ενώ σπιτικούς μεζέδες σερβίρουν στο «Γωγώς Γεύσεις» (Ιωάννου Μελά 149, 2645300509), στη λογική βολιώτικου τσιπουράδικου.

Cocktail hour

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 14
Ηγέτες της άνοιξης της μπαρ σκηνής του νησιού, οι «Χάρτες» μιξάρουν έννοιες όπως το local και το homemade στο σέικερ για εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Το καλοκαίρι του 2019 η Λευκάδα έβαλε το στίγμα της στο χάρτη των ελληνικών κοκτέιλ με τους καλύτερους εκπροσώπους της άνοιξης των μπαρ του νησιού να καλούν κοντά τους μερικούς από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της ελληνικής σκηνής για το τριήμερο 7 Islands Cocktail & Food Pairing Festival. Και μπορεί φέτος η διοργάνωση να ματαιώθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν, όμως οι εμπνευστές της συνεχίζουν να βάζουν κέφι και φαντασία στα σέικερ και να δημιουργούν μοναδικές μείξεις, με τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού στα βασικά συστατικά τους.

Ηγέτης παραμένει το café-bar «Χάρτες» (Αγγέλου Σικελιανού 13, 2645023790), ήδη εδραιωμένο στο παλμαρέ της Λευκάδας με μία από τις πιο ενημερωμένες κάβες της περιοχής αλλά κι έννοιες όπως το local και το homemade να αποτελούν βασικά συστατικά στην περιπετειώδη cocktail list του. Δίπλα του βάλτε τo «Joy» (Γουλιέλμου Δαίρπφελδ 13, 2645024386) στην κεντρική αγορά, το «Taratsa Open» (Δημητρίου Γολέμη, 2645022232) στην ανατολική παραλία, το «Havana» (Δημητρίου Βεριώτη 11, 6906067216) στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και το «Romeo + Juliette» (Σκιαδαρέση 15, 6947028899) στην Πλατεία Μαρκά, κι έχετε φτιάξει το χάρτη της ανανεωμένης μπαρ σκηνής της πόλης.

Πού να μείνετε

Island update: Φέτος είναι η χρονιά της Λευκάδας - εικόνα 15
Δωμάτια υψηλής αισθητικής, με τη δική του θεματική το καθένα, συνθέτουν την ντιζαϊνάτη πρόταση φιλοξενίας του «Thomais Boutique Hotel» στον Επίσκοπο.

Hotel Lefkas (Φ. Πανάγου 2, Λευκάδα, 2645023916)
Ανακαινισμένα δωμάτια με ωραία θέα, σε κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακό λόμπι και κοινόχρηστους χώρους, σε ήσυχο σημείο, μια ανάσα από την πιάτσα των μπαρ και την κεντρική αγορά.

Thomais Boutique Hotel
Δωμάτια υψηλής αισθητικής, με τη δική του θεματική το καθένα, σε ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο με μινιμαλιστικές πινελιές κι έμφαση στο σπιτικό πρωινό αλλά και στην ενημερωμένη κάβα, με πολλές επιλογές by the glass.

Secret Boutique Hotel (Βεντούρα 9, Λευκάδα, 2645021474)
Σοφιστικέ boutique ξενοδοχείο τεσσάρων δωματίων, «κρυμμένο» στα σοκάκια της πόλης, με προσωπική πινελιά στην εμπειρία φιλοξενίας.

Crystal Waters (Νικιάνα, 2645072383)
Νέο συγκρότημα σουιτών με εντυπωσιακό pool area, έντονη αίσθηση της φύσης και προσεγμένη γκάμα υπηρεσιών ευεξίας.

Smile Inn (Νυδρί, 6982326582)
Νέο συγκρότημα δωματίων σε κομβικό αλλά ήσυχο σημείο, με λιτές, μοντέρνες γραμμές στην επίπλωση, εντυπωσιακά μπάνια κι εξοπλισμένες κουζίνες.

Pavezzo Country Retreat
Συγκρότημα παραδοσιακών σπιτιών σε έναν άλλοτε εγκαταλελειμμένο οικισμό της ενδοχώρας, φωλιασμένο στους καταπράσινους ελαιώνες, με ρομαντικό εστιατόριο και ατμοσφαιρικό, μικροσκοπικό spa.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.