Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου

H Exmouth Market στο Ανατολικό Λονδίνο κλέβει τελευταία την παράσταση καθώς στριμώχνει σε μια σταλιά πεζόδρομο μια εκλεκτική βεντάλια προορισμών για shopping, κοκτέιλ και φαγητό.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου

Κλασικό meeting point πριν ή μετά την επίσκεψη στον γειτονικό ναό του χορού Sadler’s Wells, η Exmouth Market στο Ανατολικό Λονδίνο κλέβει τελευταία την παράσταση καθώς στριμώχνει σε μια σταλιά πεζόδρομο μια εκλεκτική βεντάλια προορισμών για shopping, κοκτέιλ και φαγητό.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου - εικόνα 1
«Berber and Q Shawarma Bar»

Πρώτης τάξης φαγητό δρόμου σερβίρουν οι πάγκοι που στήνονται 12 μ.-2 μ.μ. τις καθημερινές. Πιάνουμε θέση στην ουρά δίπλα σε επαγγελματίες και νεαρούς δημιουργούς, που κατεβαίνουν για ένα γρήγορο σνακ από τα γραφεία του Clerkenwell, με διάθεση να διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες: με σπεσιαλιτέ από την Γκάνα μέχρι το Μπαγκλαντές, γκουρμέ μπουρίτος και κρέπες χωρίς γλουτένη (χαμηλές σε ενοχές).

Τα μεσημέρια πιο συχνά θα μας βρείτε στο μουσικόφιλο «Brill» για μια εμπνευσμένη επιλογή από bagels και σπιτικά vegan tiffins (κέικ με τριμμένο μπισκότο, σταφίδες και κεράσι). Καθώς περιμένουμε να ετοιμαστεί το bagel ρίχνουμε και μια ματιά στα CDs προς πώληση στα ράφια. Μεταξύ μας, καλύτερο σημείο για διάλειμμα από τη δεντρόφυτη αυλή στο πίσω μέρος του café δεν υπάρχει. Αν όμως η όρεξή μας τραβάει τσάι, πιάνουμε θέση στο γειτονικό «GAIL’s Bakery» για λαχταριστό chai latte με κανέλα.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου - εικόνα 2
Botanique Workshop

Ενδιάμεσα ανεξάρτητες μπουτίκ προσφέρονται για πρωτότυπα δωράκια και λονδρέζικα σουβενίρ. Αν και δύσκολα θα χωρέσει στη βαλίτσα σας (και είναι τσιμπημένο από άποψη τιμής), προτείνουμε το ανθοπωλείο Botanique Workshop – αν μη τι άλλο για να κλέψετε ιδέες. Μεμοραμπίλια με την υπογραφή ενός δυναμικού ντουέτου μητέρας και κόρης –από τσαχπίνικες κάρτες μέχρι κοσμήματα– βρίσκουμε επίσης στο Space EC1.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου - εικόνα 3
Space EC1

Μια και είπαμε ντουέτο, το Bagman & Robin, λίγες πόρτες πιο κάτω, φτιάχνει χειροποίητες τσάντες-έργα τέχνης με δερμάτινες λεπτομέρειες σε προσιτές τιμές. Οι πιο περίεργοι μπορούν μάλιστα να περάσουν στο εργαστήριό τους στο πίσω μέρος και να παρατηρήσουν τη διαδικασία με λεπτομέρεια.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου - εικόνα 4
Στο happy hour όλοι δίνουν ραντεβού για κοκτέιλ

Αν κάνει κάτι καλά το Ανατολικό Λονδίνο, είναι να φροντίζει για το τέλειο σχήμα στο μουστάκι σας σε μια σειρά από στιλάτα μπαρμπέρικα. Το Barber Streisand το κάνει με χαλαρότητα, χιούμορ και καλές μουσικές – και ως unisex επιχείρηση φροντίζει και για τις κυρίες που αγαπάνε τα πολύ κοντά κουρέματα.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου - εικόνα 5
«Brill»

Αν και κάποια cafés κλείνουν τις πόρτες τους νωρίς, ο πεζόδρομος σφύζει από ζωή μετά το σούρουπο. Στο «Berber and Q Shawarma Bar» βασιλεύει η σχάρα, εμπνευσμένη από την κουλτούρα του Τελ Αβίβ, το «Cinnamon Tree» σερβίρει vegan curry και κοτόπουλο tikka και το εστιατόριο-κρεοπωλείο «Macellaio RC» κλασικές ιταλικές νοστιμιές. Στο τελευταίο συρρέουν οι πιστοί του happy hour (5-7 μ.μ.) για Campari και Aperol μισοτιμής στα τραπεζάκια στο δρόμου.

Από τη Δανάη Μολόχα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.