Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος στον «Καλαματιανός» αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την αγιορείτικη.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονικη και με νέο ανακαινισμένο χώρο ο «Καλαματιανός» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Σε μια βεράντα-κήπο που απλώνεται μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς για ψάρι, με τον σεφ Χρήστο Γκρέμο να προτείνει δημιουργική θαλασσινή και αγιορείτικη κουζίνα. Αξιοποιώντας τις μοναδικές συνταγές του πατέρα Επιφάνιου, στο μενού του εστιατορίου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κάνουν παρέλαση προϊόντα της περιοχής, αλλά και φρέσκα ψάρια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάντρεμα της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 1
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι

Έτσι, στο εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα μπορούμε να απολαύσουμε σπανάκι baby με παναρισμένο χιώτικο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια, καρότα, κουλούρι και dressing αρώνια, πουγκί λαχανικών με φαλάφελ, καπνιστό σολομό και γιαούρτι, κολοκυθοανθούς με φέτα πουρέ από όσπρια και καπνιστό βακαλάο, φτέρη στο τηγάνι με φάβα Σαντορίνης, καπνιστό τόνο Αλοννήσου με εσπεριδοειδή και τσιτσίραβα, σκιουφιχτά με πορτοκάλι, μέντα, πηχτόγαλο Χανίων και τσιπούρα ποσέ, αλλά και γαρίδα σαγανάκι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξύγαλο Σητείας. Όπως πάντα, ξεχωριστά είναι και τα επιδόρπια, από τη σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι μέχρι το μιλφέιγ ελληνικού καφέ με κρέμα τριαντάφυλλο.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 2
Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του

Ο chef Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του, συνδυάζουν λιτές επιλογές βγαλμένες από την παράδοση μαζί με σύγχρονες, και προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη γαστρονομική πρόταση προσανατολισμένη στο ψάρι. Η προσύλωση στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής συνιστά το κύριο χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους οπτικής. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο chef: «Θέλουμε να δουλέψουμε ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αναδείξουμε μέσα από αυτήν. Η φιλοσοφία μας κάνει focus στα εξαιρετικά υλικά».

Καλαματιανός | 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος, Μηλιές Σταυρού, Θεσσαλονίκη | 2397061073

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.