Το καινοτόμο brand Selina, το ξενοδοχείο των νέων νομάδων, ήρθε στην Ελλάδα και μας συστήνεται

Με παρουσία σε 15 χώρες συνδυάζει τη freelance εργασία με την εξερεύνηση νέων προορισμών, όπως μας εξηγεί ο Σταύρος Τόλιας, head of country της Selina.

Το καινοτόμο brand Selina, το ξενοδοχείο των νέων νομάδων, ήρθε στην Ελλάδα και μας συστήνεται

Από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands φιλοξενίας στον κόσμο, η Selina διαθέτει καταλύματα σε δεκαπέντε χώρες, τα οποία περιλαμβάνουν χώρους εργασίας, ευεξίας, προτάσεις ψυχαγωγίας και τοπικές εμπειρίες για τη νέα γενιά περιπλανώμενων ταξιδιωτών που συνδυάζουν τη freelance εργασία με την εξερεύνηση νέων προορισμών. Αυτή η παγκόσμια κοινότητα εναλλακτικών εμπειριών διαμονής εγκαινιάζει την παρουσία της και στην Ελλάδα με το «Selina Centavrus Pelion» στη Μακρινίτσα και ο Σταύρος Τόλιας, head of country, μας συστήνει τη φιλοσοφία της και μας μιλά για τα μελλοντικά της σχέδια.

Ποια ήταν η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της Selina; Πότε ξεκίνησε το brand και πόσο έχει αναπτυχθεί;
Όλα ξεκίνησαν όταν το 2007 οι Rafael Museri και Daniel Rudasevski ξεκίνησαν να χτίζουν τη δική τους μικρή «οικογένεια» στον Παναμά. Έχοντας ταξιδέψει παντού στον κόσμο οι δύο φίλοι αναγνώρισαν πως πίσω από μία αυθεντική εμπειρία κρύβεται η ουσιαστική γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Οι δύο φίλοι είχαν ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο στο μυαλό τους: να αλλάξουν τον κόσμο της φιλοξενίας. Αφού γύρισαν όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών. Από αυτή τη σκέψη γεννήθηκε το πρώτο Selina στο Venao, μια μικρή πόλη κοντά στο Pedasí το 2014.
Μέσα σε 5 μόλις χρόνια, η Selina έχει σήμερα παρουσία σε 15 χώρες, αναπτύσσεται ταχέως στην Αμερική και την Ευρώπη, αποτελώντας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands φιλοξενίας παγκοσμίως. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2023 να έχει περισσότερα από 300 καταλύματα σε όλο τον κόσμο, χτίζοντας μία παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών που μοιράζονται το κοινό τους πάθος για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Το καινοτόμο brand Selina, το ξενοδοχείο των νέων νομάδων, ήρθε στην Ελλάδα και μας συστήνεται - εικόνα 1
«Selina Guatemala»

Περιγράψτε μας το κοινό των Selina.
Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά ταξιδιωτών που ψάχνουν το καινούργιο, το διαφορετικό, που θέλουν να συνδυάζουν το ταξίδι με την εργασία, τη διασκέδαση, τη διεύρυνση των οριζόντων τους και επιθυμούν να βιώνουν τον κάθε τόπο μόνο όπως οι ντόπιοι γνωρίζουν. Solo ταξιδιώτες, παρέες φίλων, ζευγάρια, όλοι όσοι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες από τον κάθε τόπο που επισκέπτονται.

Πού υπάρχουν ξενοδοχεία Selina; Υπάρχουν κάποιες αγορές που ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό σας;
Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο και παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας αγοράς και αναζήτησης ακινήτων σε πολλές ακόμα. Συγκεκριμένα, σε Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Γουατεμάλα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμά, Περού, Πορτογαλία, Αγγλία & Η.Π.Α. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδό της στην Ευρώπη μαζί με την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της εταιρείας είναι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια να έχει παρουσία σε τουλάχιστον 40 χώρες.

Το καινοτόμο brand Selina, το ξενοδοχείο των νέων νομάδων, ήρθε στην Ελλάδα και μας συστήνεται - εικόνα 2
«Selina Centavrus Pelion»

Με ποιόν τρόπο τα Selina ικανοποιούν τις απαιτήσεις των freelancers - νομάδων εργαζόμενων; Τι το ιδιαίτερο έχουν που τα διαφοροποιεί από άλλα ξενοδοχεία;
Αναπόσπαστο κομμάτι της Selina είναι το concept του Co-Work. Βάσει αυτού, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνδυάσουν διαμονή και εργασία, νοικιάζοντας το προσωπικό τους γραφείο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εργασίας που διαθέτει η Selina. Αυτό αποτελεί μία καινοτομία της εταιρείας, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα άλλο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Πώς επιλέχθηκε το Πήλιο για την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα; Τι το ξεχωριστό έχει το ξενοδοχείο;
Η Selina επιλέγει προορισμούς που τους χαρακτηρίζει η αυθεντικότητα και το έντονο τοπικό στοιχείο. Το Πήλιο συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τις 4 εποχές του χρόνου, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, παράδοση και λαογραφία, μεγάλο εύρος διαφορετικών δραστηριοτήτων στο βουνό και θάλασσα, απέχει μόλις λίγα λεπτά από τον Βόλο, ενώ είναι σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βασισμένο στο concept της Selina διεθνώς, το Selina Centavrus Pelion είναι κάτι παραπάνω από ξενοδοχείο. Προσφέρει μία ολιστική προσέγγιση στην εμπειρία του ταξιδιού, συνδυάζοντας δωμάτια εξαιρετικού design, προτάσεις ψυχαγωγίας, all-day δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός και εκτός του ξενοδοχείου, με στόχο οι επισκέπτες να βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις σε κάθε τόπο.

Σχεδιάζετε άλλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και πού;
Ήδη ετοιμάζονται εντατικά τα Selina Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζονται πάρα πολλά ακίνητα σε όλους τους προορισμούς μου μας ενδιαφέρουν. Η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και αρκετά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για εμάς.

Το καινοτόμο brand Selina, το ξενοδοχείο των νέων νομάδων, ήρθε στην Ελλάδα και μας συστήνεται - εικόνα 3
«Selina Cancun»

Ποιες διεθνείς ταξιδιωτικές τάσεις σας ιντριγκάρουν;
Οι εξελίξεις στις συνήθειες των σύγχρονων ταξιδιωτών είναι ραγδαίες! Πλέον ο παραδοσιακός ορισμός των διακοπών έχει αλλάξει σε επίπεδο συχνότητας, σε επίπεδο κόστους και διάρκειας. Εκατομμύρια ταξιδιώτες συνδυάζουν τη δουλειά με τις διακοπές τους ή ακόμη επιλέγουν να ζήσουν προσωρινά σε νέους προορισμούς. Οι millennials επιλέγουν όλο και περισσότερο να ξοδεύουν για να ταξιδέψουν ή να αποκτήσουν νέες εμπειρίες αντί να αγοράσουν προϊόντα. Επιθυμούν η καθημερινότητά τους να αντλεί έμπνευση από καθετί που κάνουν. Είτε αυτό είναι ένα γεύμα, μία συναυλία, ένα ταξίδι. Έτσι, τα ταξίδια σε κάθε τόπο αποτελούν μία σύνθεση εμπειριών, μία ιστορία πέρα από τη διαμονή. Αυτό μας ιντριγκάρει και αποτελεί και τη βάση του concept Selina.
Μεγάλη τάση επίσης είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν μόνοι. Ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας είναι η μοναχικότητα. Η Selina έχει θέσει σαν αποστολή της να παρέχει χώρους και φιλοξενία που εμπνέουν την ανάπτυξη αυθεντικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Όπου ταξιδεύεις να αφήνεσαι στην ιστορία που έχει να σου διηγηθεί ο κάθε τόπος και να ενώνεσαι με ανθρώπους που έχουν το ίδιο ζητούμενο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.