ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα

Ρούλα Πατεράκη, Ιωάννης Μελισσανίδης και Γιάννης Σκουρλέτης ανάμεσα στους φετινούς φιλοξενούμενους.

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα

Το δεύτερο ANIMART έρχεται για πρώτη φορά στην Υδρα με στόχο να γίνεται πλέον εκεί. Όσοι βρεθείτε στο νησί τέλη Ιουλίου(22-31) θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα: θέατρο, κινηματογράφο, φωτογραφία, τζαζ και χορό- όλα με δωρεάν είσοδο.

Οι δράσεις του θα απλωθούν σε διάφορους χώρους του νησιού: από την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το Β' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, μέχρι το Καμίνι, τον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», την Δημοτική Αγορά Ύδρας και άλλους υπαίθριους χώρους.

Τα must του φεστιβαλ:

Η Ρούλα Πατεράκη (27 Ιουλίου, 9μμ) ερμηνεύει σε πανελλήνια πρώτη το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο είναι βασισμένο στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη με τίτλο «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού». Ακόμα, με την υποστήριξη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και φωτογραφικές καταγραφές της Ύδρας. Την επιμέλεια τους έχει ο Βασίλης Καρκατσέλης.

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα - εικόνα 1

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης απαγγέλει Εγγονόπουλο και συγκεκριμένα το ποίημα «Μπολιβάρ» σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου (29 Ιουλίου,9 μ.μ.). Επίσης, όσοι παρευρεθείτε στο φεστιβάλ θα απολαύσετε περφόρμανς χορού: το «The square» ( 25 Ιουλίου, 8 μ.μ.) της Σοφίας Κονδυλιά θέλει να αποδείξει ότι πολλές φορές η ουσία βρίσκεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική, ενώ το «Mapping bodies – site specific dance performance» που παρουσιάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (22-26 Ιουλίου, 6 μ.μ.), χαρτογραφεί την πλούσια ιστορία της Ύδρας.

Για τους λάτρεις της τζαζ, θα στηθεί μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά (28 Ιουλίου,9 μ.μ.). Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μια τζαζ συναυλία σε συνεργασία με τα σύνολα των Μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές».

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα - εικόνα 2

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες της σκακιέρας» (30 Ιουλίου,9 μ.μ). Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στο μουσικό έργο των Τριβιζά και Κουρουπού από το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στο φετινό ANIMART o κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του καθώς θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Θανάση Ρεντζή (22 Ιουλίου,11μ.μ) και στον πολυβραβευμένο Υδραίο animator,Παναγιώτη Ράππα (23 Ιουλίου, 9 μ.μ). Μετά την προβολή της ταινίας του ο Παναγιώτης Ράππας θα μιλήσει για την ενασχόλησή του με την τέχνη των κινούμενων σχεδίων και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των θεατών. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μικρού μήκους ταινία «Ύδρα: Η γη και οι άνθρωποι» των Παναγιώτη και Άκη Κορωνάκη (24-28 Ιουλίου).

Τέλος, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια: κινουμένων σχεδίων (Ράππας Παναγιώτης), εργαστήριο φωτογραφίες για ενήλικες ( Καρκατσέλης Βασίλης), θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και νέους (Φραγκή Μαρία) και τέλος η λέσχη φωτογραφίας και κινηματογράφου του πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) θα διοργανώσει εργαστήρι φωτογραφίας για παιδιά και νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από κάθε μία από τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και τα εργαστήρια δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.