Δείπνο στο πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

Το εστιατόριο «Under» στη Νορβηγία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία οπτικής και όχι μόνο εξοικείωσης με τον κόσμο της θάλασσας.

Δείπνο στο πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

Φανταστείτε να περπατάτε σε μια εξέδρα στη θάλασσα, να μπαίνετε σε ένα μισοβυθισμένο κουτί –σαν σάουνα– και, αφού πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια στο μπαρ, να κατεβαίνετε μια σκάλα 8 μέτρων για να βρεθείτε σε μια μεγάλη τραπεζαρία με θέα στο βυθό. Το εστιατόριο «Under», στην πόλη Lindesnes της Νορβηγίας, περίπου 400 χλμ. από το Όσλο, το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία οπτικής και όχι μόνο εξοικείωσης με τον κόσμο της θάλασσας.

Στα νορβηγικά, βέβαια, το όνομά του σημαίνει θαύμα και το ντιζάιν του το επιβεβαιώνει: η αρχιτεκτονική εταιρεία Snoehetta το σχεδίασε με παχύ τοίχο από σκυρόδεμα για να έχει αντοχή ακόμη και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και για να υποστηρίζει την καλλιέργεια μυδιών. Το set menu περιλαμβάνει 18 πιάτα, με τα θαλασσινά στο προσκήνιο φυσικά, έναντι € 380 το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, ενώ τα τραπέζια είναι ήδη fully booked μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Δείπνο στο πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης - εικόνα 1

Aπο την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
04/05/2024

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.