4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα

Εναλλακτικά, hip ή απλά αξιοπερίεργα spot σε μια πόλη που διαρκώς επανεφευρίσκει τον εαυτό της.

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα

Δεν είναι τυχαία στις πρώτες θέσεις των καλύτερων ταξιδιωτικών προορισμών, αφού συνδυάζει αρχιτεκτονική, μουσεία, έντονο nightlife, με χαλαρούς, μποέμικους ρυθμούς. Ακόμη κι αν ο υπερτουρισμός του έχει χτυπήσει την πόρτα, το Άμστερνταμ έχει χαρακτήρα και εξακολουθεί να συναρπάζει τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, αλλά και της τέχνης, στους οποίους και αφιερώνουμε τα παρακάτω κρυμμένα «μυστικά» της πόλης. Εναλλακτικά, hip ή απλά αξιοπερίεργα αξίζουν την προσοχή μας.

Στους δρόμους της τέχνης και των hipsters

Η εναλλακτική γειτονιά NDSM

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 1
«Noοrderlicht»: πρώην θερμοκήπιο νυν hot spot

Επιβιβαστείτε στο δωρεάν φέρι και επισκεφτείτε μία από τις πιο hip γειτονιές του Άμστερνταμ, το NDSM, που πλέον τίποτα δεν μαρτυρά τις παλιές εγκαταστάσεις των ναυπηγείων της πόλης. Φοιτητικές εστίες, σουίτες, ατελιέ και εργαστήρια καλλιτεχνών φωτίζουν την περιοχή και της δίνουν νεανικά θετικά vibes, ενώ παράλληλα εστιατόρια, pubs και clubs χαρίζουν ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Μοντέρνα τέχνη στο Moco Museum

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 2
H έκθεση «Laugh Now» φιλοξενεί μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Bansky

Ιδανικό για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, βρίσκεται στη γειτονιά που φιλοξενεί τα τρία πιο σημαντικά μουσεία του Άμστερνταμ (Rijksmuseum, Stedelijk και Van Gogh Museum). Άνοιξε το 2016, φιλοδοξώντας να συστήσει στο κοινό πρωτοπόρους της τέχνης από τον Andy Warhol και τον Roy Lichtenstein ως τον Bansky που μέσω των έργων τους σχολιάζουν την κοινωνική πραγματικότητα. Πριν φύγετε, επισκεφτείτε το εστιατόριο εντός του μουσείου -με μενού ειδικά για χορτοφάγους- και δοκιμάστε το burger του Bansky, τις βάφλες του Warhol ή το σάντουιτς με φέτα του Freud!

De Hallen: Ο πολυχώρος - προορισμός

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 3
Το Food Hallen στον ενδιαφέροντα πολυχώρο De Hallen στα παλιά αμαξοστάσια των τραμ

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της πόλης, κάντε ένα πέρασμα από το πολιτιστικό κέντρο, De Hallen, που με τις επτά αίθουσές του, προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες για όλα τα γούστα. Κινηματογράφος, εστιατόρια, βιβλιοθήκη, ένα τηλεοπτικό στούντιο, καφετέριες, ένα κέντρο χειροτεχνίας και ένα ξενοδοχείο έχουν μετατρέψει το πρώην αμαξοστάσιο του τραμ σε ένα πολιτιστικό κέντρο μόδας, φαγητού και τέχνης.

Τέσσερα μουσεία πέρα από τα κλασικά

Street Art Museum of Amsterdam: Ένα μουσείο στον δρόμο

Άνοιξε τις πύλες του, το 2012 στο Nieuw West του Άμστερνταμ και διαθέτει περίπου 90 εκθέματα, που δεν βρίσκονται όμως σε εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, αλλά φιλοξενούνται σε μια εξωτερική περιοχή 1,5 τετραγωνικού μιλίου. Τα έργα του Street Art Museum of Amsterdam (SAMA) είναι προσβάσιμα στο κοινό μέσω τουρ και βρίσκονται σε κάθε πιθανή επιφάνεια, από το οδόστρωμα και τους τοίχους της περιοχής, μέχρι στα πεζοδρόμια και σε κολώνες.

Katten Kabinet: Μουσείο για...γατάκια

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 4
Jean-Paul Vroom (Pompidou, 1981 50 x 66 cm Trappenhuis, Zeefdruk, in tour)

Είτε αγαπάτε τις γάτες, είτε όχι, σίγουρα το Katten Kabinet αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή. Σ’ ένα εντυπωσιακό κτήριο του 17ου αιώνα, με κλασική εσωτερική διακόσμηση στεγάζονται σε πέντε δωμάτια του μουσείου εκθέματα, αφιερωμένα σε γάτες. Θαυμάστε γλυπτά και πίνακες αφιερωμένους σε γάτες, αλλά και πραγματικές γάτες, που αν και ελάχιστες, είναι κρυμμένες εντός αυτού του μικρού ιδιόμορφου μουσείου.

Μια διαφορετική επίσκεψη στο Μουσείο Διαμαντιών

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 5
Στο μουσείο θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε να ξεχωρίζετε αληθινά από ψεύτικα διαμάντια

Για πολλά χρόνια στο Άμστερνταμ, πωλούνταν και γυαλίζονταν ακατέργαστα διαμάντια, γεγονός που το έκανε γνωστό και ως «πρωτεύουσα των διαμαντιών» στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσε να λείπει λοιπόν ένα μουσείο αφιερωμένο στους πολύτιμους λίθους και τις ιστορίες που κρύβουν πίσω τους. Εδώ θα μυηθείτε στη τέχνη των χρυσοχόων και αδαμαντουργών, που μεταμορφώνουν ακατέργαστα διαμάντια σε Τέχνη.

H ιστορία των καναλιών στο Het Grachtenhuis

4 + 3 εμπειρίες που θα σας πείσουν ότι το Άμστερνταμ είναι μια πρωτεύουσα έξω από τα συνηθισμένα - εικόνα 6
400 χρόνια ιστορίας συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο

Γνωστό και ως η «Βενετία του Βορρά», το Άμστερνταμ διαθέτει πάνω από εκατό χιλιόμετρα κανάλια, τα οποία κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά και της χαρίζουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμίας της. Στο μουσείο Het Grachtenhuis θα δείτε συγκεντρωμένα 400 χρόνια ιστορίας αποκλειστικά αφιερωμένα στα κανάλια και θα κατανοήσετε τους λόγους, για τους οποίους η ολλανδική πόλη είναι αυτή που είναι σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.