6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για μικρούς και μεγάλους!

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και σίγουρα αναρωτιέστε, που μπορείτε να περάσετε όμορφα τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τώρα που λόγω των παιδιών οι επιλογές σας έχουν περιπλακεί. Τα νησιά που θα βρείτε παρακάτω, έχουν όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια… Όμορφα καθαρά και ρηχά νερά, αμμουδιά για παιχνίδι και φυσικά ασφαλές περιβάλλον για τους μικρούς μας φίλους!

Θάσος: Βουτιές στο πράσινο

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 1

Συνδυάζοντας τη γοητεία του ορεινού τοπίου, τις αμμουδερές παραλίες και τους όμορφους κολπίσκους, η Θάσος είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, ειδικά για όσους ζουν ή θέλουν να το συνδυάσουν με ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη από το καράβι που αναχωρεί από το πορθμείο Κεραμωτής της Καβάλας. Τα ορεινά χωριά του νησιού, ξεχωρίζουν λόγω της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με μακεδονικά στοιχεία, ενώ οι παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας ξετρελάνουν, με ιδανικές για παιδιά αυτές της Σκάλας Ραχωνίου και της Χρυσής Ακτής που η αμμουδιά τους είναι κατάλληλη για πολύωρο παιχνίδι.

Περισσότερα για τη Θάσο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Ζάκυνθος: Η Βενετία του Νότιου Ιονίου

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 2

Πολύ πράσινο, γαλάζια νερά και βενετσιάνικη αρχοντιά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Ζάκυνθο μοναδική. Εξωτικά όμορφες παραλίες, με αυτές με τα αμμώδη, ρηχά και ζεστά νερά να είναι συγκεντρωμένες στη νότια και δυτική πλευρά του νησιού. Μια επίσκεψη στην παραλία του Γέρακα, που χωρίζετε στα δύο, την παραλία για το κοινό και αυτή για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta-Caretta είναι απαραίτητη, όπως και μια επίσκεψη στην παραλία του Ναυαγίου. Τέλος, περιπλανηθείτε στο κάστρο της Μπόχαλης, στον καταπράσινο λόφο του Στράνη, αλλά και στην ενδοχώρα, όπου βρίσκονται μερικοί από τους ομορφότερους πετρόχτιστους ξενώνες νέας γενιάς με φάρμες με ζωάκια και άλλες αγροτουριστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Περισσότερα για τη Ζάκυνθο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Κρήτη: Απόλυτη οικογενειακή εμπειρία

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 3
Cretaquarium, φωτό: T. Dandali

Το μεγαλύτερο νησί της χώρας, δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου και προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές χαλάρωσης σε μεγάλα ή μικρά ξενοδοχεία και road trips. Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι ιδανικοί για ένα περίπατο - μύησης στην ιστορία, ονειρεμένες παραλίες, παλιές πόλεις, κάστρα, φάρμες με ζωάκια και αγροτουριστικές δραστηριότητες, family resorts και aqua parks είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που θα απολαύσετε. Απαραίτητο στο ταξίδι σας προφανώς το αυτοκίνητο, για να περιηγείστε πιο άνετα σε αρκετά μέρη της Κρήτης. Oι μαγευτικές ακρογιαλιές της θα σας μείνουν αξέχαστες, με ιδανικές για παιδιά αυτές του Φραγκοκαστέλου, του Πλακιά και του Κερατόκαμπου. Πριν φύγετε από το νησί επισκεφτείτε το Cretaquarium, ό,τι πρέπει για να μυηθούν τα παιδιά στη ζωή της θάλασσας.

Περισσότερα για την Κρήτη και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Κύθνος: O last minute προορισμός

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 4

Απέχει λιγότερο από 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου, γεγονός που την καθιστά έναν από τους καλύτερους κοντινούς οικογενειακούς προορισμούς με άρωμα Κυκλάδων. Ήσυχη και γραφική, ονομαζόταν παλιότερα Θερμιά, λόγω των θερμών πηγών που υπάρχουν εκεί έως και σήμερα. Η πρωτεύουσα του νησιού, Χώρα ή Μεσαριά, ένα πανέμορφο μέρος με ασπρισμένα σοκάκια, ολάνθιστες πλατείες, αυλές και παλιές εκκλησίες, σας καλεί να την περπατήσετε. Για οικογενειακά μπάνια προσφέρονται οι παραλίες στους οικισμούς Αϊ-Δημήτρης, Νάουσα, Κουρί, Ζογκάκι και Λεύκες, αλλά προτού φύγετε, επισκεφτείτε την παραλία των Λουτρών, που ξεχωρίζει λόγω των θερμών πηγών, με τη θερμοκρασία του νερού, να παραμένει σταθερή στους 52°C καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περισσότερα για την Κύθνο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Πάρος: Ένα νησί για όλους

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 5

All time classic κυκλαδονήσι, που προσφέρεται για επισκέπτες διαφορετικών ηλικιών. Η ξενοδοχειακή υποδομή είναι από τις μεγαλύτερες, προσφέροντάς σας τις επιλογές που χρειάζεται μια οικογένεια για να επιλέξει το καλύτερο κατάλυμα για τις διακοπές της. Αν και οι πιο κοσμικοί προορισμοί είναι η Παροικία και η Νάουσα, μια εξόρμηση στην ενδοχώρα με δικό σας μεταφορικό μέσο είναι απαραίτητη, αφού θα λατρέψετε τα όμορφα χωριά και το φαγητό στις Λεύκες, τον Πρόδρομο και τη Μάρπησσα. Το Μαρτσέλλο, η Μικρή Σάντα Μαρία, η Χρυσή Ακτή, το Μοναστήρι είναι μερικές μόνο από τις αγαπημένες παραλίες των οικογενειών, με τις τελευταίες να προσφέρουν και μαθήματα θαλάσσιων σπορ ή ποδήλατο θαλάσσης. Ιππασία για τους μικρούς μας φίλους, νεροτσουλήθρες, βυζαντινά μονοπάτια βατά και στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, θερινά σινεμά και φεστιβάλ κρατούν όλη την οικογένεια απασχολημένη!

Περισσότερα για την Πάρο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Νάξος: Αμέτρητες επιλογές

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές - εικόνα 6

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων καταφέρνει και συνδυάζει όλες τις Κυκλάδες μαζί και αν δεν σας τρομάζουν οι αποστάσεις, τότε θα βρείτε τον παράδεισό σας. Φθάνοντας από τον Πειραιά η πρώτη εικόνα που θα δείτε είναι το μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου, που στεφανώνει το λόφο. Μια περιήγηση στο Αρχαίο Υδραγωγείο Μελανών Νάξου, κατασκευασμένο πριν από το τέλος του 6ου π.Χ. αιώνα, θα σας συναρπάσει. Αν πάλι, ψάχνετε τις καλύτερες επιλογές για μπάνιο θα απολαύσετε την παραλία του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Άννας, οι οποίες βαθαίνουν ομαλά, ενώ για τις πιο τολμηρές οικογένειες υπάρχει water park με νεροτσουλήθρες και πισίνες.

Περισσότερα για τη Νάξο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Αναδημοσίευση από το αρχείο του Αθηνόραμα Travel.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.