Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι

Με τη 10η Γιορτή Φιστικιού προ των πυλών και μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα, το νησί της διπλανής πόρτας είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη ή και διήμερη εκδρομή με αυτοκίνητο ή χωρίς.

Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι

Με τη 10η Γιορτή Φιστικιού προ των πυλών και μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα, το νησί της διπλανής πόρτας είναι ό,τι πρέπει για μονοήμερη ή και διήμερη εκδρομή με αυτοκίνητο ή χωρίς.

Πρώτα απ’ όλα η πόλη

Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι - εικόνα 1

Φρεσκαρισμένο τα τελευταία χρόνια, το λιμάνι της Αίγινας, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά, τα αραγμένα καΐκια-πλωτά μανάβικα, τα ψαράδικα, τα τρία θερινά σινεμά και τα αμαξάκια θα σας κάνει να νιώσετε σαν να παίζετε σε παλιά ελληνική ταινία. Πιείτε ένα καφέ στην προκυμαία, τσεκάρετε τα νέα στέκια στα σοκάκια πίσω από τον παραλιακό δρόμο, και αν είστε του ποδηλάτου φέρτε το μαζί σας ή νοικιάστε ένα και διασχίσετε την παραθαλάσσια ευθεία μέχρι τον Μαραθώνα, χαζεύοντας τις επαύλεις της εποχής στα αριστερά σας και τη θέα στη θάλασσα δεξιά.

Ώρα για sightseeing

Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι - εικόνα 2

Στην πόλη επισκεφτείτε το Λαογραφικό μουσείο με ενδιαφέρουσα συλλογή (αναπαράσταση αστικού και χωριάτικου σπιτιού) και περιοδικές εκθέσεις, σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1828, στην οδό Σπύρου Ρόδη. Ανακαλύψτε πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε επί νέου ελληνικού κράτους, το οποίο δεν είναι άλλο από το μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της κολώνας, όπου υπήρχε ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα. Περιλαμβάνει αναπαράσταση πρωτοελλαδικής κατοικίας, το λεγόμενο «λευκό σπίτι». Αν δεν μείνετε στην πόλη, το σημαντικότερο αρχαιολογικό αξιοθέατο του νησιού είναι, βέβαια, ο επιβλητικός Ναός της Αφαίας, ένας μικρός Παρθενώνας σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω από το θέρετρο της Αγίας Μαρίνας.

Ποιά παραλία να διαλέξω;

Έχετε επιλογές ανάμεσα στις μεγάλες οργανωμένες πλαζ με beach bar και άμμο στην Αγία Μαρίνα, την Αιγινίτισσα, τον Μαραθώνα και μια πιο μικρή στα Λουτρά της Σουβάλας, μια σχετικά ήσυχη αμμουδιά με πευκάκια και θέα στα αρχαία στην Κολώνα κοντά στο λιμάνι αλλά και πιο δυσπρόσιτα, αλλά trendy κολπάκια μετά την Πέρδικα (Σάρπα, Κλίμα, Κλειδί).

Οι ωραιότερες εκδρομές

Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι - εικόνα 3

Για ψαράκι και… Κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα στην Πέρδικα, απ’ όπου μπορείτε να πάτε με βαρκάκι στο πευκόφυτο νησάκι Μονή με ωραία νερά. Μια ωραία αυτοκινητάδα είναι προς την Παχιά Ράχη για βόλτα ανάμεσα στα αναπαλαιωμένα παραδοσιακά σπίτια και στη συνέχεια στο γειτονικό όρος Ελλάνιο, τοποθεσία αρχαίας λατρείας όπου διασώζεται κομμάτι του βωμού. Πολύ όμορφη και η βυζαντινή πρωτεύουσα Παλαιοχώρα με αναπαλαιωμένα εκκλησάκια και μονοπάτια, απέναντι από το κλασικό προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου. Φυσικά αν μείνετε περισσότερο, απέναντι σας γνέφει το ανερχόμενο τελευταία νησάκι Αγκίστρι, στο οποίο μπορείτε να πάτε με καΐκι, ιπτάμενο δελφίνι αλλά και φέρι.

Γεύση φυστικιού

Aίγινα | Αυτό το weekend έχει γεύση από φιστίκι - εικόνα 4

Το πιο διάσημο προϊόν του νησιού είναι, βέβαια, το φιστίκι Αιγίνης, που τα τελευταία χρόνια –χάρη και στο Fistiki Fest , το οποίο φέτος γίνεται στις 13-16/9 - έχουν αρχίσει να αξιοποιούν δημιουργικά οι σεφ, οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες του νησιού. Δοκιμάστε και κατσούλα, το ντόπιο ψάρι που έκανε μόδα ο Λευτέρης Λαζάρου. Θα το βρείτε συνήθως τηγανητό, με βούτυρο. Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Αίγινας αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.