Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!»

Το νησιώτικο αδελφάκι της Μήλου προσφέρει υπέροχες παραλίες, χαλαρούς ρυθμούς και αξέχαστες τοπικές γεύσεις.

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!»

«Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» Έτσι λένε οι ντόπιοι. Και δεν έχουν άδικο. Στη μικρή του έκταση το νησιώτικο αδελφάκι της Μήλου προσφέρει υπέροχες παραλίες, χαλαρούς ρυθμούς και τοπικές γεύσεις που θα εκτιμήσουν όσοι θέλουν αυθεντικό Κυκλαδίτικο πακέτο χωρίς πολλές μετακινήσεις.

«Χωριό» αντί για «Χώρα»

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» - εικόνα 1

Εδώ την πρωτεύουσα τη λένε «Χωριό» και την πρώτη φορά που θα βρεθείτε στα λαβυρινθώδη σοκάκια του σίγουρα θα χαθείτε. Μην ανησυχείτε, έτσι θα χαζέψετε με την ησυχία σας τις λουλουδιασμένες αυλές και τα λευκά, κλασικά Κυκλαδίτικα σπιτάκια. Εδώ θα επιστρέφετε σχεδόν κάθε βράδυ για φαγητό και ποτό στα μαγαζιά που βρίσκονται σπαρμένα στο κεντρικό σοκάκι της Αγοράς και στα πέριξ.

Sightseeing τόσο όσο

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» - εικόνα 2

Απολαύστε τα αγγεία των γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων στο Αρχαιολογικό μουσείο. Αγναντέψτε την θέα από το Μεσαιωνικό κάστρο. Στην είσοδο του θα βρείτε το Λαογραφικό αλλά και το Ναυτικό Μουσείο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ιστορικής σημασίας κειμήλια, μέσα από τα οποία διατηρείται ζωντανή η λαϊκή κληρονομιά του νησιού.

Παραλίες μία και μία

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» - εικόνα 3

Εδώ δεν θα βρείτε ούτε μεγάλα beach bar ούτε οργανωμένες παραλίες. Μόνο γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχες αμμουδιές. Η πιο δημοφιλής παραλία είναι τα Πράσα, η οποία είναι η μόνη που έχει κάποιες ξαπλώστρες. Διαθέτει λευκή άμμο και υπέροχα τιρκουάζ νερά. Η πιο κοντινή στο Χωριό επιλογή είναι το Ρέμα, 10 λεπτά με τα πόδια. Εκεί, στον ψαράδικο οικισμό της Γούπας, θα νομίζετε πως βουτάτε σε μια φυσική πισίνα, με τα βράχια και τα σύρματα (οι ξύλινες χρωματιστές γκαραζόπορτες των καϊκιών) να φτιάχνουν καρτποσταλικό σκηνικό. Στην παραλία του Καρά μπορείτε να βουτήξετε από τα ψηλά βράχια και να κολυμπήσετε ως τις διπλανές νησίδες. Στα Μοναστήρια και το Σούφι θα φτάσετε εύκολα με 4x4. Αμμουδερές, με πλούσιο βυθό, αλλά χωρίς υποδομή, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Στο Κλήμα, τέλος, θα απλώσετε την πετσέτα σας κάτω από τα αρμυρίκια.

Must εκδρομή

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» - εικόνα 4

Μοναδική εμπειρία η εκδρομή στα νερά της βραχονησίδας Πολύαιγος, όπου μπορεί να πετύχετε τη φώκια Monachus-Monachus. Θα απολαύσετε επίσης, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας (είτε με βάρκα-είτε με φουσκωτό), τα καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και τα θεαματικά βράχια, ενώ μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την εξωτική σπηλιά στον κάβο της Γερακιάς.

Ντόπιες γεύσεις

Όσα πρέπει να δεις στην «Κίμωλο μου, παράδεισό μου!» - εικόνα 5

Δοκιμάστε λαδένια (ένα είδος ελληνικής πίτσας χωρίς τυρί, συνήθως με κρεμμύδι, λαχανικά ή ελιά και με μπόλικο λάδι), χωριάτικη σαλάτα με κάπαρη, κρίταμο και μικρές ελίτσες Κιμώλου, σαγανάκι από τυρί μανούρα με λιαστή ντομάτα και θρούμπι, κατσικίσιο τυρί, ντοματοκεφτέδες, χειροποίητα ζυμαρικά, παξιμάδια με σκινόκοκκο, πελτέ από ντόπιες ντομάτες.

Δείτε τα 5 καλύτερα εστιατόρια της Κιμώλου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Δείτε τα 4 καλύτερα ξενοδοχεία της Κιμώλου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.