Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do

Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, μένει στη μνήμη χάρη στις παραλίες, τα ιδιαίτερα χωριά και την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρει.

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do

Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, μένει στη μνήμη χάρη στις παραλίες, τα ιδιαίτερα χωριά και την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρει.

Εν αρχή ην η Όλυμπος

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do - εικόνα 1

Αυτό το στενόμακρο νησί, που δεσπόζει ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη, χαρακτηρίζεται από τα τουριστικά ανόθευτα τοπία, τους γραφικούς οικισμούς και την άρρηκτη σχέση του με τα ήθη και τα έθιμα. Το κατεξοχήν χωριό για να το βιώσετε είναι η Όλυμπος, με την απόκοσμη ομορφιά της και τις γυναίκες της που φορούν ακόμη και σήμερα πολύχρωμες φορεσιές. Εκτός από υπέροχο χωριό, η Όλυμπος διαθέτει και το πιο πολυ-φωτογραφημένο μέρος. Οι ανεμόμυλοι, στοιχισμένοι σε ευθεία γραμμή, σίγουρα θα σας προκαλέσουν να πείτε: «Θέλω μια φωτογραφία εδώ!»

Ραντεβού με τα σύννεφα στο λαογραφικό μουσείο Όθου

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do - εικόνα 2

Πρόκειται για χωριό-αξιοθέατο, καθώς σε υψόμετρο 510 μ. στήνονται εικόνες απείρου κάλλους, με τα σύννεφα να είναι τόσο χαμηλά που θα νιώσετε πως μπορείτε να τα αγγίξετε! Το μουσείο αναπαριστά παραδοσιακό σπίτι του νησιού με τα υφαντά, τα κεντήματα και τον ξυλόγλυπτο σουφά του.

Η ώρα του βυθού

Οι λάτρεις των καταδύσεων πάρτε τις μπουκάλες και χαράξτε πορεία προς τα νοτιοανατολικά, στα Καστέλλια με τους υποθαλάσσιους θησαυρούς, στη Φωκιά με τους τεράστιους ογκόλιθους και στην Αχάτα με τη σπηλιά των πειρατών. Ξεχωριστός, τέλος, είναι και ο Διακόφτης με το ιταλικό ναυάγιο (δίπλα στο αεροδρόμιο).

Βρες την παραλία σου

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do - εικόνα 3

Προς τον Βορρά βρίσκεται η αμμώδης Άφωτη με το σκηνικό από τις κολόνες και τα λιθανάγλυφα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής της Αγίας Φωτεινής του 6ου αιώνα, ενώ η πιο δημοφιλής παραλία είναι η Κυρα-Παναγιά με την οργανωμένη αμμουδιά στην άκρη του βραχώδους κόλπου. Για τους εναλλακτικούς προτείνονται οι παραλίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου στον οικισμό της Αρκάσας. Ξεχωρίζουν ακόμη η βοτσαλωτή Αχάτα (10 χλμ. βορειοδυτικά των Πηγαδιών) που βαθαίνει απότομα, και η Άπελλα με τη χρυσή αμμουδιά μήκους 7 χλμ. Το Διαφάνι, σε απόσταση 70 χλμ. από τα Πηγάδια, είναι επίσης –αν και μακρινός– ένας προορισμός που προτείνεται (εδώ μπορείτε να φτάσετε και ακτοπλοϊκώς από τα Πηγάδια). Τέλος, η Αμμοοπή (μόλις 6χλμ. από τα Πηγάδια) με την οργανωμένη πλαζ και τα αρμυρίκια ενδείκνυται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Special trip στη Σαρία

Ένα μοναδικό νησάκι στο βόρειο άκρο της Καρπάθου ειδικά πλασμένο για όσους αγαπούν τα αρχαία μνημεία και την εξερεύνηση. Πάρτε τα πλοιάρια από τα Πηγάδια και το Διαφάνι και αφιχθείτε στα Παλάτια, την κεντρική εντυπωσιακή παραλία του. Τα πλοιάρια θα σας περιμένουν εδώ μέχρις ότου απολαύσετε το μπάνιο σας κι εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού.

Ντόπιες γεύσεις

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do - εικόνα 4

Στις παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού δοκιμάστε ρεβιθοσαλάτα, ντολμαδάκια, κολοκυθανθούς γεμιστούς, κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες, τυρί μαγαρό, μακαρούνες με στάκα, φρεσκοψαρεμένο σκάρο, γεμιστό αρνάκι και στιφάτο (σιγοψημένο στο φούρνο με κρεμμύδια και ξίδι), κολοκυθοκορφάδες, αλλά και πεντανόστιμη κακκαβιά. Δείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Καρπάθου αξιολογημένα από τον Alpha Guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.