5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις

Εμβληματικά αρχαιολογικά μνημεία, ονειρεμένες παραλίες, ατμοσφαιρικά χωριά και μοναδικές γεύσεις κάνουν τον νομό Ηρακλείου ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό που τα έχει όλα.

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις

Εμβληματικά αρχαιολογικά μνημεία, ονειρεμένες παραλίες, ατμοσφαιρικά χωριά και μοναδικές γεύσεις κάνουν τον νομό Ηρακλείου ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό που τα έχει όλα.

#1 Περιήγηση στην Ιστορία

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 1

Ήδη από την πρώτη βόλτα στην ανανεωμένη πόλη του Ηρακλείου η αύρα Ιστορίας σε τυλίγει. Αξίζει να ανακαλύψετε λοιπόν τα σημάδια του παρελθόντος από τα ενετικά τείχη, τα οθωμανικά μνημεία, τη Λότζια και την κεντρική αγορά μέχρι τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τους ναούς του Αγίου Τίτου και του Αγίου Μηνά, και φυσικά το επιβλητικό φρούριο Κούλε (φωτό) στην είσοδο του λιμανιού με την ωραία περαντζάδα που προσφέρεται για βόλτες. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με μια εξαιρετικά μεγάλη και πλούσια συλλογή που περιλαμβάνει μινωικούς θησαυρούς από όλο το νησί, ολοκληρώνεται ιδανικά με εκδρομές μέχρι τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς της Κνωσού, 10 χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου, και της Φαιστού, το δεύτερο σε σπουδαιότητα κέντρο του μινωικού πολιτισμού.

#2 Χωριά για βραβείο

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 2

Πνιγμένο στο πράσινο, σε απόσταση 30 περίπου χλμ. από το Ηράκλειο, το Φόδελε, που θεωρείται από πολλούς ως η πατρίδα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, είναι από εκείνα τα χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε. Χαλαρώστε στη δροσερή κεντρική πλατεία, βουτήξτε στην ωραία παραλία, κάντε βόλτα δίπλα στο ποτάμι του Πανδωμάνδρη ανάμεσα στα δέντρα, και ασφαλώς επισκεφτείτε το Μουσείο Θεοτοκόπουλου, με πιστά αντίγραφα έργων του μεγάλου ζωγράφου και προσχέδια και παλιές φωτογραφίες του αναπαλαιωμένου σπιτιού όπου στεγάζεται το μουσείο. Λιγότερα από 20 χλμ. έξω από το Ηράκλειο, αξίζει επίσης να ανακαλύψετε τους Αρχάνες (φωτό). Ο παραδοσιακός οικισμός με τα αναπαλαιωμένα σπίτια έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής ως υπόδειγμα οικιστικής ανάπτυξης, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αρχανών θα δείτε αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή.

#3 Βουτιές του ονείρου στο Νότο

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 3

Η ακτογραμμή στα νότια του νομού προσφέρεται για σαφάρι παραλιών, μέχρι να βρείτε τη δική σας αγαπημένη. Η παραλία των Ματάλων (φωτό) με τη χρυσή άμμο είναι από τις πιο πολυσύχναστες, αν ωστόσο προτιμάτε την ησυχία κοντά της βρίσκεται η Κόκκινη Άμμος στην οποία θα φτάσετε με καΐκι είτε με 20λεπτο περπάτημα. Στους Καλούς Λιμένες, αναζητήστε την πανέμορφη παραλία του Χρυσόστομου, με τα ίχνη της αρχαίας Λασαίας ανάμεσα στα βράχια και το μικρό νησάκι απέναντι. Λίγα χιλιόμετρα ανατολικά φτάνετε στην παραλία Πλατιά Περάματα, με χοντρή άμμο και αρμυρίκια και στην οργανωμένη αμμουδιά του Λέντα. Σημειώστε ακόμα πως στην ευρύτερη περιοχή του Λέντα θα βρείτε πολλές μικρές και δυσπρόσιτες παραλίες, από τις οποίες ξεχωρίζει η απομονωμένη Τράφουλας ή Ψιλή Άμμος με άμμο και βότσαλα.

#4 Βόλτα στην αγκαλιά της φύσης

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 4

Αν αγαπάτε τη φύση, εξερευνήστε την περιοχή του Ζαρού στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Τόπος που φημίζεται για τις πηγές του, διαθέτει μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη (φωτό) που προσφέρεται για μια διαφορετική εκδρομή, μακριά από την καλοκαιρινή ζέστη, και χαλάρωση με θέα στο νερό και τα δέντρα από το αναψυκτήριο που λειτουργεί εδώ. Δίπλα του, ξεκινά ένα μονοπάτι που οδηγεί στο εντυπωσιακό φαράγγι του Αγίου Νικολάου Ρούβα, το οποίο ύστερα από περίπου 3 χλμ. καταλήγει στο εκπληκτικό δάσος του Ρούβα, το σημαντικότερο από τα δασικά οικοσυστήματα του νομού, ιδανικό για φυσιολατρικές περιπλανήσεις.

#5 Αξέχαστη γεύση Ηρακλείου

5 εμπειρίες στο νομό Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 5

Γευστικό hot point του Ηρακλείου, το «Peskesi» (2810288887) στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου, σερβίρει προτάσεις βασισμένες στην τοπική παράδοση του νησιού που διανθίζονται με αρκετές παλιές κρητικές συνταγές, στους χώρους ενός ατμοσφαιρικού παλιού αρχοντικού της πόλης, ενώ η οικογενειακή ταβέρνα «Έργανος» (2810285629) κοντά στο Κηποθέατρο Καζαντζάκης, προσφέρει μια πλήρη γκάμα τοπικών πιάτων μαγειρεμένων με αυθεντική νοστιμιά. Εκτός πόλης, τώρα, για την αυθεντική κρητική του κουζίνα φημίζεται ο «Ονήσιμος» (2810741754) στα Πεζά, με πολλές δικές τους πρώτες ύλες, όπου ανάμεσα σε άλλα, θα απολαύσετε λαχανοντολμάδες, γίδα κοκκινιστή, οφτό και πιλάφι σε ζωμό.

Ζήστε την εμπειρία Blue Star Ferries

Τα πλοία της Βlue Star Ferries σας ταξιδεύουν προσφέροντας άνετους χώρους και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Με όποιο πλοίο και αν ταξιδέψετε, απολαύστε στιγμές χαλάρωσης στα μπαρ ανοιχτού και κλειστού καταστρώματος των πλοίων με γευστικά σνακ, χυμούς, γλυκά, καφέ ή ποτό ή ξεκουραστείτε στην καμπίνα σας και επισκεφτείτε τα εστιατόρια A la Carte και Self Service. Κάντε τις αγορές σας στα καταστήματα των πλοίων, συνδεθείτε στο Internet με κάρτα WIFI και κάνετε ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ του πλοίου σε περίπτωση ανάγκης.

Μια νέα καινοτόμα υπηρεσία είναι το διαδραστικό, πολυχρηστικό portal @sea με απεριόριστες δυνατότητες. Συνδεθείτε στο wifi δίκτυο του πλοίου -χωρίς να χρειαστεί σύνδεση στο internet-, από οποιαδήποτε συσκευή (laptop, smartphone, tablet) και ανακαλύψτε τις πιο διασκεδαστικές και χρήσιμες υπηρεσίες. Ενημερωθείτε για τον καιρό, την ακριβή θέση του πλοίου σε real time, το μενού των εστιατορίων και των μπαρ των πλοίων, για το πρόγραμμα πιστότητας πελατών seasmiles κ.α. Επίσης, η υπηρεσία @sea σάς παρέχει και κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.α.

Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, σε 4κλινη εξωτερική καμπίνα αναζητήστε στο πλοίο τις ειδικά διακοσμημένες οικογενειακές καμπίνες με τον παιδικό ήρωα BlueStarino ρωτώντας στη ρεσεψιόν για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Στη Reception του πλοίου επίσης μπορείτε να βρείτε μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές Bluestarino, με τα οποία τα παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο και να απολαύσουν ένα ευχάριστο ταξίδι παρέα με τον μικρό τους ήρωα.

TIPS:
Εάν είστε τετραμελής οικογένεια ή παρέα επωφεληθείτε από την έκπτωση 25% στα εισιτήριά σας εφόσον ταξιδέψετε σε 4κλινη καμπίνα.

Γίνετε μέλος στο Πρόγραμμα Πιστότητας και Επιβράβευσης Πελατών seasmiles. Με τη συλλογή και εξαργύρωση πόντων, εξασφαλίστε εκπτώσεις σε μελλοντικά σας ταξίδια καθώς και άλλα μοναδικά προνόμια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.seasmiles.com

Άν είστε ήδη κάτοχος κάρτας Seasmiles, ενημερωθείτε για τις προσφορές που ισχύουν την περίοδο που επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο www.bluestarferries.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπτώσεις και προσφορές μπορείτε να πληροφορηθείτε στο www.bluestarferries.gr.

Για κρατήσεις θέσεων απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, στην Blue Star Ferries, τηλ.: 210-8919800 ή στο www. bluestarferries.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.