Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich

Ανάμεσα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ιστορικό ιστιοφόρο «Cutty Sark» θα βρείτε όλα όσα κάνουν το Greenwich, μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του Λονδίνου.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich

Ανάμεσα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ιστορικό ιστιοφόρο «Cutty Sark» θα βρείτε αγορές με γεύσεις του κόσμου και νέους δημιουργούς, hip μαγαζιά και cafes, και όλα όσα κάνουν το Greenwich, μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του Λονδίνου.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 1
Η ιστορική αγορά του Greenwich αποτελεί καταφύγιο για ανήσυχους νέους δημιουργούς.

Κάποτε θα ερχόσασταν εδώ μόνο για το Βασιλικό Αστεροσκοπείο, το Ναυτικό Μουσείο ή το θρυλικό πλοίο «Cutty Sark», που σκίζει μοναδικά με τα ιστία του τον ουρανό, άντε και για να πατήσετε με τα πόδια σας τη γραμμή που ορίζει τον πρώτο μεσημβρινό. Πλέον όμως που τα υψηλά ενοίκια διώχνουν τους ντόπιους όλο και πιο νότια του ποταμού, ενώ ταυτόχρονα και η ιστορική αγορά της γειτονιάς (από το 1737) αποτελεί πόλο έλξης για ευφάνταστους ανεξάρτητους δημιουργούς, το Greenwich ανεβαίνει διαρκώς, ενώ προσφέρει, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, ενδιαφέρουσες εναλλακτικές για χάζι, φαγητό και shopping.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 2
Χαλάρωση και θέα στο skyline του Canary Wharf συνδυάζει το Greenwich Park.

Αν καθίσετε να ξαποστάσετε στα γρασίδια του Greenwich Park, έξω από το αστεροσκοπείο, το βλέμμα φτάνει μέχρι τους ουρανοξύστες, που ξεπετάγονται σαν μανιτάρια από το οικονομικό κέντρο του Canary Wharf, δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό κοντράστ σύγχρονου και ιστορικού Λονδίνου. Η δωρεάν έκθεση για τον Φωτογράφο Αστρονομίας της Χρονιάς (έως 22/7) θα σας ανεβάσει μέχρι το Κέντρο Αστρονομίας – μπόνους τα ιδιότυπα αστρο-αντικείμενα στο μαγαζί του και το δροσερό café που ανοίγεται στο πάρκο, μακριά από τη λαοθάλασσα.

Κατηφορίστε το λόφο για να χωθείτε στην αγορά, η οποία φιλοξενεί στους πάγκους της από ευρηματικά και στιλάτα αντικείμενα για το σπίτι, όπως φωτιστικά-μουσικά όργανα, κινέζικα κλουβιά πουλιών και... πιεσόμετρα του Albert & Edward’s Upcycled Lighting, μέχρι 100% φυσικά προϊόντα από βούτυρο καριτέ του Shea Geniius, που φτιάχνει μια κοοπερατίβα γυναικών στην Γκάνα και συσκευάζονται στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 3
Σπάνια βινίλια και memorabilia θα βρείτε στο «Casbah Records».

Ανάλογα με την ημέρα, στο διπλανό food market θα βρείτε σταθερή ουρά στο «Crêpes & Galettes», όπου ο Βραζιλιάνος Γκάμπριελ φτιάχνει νοστιμότατες κρέπες με κρεατογαφικές, vegan και γλυκές γεμίσεις δίπλα σε πάγκους με panzerotti από την Απουλία (μοιάζει με καλτσόνε, αλλά δεν είναι) κι empanadas από τις Άνδεις. Στη γραφική Turnpin Lane, στην επάνω άκρη της αγοράς, θα βρείτε και το «Red Door», ένα εκλεκτικά διακοσμημένο, λιλιπούτειο café, γκαλερί και μαγαζί σε ένα παλιό σπίτι, όπου διοργανώνονται και συναυλίες. Οι φίλοι της μουσικής αξίζει επίσης να κάνουν μια βόλτα από το Casbah Records για βινίλια και ιδιότυπα memorabilia σε ατμόσφαιρα με ’60s και space πινελιές.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 4
Μπορείς κι εσύ να φτιάξεις εντυπωσιακές τούρτες στο Fair Cake.

Κρυμμένο στο στενάκι Highbridge Wharf, μιαν ανάσα από το Old Royal Naval College, το Fair Cake δίνει ολιγόωρα μαθήματα ζαχαροπλαστικής και σε αρχάριους, και σε προχωρημένους.

Αν δεν το έχετε με τα κέικ, κάντε αυτό που κάναμε κι εμείς: κολλήστε… διακριτικά το πρόσωπο στο παράθυρο για να δείτε πώς φτιάχνουν ζαχαρωτά- τουλίπες πάνω σε δίπατες τούρτες!

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 5
Με τα ταχύπλοα της γραμμής θα δείτε μια άλλη όψη της περιοχής.

Ένα από τα highlights του Greenwich, πάντως, θα το ζήσετε είτε ερχόμενοι είτε φεύγοντας: αφήστε το τρένο για το ταχύπλοο της γραμμής RB1 από το London Bridge, που σπιντάρει πάνω στον Τάμεση, κι επιστρέψτε με την υπέργεια γραμμή τρένου DLR από το Bank, που περνάει σαν φίδι μέσα από δυστοπικούς ουρανοξύστες και τις αποβάθρες του Canary Wharf.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich - εικόνα 6
Έτοιμοι για... απογείωση με το τελεφερίκ της Emirates;

Η εναλλακτική περιλαμβάνει ολιγόλεπτη χρήση λεωφορείου μέχρι το Βόρειο Greenwich, για να πάρετε την άκρως τουριστική μεν, θεαματική δε Emirates Air Line, η οποία θα σας μεταφέρει με τελεφερίκ στην απέναντι πλευρά του ποταμού, ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρει ένα αξεπέραστο πανόραμα σε μια περιοχή που θα έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο μέχρι να επιστρέψετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.