«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο!

Τo boutique ησυχαστήριο του Πηλίου «απαντά» στην ανάγκη μας για σύντομες ή και μεγαλύτερες ανοιξιάτικες αποδράσεις.

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο!

Τo boutique ησυχαστήριο του Πηλίου «απαντά» στην ανάγκη μας για σύντομες ή και μεγαλύτερες ανοιξιάτικες αποδράσεις με χαλάρωση σε κομψά δωμάτια, βραβευμένες γεύσεις πάνω στο κύμα και το σχεδόν νησιώτικο σκηνικό της Αφήσσου στο φόντο.

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο! - εικόνα 1

Με βήμα αργό αλλά σταθερό μπαίνουμε σε αυτήν την εποχή που αποζητάμε όλο και περισσότερο την επαφή με τη θάλασσα. Λίγο ο καιρός που ζέστανε απότομα, λίγο το ημερολόγιο που φλερτάρει όλο και πιο έντονα με τον Ιούνιο, αν συνυπολογίσουμε και τη σταθερή –ανεξαρτήτως εποχής– όρεξή μας για διαφυγή από την καθημερινότητα, προσανατολιζόμαστε σε ένα διημεράκι φουλ της χαλάρωσης στα... χαμηλά υψόμετρα του Πηλίου.

Στεγασμένα στις πλήρως αναδιαμορφωμένες εγκαταστάσεις ενός παλιού καρνάγιου πάνω στη θάλασσα της Αφήσσου, τα «6 Κλειδιά» ξεκλείδωσαν από την πρώτη φορά που τα επισκεφθήκαμε αυτήν ακριβώς την ανάγκη μας για ένα dolce far niente σαββατοκύριακο εκεί όπου σκάει το κύμα στην παραλία της Καλλιφτέρης. Οι ιδιοκτήτες του και δεινοί ταξιδιώτες του κόσμου δημιούργησαν ένα σοφιστικέ boutique καταφύγιο, όπου η υψηλή αισθητική συναντά την προσωποποιημένη φροντίδα σε ένα πακέτο παροχών που έλειπε από την περιοχή.

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο! - εικόνα 2

Πρωινό ξύπνημα με τον ήχο του κύματος και πλούσιο πρωινό με προσωπικότητα (που από φέτος σερβίρεται και στην παραλία), μεσημεριανή ραστώνη στη βεράντα­ του εστιατορίου με αύρα Προβηγκίας, απολαμβάνοντας είτε το εμπνευσμένο snack menu και χαζεύοντας τον ήρεμο Παγασητικό, μη αποκλείοντας μια πρώτη βουτιά, είτε ένα τσιπουράκι στις στιλάτες σεζλόνγκ της αμμουδιάς, χαλαρωτικό μασάζ στον κήπο ή δίπλα στο νερό – ιδού ορισμένα στιγμιότυπα που αγαπάμε να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τα «6 Κλειδιά». Τα διακοσμημένα σε classy ρομαντικό ύφος δωμάτια του ξενοδοχείου, άνετα και ατμοσφαιρικά, βγάζουν σε πριβέ βεράντα-αυλή και από εκεί κατευθείαν στη θάλασσα.

Κεφάλαιο από μόνο του είναι, φυσικά, το ομώνυμο εστιατόριο­ με chef de cuisine τον Γιάννη Κουτσώνη και τη συμβουλευτική παρουσία του Γιάννη Μπαξεβάνη­, που βραβεύτηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Το ύφος της κουζίνας είναι μοντέρνα ελληνικό και διανθίζεται με ιδέες πιο κοντά στην παράδοση. Το τηγανητό ρυζόγαλο με τρούφα, πατέ καπνιστής πανσέτας και γλυκό γίγαντα, η σαλάτα τσουρέκι με κόκκινη ρόκα και λεμονάτα ροδάκινα και ο πετεινός με σταφύλια και λια­στό κρασί είναι ορισμένες προτάσεις από το ολοκαίνουργιο φετινό μενού που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο! - εικόνα 3

Σημειώστε και τις ειδικές τιμές που ισχύουν για τους αναγνώστες του «α» αυτήν την εποχή. Την περίοδο­ 1-20 Μαΐου 2018 και για διαμονή­ από Κυριακή μέχρι Πέμπτη το κόστος ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα είναι € 110 για τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις έναντι αρχικής τιμής € 140. Για διαμονή Παρασκευή και Σαββάτο κατά την ίδια περίοδο το κόστος ανά διανυκτέρευση με πρωινό για 2 άτομα είναι € 130 για τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις (έναντι του αρχικού € 170) κι επιπλέον 10% έκπτωση στις υπηρεσίες μασάζ και τσίπουρο με μεζέ στην παραλία.

ΑΦΗΣΣΟΣ Χ-RAY

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο! - εικόνα 4

Με όμορφες παραλίες στα πόδια της και μερικά από τα πιο όμορφα και ονομαστά πηλιορείτικα χωριά, όπως οι Μηλιές, η Βυζίτσα και οι Πινακάτες, σε κοντινή απόσταση, η Άφησσος είναι ιδανικός προορισμός τόσο για καλοκαιρινές διακοπές όσο και για long weekends με καλοκαιρινό χρώμα. Το χωριό συνδυάζει πηλιορείτικα και νησιώτικα μοτίβα κι έγινε γνωστό από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία, όπου σύμφωνα με την παράδοση ήπιαν νερό οι Αργοναύτες προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα. Αμφιθεατρικά χτισμένο και καταπράσινο, έχει μια όμορφη περαντζάδα, που «φωνάζει» να την περπατήσετε λίγο προτού καθίσετε για τσιπουράκι και ψαρομεζέδες στο λιμάνι.

«6 Κλειδιά»: Αφήστε με στην Άφησσο! - εικόνα 5

Εκτός από την Καλλιφτέρη, σημειώστε και τις γειτονικές παραλίες Αμποβό και Λαγούδι, όμορφες αμμουδιές με λεπτό βοτσαλάκι, καθαρά νερά και πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, μια ωραία διαδρομή είναι αυτή που ανηφορίζει από την Άφησσο προς το χωριό Νιάου (Αφέτες) και περνάει από το φαράγγι του Χαλορέματος. Αν, πάλι, προτιμάτε να σας... πηγαίνουν, μη χάσετε τη βόλτα με το ανοιχτό τρενάκι του Πηλίου, τον «Μουντζούρη», που αυτήν την εποχή ξεκινά παραδοσιακά τις βόλτες του στο Βουνό των Κενταύρων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.