Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της

Η Βιένη γνωρίζει καλά το χριστουγεννιάτικο τελετουργικό και σας δίνουμε ιδέες για να την επισκεφτείτε προετοιμασμένοι.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της

Πολύχρωμα λαμπιόνια, λαμπερά θεάματα, μοσχομυριστά στρούντελ και γλυκά, καρουζέλ και άμαξες, αχνιστό κρασί και ρομαντικές μελωδίες. Η Βιένη γνωρίζει καλά το χριστουγεννιάτικο τελετουργικό και σας δίνουμε ιδέες για να την επισκεφτείτε προετοιμασμένοι.

Από την Κική Βασσάλου

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 1
Η Βιένη γιορτάζει με λάμψη.

Αν και η Βιένη είναι κούκλα και φιλόξενη όλες τις εποχές του χρόνου, στη συνείδηση των περισσότερων από εμάς είναι συνυφασμένη με το χειμώνα και ακόμη περισσότερο με τα Χριστούγεννα. Οι στολισμοί και οι εορτασμοί στην αυστριακή πρωτεύουσα ξεκινούν περίπου από τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και ανοίγουν τις πύλες τους οι σχεδόν 20 χριστουγεννιάτικες αγορές της – από την κεντρική πλατεία του δημαρχείου (Rathausplatz) μέχρι άλλες πλατείες και σημεία-σταθμοί της πόλης: Maria Theresien Platz, Altes AKH (παλιό γενικό νοσοκομείο), Freyung, μπροστά στα ανάκτορα του Schönbrunn, Karlsplatz, Stephansplatz κλπ.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 2
Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη στολισμένη Βιένη.

Στολίδια, δωράκια, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές αλλά και ζεστά ροφήματα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ το τεράστιο παγοδρόμιο της Rathausplatz απευθύνεται σε ντόπιους κι επισκέπτες φαν του σπορ. Αν και το λούνα παρκ Wurstelprater βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία κάθε χρόνο από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο, δεν είναι λίγα τα σταντ με φαγητό και παιχνίδια που παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 3
Το κρύο τέτοιες μέρες στη Βιένη είναι τσουχτερό.

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η τεράστια ρόδα-σύμβολο της πόλης, ονόματι Wiener Riesenrad, στην οποία πρέπει οπωσδήποτε να ανεβείτε για να θαυμάσετε τη Βιένη από ψηλά. Με διάθεση για παιχνίδι αλλά και γνώση, το Παιδικό Μουσείο ZOOM στο MuseumsQuartier έχει προγράμματα για παιδιά από 8 μηνών μέχρι 14 ετών, ενώ η ενδιαφέρουσα έκθεση «Εσύ κι εγώ, εδώ κι εκεί», που τρέχει αυτήν την περίοδο (μέχρι 25/2), απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και ασχολείται με την αναγκαστική μετακίνηση, την άφιξη σε νέους τόπους και τη διαβίωση.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 4
Για μοσχομυριστά στρούντελ στο «Café Landtmann».

Και μετά τον προβληματισμό το πρόγραμμα περιλαμβάνει καφέ και γλυκό. Στη Βιένη είστε, άλλωστε. Άλλη μία πρωτεύουσα όπου η ζαχαροπλαστική έχει την τιμητική της. Στο ιστορικό «Café Landtmann», που μετράει φέτος 144 χρόνια ζωής, θα κλείσετε τραπέζι και θα έρθετε για ένα απολαυστικό ρόφημα συνοδεία φρεσκότατων, μυρωδάτων κέικ, από τα κλασικά μέχρι και πάμπολλα εποχικά. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όμως είναι το Apfelstrudel. Είναι η σπεσιαλιτέ τους και για πολλούς το ωραιότερο σε Αυστρία και Γερμανία!

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 5
Τα εντυπωσιακά ανάκτορα Schönbrunn.

Αφού ανακτήσετε δυνάμεις, σειρά έχουν τα ανάκτορα Schönbrunn, τα οποία εντυπωσιάζουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο, οι πρώτοι έχουν την τιμητική τους. Στο Παιδικό Μουσείο των Ανακτόρων, μάλιστα, το φάντασμα του παλατιού έχει ετοιμάσει διάφορες διασκεδαστικές ξεναγήσεις και δραστηριότητες, ενώ στο ζωολογικό κήπο, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη πλευρά του τεράστιου βασιλικού πάρκου, οι μικροί επισκέπτες θα φτιάξουν μπισκότα στην τυρολέζικη φάρμα, θα συμμετάσχουν σε δωρεάν ξεναγήσεις και την παραμονή των Χριστουγέννων θα επισκεφθούν τους ελέφαντες, τα κοάλα και τους πιγκουίνους προκειμένου να κατευνάσουν λίγο την ανυπομονησία τους για τον Αϊ-Βασίλη που πρόκειται να έρθει τα μεσάνυχτα!

Must taste & stay

Spiess & Spiess Value for money ξενοδοχείο με σπιτική ατμόσφαιρα, απλά κι ευχάριστα δωμάτια και πρωινό σε μπουφέ με βιολογικές πρώτες ύλες.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 6
Το «25hours Hotel Vienna» εμπνέεται διακοσμητικά από το τσίρκο.

25hours Hotel Vienna Ανήκει στη γνωστή ντιζάιν αλυσίδα και βρίσκεται στην καρδιά του MuseumsQuartier, σε απόσταση αναπνοής από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Η διακόσμησή του είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο και όχι μόνο.

Do & Co Στις αρχές των ’80s ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Hans Hollein σχεδίασε αυτό το απίθανο φουτουριστικό κτίριο που γειτνιάζει με τον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου ως shopping mall. Σήμερα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο με επιβλητική θέα από το «Onyx Bar» του 6ου ορόφου κι εξαιρετικό φαγητό στο ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο αξίζει σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε. Ασιατική κουζίνα, το καλύτερο σούσι της πόλης, φρεσκότατο ψάρι και όλα τα βιενέζικα classics.

Όλο το know-how για να απολαύσετε τη Βιένη στην ωραιότερη στιγμή της - εικόνα 7
Ο βραβευμένος σεφ Konstantin Filippou πρωτοστατεί στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Konstantin Filippou Το επώνυμο εστιατόριο του Ελληνοαυστριακού βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ για υψηλή γαστρονομία με μεσογειακές επιρροές και signature πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.