Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς

Με τις γιορτές προ των πυλών, η γαλλική πρωτεύουσα φορά τα καλά της, ανάβει τα πολύχρωμα λαμπιόνια της και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς

Με τις γιορτές προ των πυλών, η γαλλική πρωτεύουσα φορά τα καλά της, ανάβει τα πολύχρωμα λαμπιόνια της και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Από την Κική Βασσάλου

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 1
Το πατινάζ με φόντο τον Πύργο του Άιφελ έχει άλλη χάρη

Η Πόλη του Φωτός δεν είναι μόνο για τις ρομαντικές ψυχές αυτού του κόσμου. Γονείς και παιδιά μπορούν να περάσουν συναρπαστικά τις διακοπές τους, ειδικά αν βρεθούν εκεί την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε το ούτως ή άλλως λαμπερό Παρίσι λάμπει ακόμη πιο πολύ - κάθε δρόμος και sightseeing, κάθε μουσείο και μια βουτιά στη γνώση, κάθε βιτρίνα και μια εμπειρία υψηλής αισθητικής.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 2
Οι λαμπερές Galeries Lafayette

Ξεκινώντας με τα εορταστικά, η πρώτη must στάση είναι οπωσδήποτε στις ολοστόλιστες Galeries Lafayette Haussmann. Το εμβληματικό παριζιάνικο πολυκατάστημα, που ιδρύθηκε το 1894 και περιλαμβάνει 70.000 τ.μ. αφιερωμένα στο «French Art of Living», φιλοξενεί πάνω από 3.500 brands για όλα τα μπάτζετ και περίπου 25 εστιατόρια. Ο δε χριστουγεννιάτικος στολισμός του αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, ενώ υπάρχει και ειδικό τμήμα για τα παιδιά.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 3
Πατινάζ χέρι-χέρι ή και όχι στο γιορτινό Παρίσι

Στο ίδιο κλίμα, οι βόλτες στην πόλη θα σας οδηγήσουν σε διάφορα σημεία όπου έχουν στηθεί καρουζέλ (αναζητήστε τα Merry-go-rounds για δωρεάν βόλτες) αλλά και στις χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως η αγαπημένη μας που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά από την Παναγία των Παρισίων και φέτος θα λειτουργήσει στις 15-24/12, ενώ μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει η αγορά στο Quai Branly πολύ κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Την απαραίτητη σέλφι σας στον τελευταίο θα τη βγάλετε την ώρα που εξασκείστε στην παγοδρομία, καθώς τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο το γειτνιάζον Parc du Champ-de-Mars ντύνεται στα λευκά.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 4
Δεν είναι κούκλες σε βιτρίνα αλλά εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου Σοκολάτας.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, στο Παρίσι θα βρείτε το απίθανο Musée Gourmet du Chocolat, όπου θα μάθετε τα πάντα για την ιστορία της από την εποχή των Μάγια και των Αζτέκων μέχρι την εισαγωγή της στην Ευρώπη, τη βιομηχανοποίησή της κατά το 19ο αιώνα και τη σημερινή παρουσία της στην αγορά και στα σπίτια μας. Αν είστε με παιδιά άνω των 6 ετών αξίζει να παρακολουθήσετε μαζί το Family Workshop για να φτιάξετε τις δικές σας σοκολατένιες δημιουργίες (από € 27,50 το άτομο), ενώ μπορείτε να κλείσετε θέση μόνο για τα μικρά σας στο λαχταριστό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο (από € 35).

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 5
Το στιλάτο ζαχαροπλαστείο «La Patisserie des Reves».

Η Πόλη του Φωτός, βέβαια, είναι ιδανικός προορισμός και για… pastry shop hopping. Μελετήστε το χάρτη λοιπόν και προγραμματίστε ένα πέρασμα από τα διασημότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, εκεί όπου δεν είστε σίγουροι αν στις προθήκες φιγουράρουν γλυκά ή μικρά έργα τέχνης: Pierre Hermé, La Pâtisserie des Rêves, Jean Paul Hévin, Pain de Sucre, Carl Marletti είναι μόνο μερικά, ενώ από γλυκά αξίζει να δοκιμάσετε μακαρόν, τρούφες, εκλέρ, μιλφέιγ και, όπου σερβίρουν, ζεστή σοκολάτα.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 6
Ακόμα πιο μαγική γίνεται η Disneyland τα Χριστούγεννα.

Παρίσι και παιδιά, πάντως, σημαίνει τρένο για τα προάστια και Disneyland. Παραμυθένια όσο πρέπει (ήδη από τις 11/11), με τους στολισμούς, τις παρελάσεις, τις εκδηλώσεις της και όλους τους αγαπημένους ήρωες παρόντες. Λίγο έξω από την πόλη, τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε και τη La Défense. Εδώ, στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης, γεμάτη με γραφεία μεγάλων εταιρειών, θα βρείτε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό του Παρισιού με πάνω από 300 πάγκους για να αγοράσετε δώρα αλλά και τις πιο ευφάνταστες εορταστικές νοστιμιές.

Must taste & stay

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 7
Η είσοδος του «Saint Hotel Paris»

Le Saint Hotel Paris: Ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο στην καρδιά της St-Germain-des-Prés, με ωραία χαλαρωτική ατμόσφαιρα, την οποία έχει επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης του και διακοσμητής Bertrand Plasmans. Στα plus η δυνατότητα ενοικίασης family room.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 8
Ένα από τα πολυτελή δωμάτια του «Hotel Saint Marc»

Hotel Saint Marc: Φετινή άφιξη και αυτή, σε κεντρική τοποθεσία, με ιδιαίτερη έμφαση στο ντιζάιν, ωραίο κήπο, πισίνα και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 9
Το μπαρ του ξενοδοχείου «Hotel Les Bains», που στεγάζεται σε κτίριο του 19ου αι. με μακρά ιστορία.

Hotel Les Bains: Πρόκειται για τον ορισμό του 24ωρου restaurant-bar-club-hotel σε ένα κτίριο, του οποίου η ιστορία φτάνει στο 1884, όταν ήταν χαμάμ κι εστιατόριο όπου σύχναζε ο Προυστ, αλλά κι έναν αιώνα αργότερα, όταν λειτουργούσε ως αγαπημένο club με θαμώνες τους Warhol, Bowie, Prince κ.ά. Αναγεννημένο πλέον από ένα δυνατό team καλλιτεχνών, ντιζάινερ και αρχιτεκτόνων, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Jean-Pierre Maurois, θα το επιλέξετε είτε για τη διαμονή σας είτε για το πολύ καλό εστιατόριό του είτε και για τα δύο.

Το χριστουγεννιάτικο Παρίσι δεν είναι μόνο για τους ρομαντικούς - εικόνα 10
Γεμάτο σχέδια και χρώματα το μπαρ του «Clown Bar»

Clown Bar: Από τα πλέον πολυσύχναστα μικρά εστιατόρια της πόλης, όπου το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και την έμπνευση του σεφ, αλλά πάντα η κουζίνα χαρακτηρίζεται σύγχρονη γαλλική και το ίδιο μία από τις πιο safe επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
03/05/2024

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.