Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet

O δημοφιλής ταξιδιωτικός οδηγός μάς προτείνει τους 10 καλύτερους low budget προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet

Από την Εσθονία μέχρι την Βολιβία και από το Ηνωμένο Βασίλειο έως και το Μαρόκο και την Κίνα, ο δημοφιλής ταξιδιωτικός οδηγός μάς προτείνει τους 10 καλύτερους low budget προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

1. Ταλίν, Εσθονία

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 1

Με έντονα φωτογενές προφίλ, μοντέρνα κουλτούρα και πληθώρα αξιοθέατων – λουθηρανικοί πύργοι, αρχαίες εκκλησίες, μεσαιωνικά σοκάκια και κτήρια– το Ταλίν μαγνητίζει την προσοχή των low budget εκδρομέων, ιδίως τώρα που συνδέεται με ολόκληρη την Ευρώπη, μέσω οικονομικών πτήσεων. Περιπλανηθείτε στην παραμυθένια παλιά πόλη αλλά και στην ατμοσφαιρική προβλήτα με τα κρουαζιερόπλοια και επισκεφτείτε τα σοφιστικέ wine bars και τα cosy μπιστρό, που ολοκληρώνουν το πακέτο ενός γεμάτου τριημέρου.

2. Λανθαρότε, Ισπανία

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 2

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων συνδυάζει επιτυχημένα την πολυτέλεια με τις προσιτές τιμές. Οι υπέροχες αχανείς παραλίες εναλλάσσονται με τις «σκοτεινές» - καλυμμένες από μαύρη λάβα – πεδιάδες και τα πλούσια φοινικοδάση μπερδεύονται με πλήθος ηφαιστειακών πετρωμάτων. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Parque Nacional de Timanfaya, οι παρθένες παραλίες του Orzola αλλά και τα οινοποιεία La Geria ανταμείβουν όποιον τα επισκέπτεται. Πεζοπορήστε στα μονοπάτια γύρω από την Λανθαρότε και απολαύστε θέα που κόβει την ανάσα. Και για τους φιλότεχνους της παρέας, μια βόλτα στο Ίδρυμα Cesar Manrique, που φιλοξενεί αυθεντικά έργα του Μονέ και του Πικάσο, είναι ό,τι πρέπει.

3. Αριζόνα, ΗΠΑ

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 3

Εδώ τα roadtrips έχουν την τιμητική τους. Μπορεί η Αριζόνα να είναι απόλυτα συνυφασμένη με το Gran Canyon, το Monument Valley και το Cathedral Rock αλλά αυτό που θα θυμάστε πάντα από αυτόν τον τόπο, είναι τα ατελείωτα, ρομαντικά οδηγικά μίλια, που κάθε φορά αποκαλύπτουν και κάτι νέο. Απλά μοτέλ, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για κάμπινγκ και συνεχείς πεζοπορίες είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αριζόνα. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Saguaro και θαυμάστε τα είδη των κάκτων, που μόνο εδώ επιβιώνουν. Ιδανικές εποχές για να επισκεφτείτε το παγκοσμίου φήμης Gran Canyon είναι οι περίοδοι μεταξύ Μαρτίου και Μαϊου και από Σεπτέμβριο μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

4. La Paz, Βολιβία

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 4

Σε μια εκπληκτική τοποθεσία στα 3.660 μέτρα, είναι τοποθετημένη η La Paz, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη πόλη της Νοτίου Αμερικής, προσφέροντας την απόλυτη χαλάρωση. Σύμφωνα με το Lonely Planet το ημερίσιο κόστος που καλείται να καταβάλλει ο επισκέπτης δεν ξεπερνά τα € 30 ημερησίως, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγορές τροφίμων, οι πεζοπορίες και οι ποδηλατάδες.

5. Πολωνία

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 5

Ανήκει στις χώρες, που ανέκαθεν παρέμεναν προσιτές για τους επισκέπτες. Αναμφίβολα, η Κρακοβία είναι εκείνη που αποτελεί το πολωνικό best-seller, ενώ ακολουθούν οι πόλεις Gdańsk, Elsewhere, Lublin, Toruń και Tarnów, που φημίζονται με την σειρά τους για την απαράμιλλη ομορφιά. Το παζλ μιας υπέροχης και πάντα οικονομικής εβδομάδας, συμπληρώνουν οι φθηνές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και η προσιτή διαμονή και γεύση.

6. Essaouira, Μαρόκο

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 6

Μια οικονομική και ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο πιο ακριβό Μαρόκο αποτελεί η Essaouira. Η πόλη ξεδιπλώνεται σε γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά χαμάμ και ατμοσφαιρικές παραλίες, ιδανικές για περιπάτους. Το αεράκι δεν κοπάζει στιγμή εδώ, προσελκύοντας τους λάτρεις του κάιτ σέρφινγκ, ενώ το φαγητό δίνει έμφαση στα θαλασσινά.

7. Ηνωμένο Βασίλειο

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 7

Όσο η βρετανική κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στο Brexit, οι ταξιδιώτες με τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο απολαμβάνουν τα διάφορα οφέλη αυτής της πολιτικοοικονομικής εξέλιξης, όσον αφορά στην αξία της βρετανικής λίρας. Πέρα από το Λονδίνο, προορισμοί με value for money χαρακτήρα είναι σύμφωνα με το Lonely Planet το Εδιμβούργο και το Γιορκ.

8. Baja, Μεξικό

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 8

Όντας η δεύτερη μεγαλύτερη χερσόνησος σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει χιλιάδες ανεξερεύνητα χιλιόμετρα-1200 στον αριθμό- που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Αν και η Baja είναι ακριβότερη σε σχέση με άλλες περιοχές του Μεξικού, δεν παύει να ανήκει στους low budget προορισμούς, αφού εδώ δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε μεγάλα χρηματικά ποσά για να περάσετε καλά.

9. JacksonVille, ΗΠΑ

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 9

Αν και διαθέτει όμορφες παραλίες πολλών χιλιομέτρων και τροπικές εκτάσεις πλάι στις όχθες του ποταμού St.John, η Jax-όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι- ποτέ δεν κατάφερε να τραβήξει την προσοχή, όπως άλλες περιοχές της Φλόριντα. Εδώ, συναντά κανείς το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Αμερικής, το οποίο μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια, με ποδήλατα ή ακόμα και κάνοντας καγιάκ στα νερά του ποταμού. Τις προτιμήσεις των τουριστών κερδίζουν τα παραθαλάσσια καφέ με την familyfriendly διάθεση αλλά και οι μπυραρίες της πόλης, όπου οι τιμές παραμένουν χαμηλά, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ότι αφορά την διαμονή.

10. Χουνάν, Κίνα

Οι 10 καλύτεροι low budget προορισμοί για το 2018 από το Lonely Planet - εικόνα 10

Από τις πιο δημοφιλείς κινεζικές επαρχίες, με πλήθος «must see» τοπίων να την κατακλύζουν. Ανάμεσα τους το μαγευτικό φαράγγι της Zhangjiajie με τις 250 κορφές, όπου βρίσκεται και η δημοφιλέστερη και μακρύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου αλλά και η ιστορική πόλη της Fenghuang, που ακροβατεί πάνω από τον κινέζικο ποταμό Tuo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.