24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι

Πάνω από είκοσι νέα ξενοδοχεία καταγράφουμε σε έναν πρώτο απολογισμό της σεζόν που ξεκινάει οσονούπω και προμηνύεται άκρως δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι

Πάνω από είκοσι νέα ξενοδοχεία καταγράφουμε σε έναν πρώτο απολογισμό της σεζόν που ξεκινάει οσονούπω και προμηνύεται άκρως δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό.

Ας ξεκινήσουμε με την... απόβαση της Wyndham στο Λουτράκι. Μόλις λίγους μήνες μετά την έλευση του «Wyndham Grand Athens» στην Πλατεία Μεταξουργείου ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο ισχυροποιεί την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και, σε συνεργασία με τη Zeus International, μεταμορφώνει σταδιακά το ιστορικό «Poseidon Resort» για να στεγάσει δύο ξενοδοχεία. Πρόκειται για τα «Wyndham Loutraki» και «Ramada Loutraki», που σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την αγαπημένη λουτροπολιτεία της Πελοποννήσου.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 1
«Andronis Concept», Σαντορίνη

Φύγαμε για Σαντορίνη, όπου τα νέα ξενοδοχεία μοιάζουν να ξεχύνονται σαν καυτή λάβα στην Καλντέρα. Την κομψή γειτονιά λίγο μετά το Ημεροβίγλι, στο δρόμο προς την Οία, επέλεξε ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Andronis για να στεγάσει τη νέα του πρόταση. Το «Andronis Concept» είναι ένα πολυτελές resort αφιερωμένο στο wellness, με μεγάλο spa 1.000 τ.μ., διατροφολόγο και σύμβουλο στη διάθεση των επισκεπτών, εστιατόριο με φιλοσοφία from farm to table, καθώς πολλές πρώτες ύλες προέρχονται από τη μεγάλη φάρμα του ξενοδοχείου, και ασφαλώς υπέροχη θέα στην Καλντέρα.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 2
«Villa Bordeaux», Σαντορίνη

Πολυσυζητημένη άφιξη προτού καν ανοίξει το «Villa Bordeaux» στην καρδιά των Φηρών, απαρτίζεται από μόλις 4 σουίτες ιδιαίτερης πολυτέλειας και το γκουρμέ εστιατόριο «La Colline», όπου ο σεφ Jerome Coustillas παντρεύει την κλασικότροπη γαλλική κουζίνα με ελληνικά στοιχεία.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 3
«Mythical Blue», Σαντορίνη

Είναι μέλος της HotelBrain, όπως και το ολοκαίνουργιο­ ατμοσφαιρικό «Mythical Blue» με τη φαντασμαγορική βεράντα, που στεγάζεται­ στην αρχοντική κατοικία του Δον Πασχάλη στα Καθολικά των Φηρών, αλλά και οι 4 βίλες του συγκροτήματος «Azar Villas» με την υπέροχη θέα στην παραλία Πορί, που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του σύγχρονου ντιζάιν και όσους επιθυμούν ένα προσωρινό «εξοχικό» στη Σαντορίνη.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 4
«Aperanto Suites», Σαντορίνη

Αν προτιμάτε να βρίσκεστε πιο κοντά στην Οία, πάλι, το «Aperanto Suites» στην περιοχή της Φοινικιάς είναι μια ολοκαίνουργια πολυτελής μονάδα με 13 σουίτες στα πρότυπα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και με κυρίαρχα τα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου. Ανήκει στον όμιλο Aqua Vista Hotels, που εμπλουτίζει φέτος το ήδη ισχυρό ξενοδοχειακό του portfolio με άλλες δύο προτάσεις: το «Opera Mansion» με μόλις μία σουίτα ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, καθώς στεγάζεται στο παλιό κτίριο της όπερας του καθολικού μοναστηριού στα Φηρά, και το λιλιπούτειο συγκρότημα «Ayoba» στο Ημεροβίγλι με 6 σπιτάκια και value for money χαρακτήρα.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 5
«Dreambox», Μύκονος

Ένα απέραντο εργοτάξιο μας θύμισε­ η Μύκονος τις ημέρες του Πάσχα, αφού κι εδώ οι νέες αφίξεις είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες. Την περιοχή του Κόρφου επέλεξαν οι ιδιοκτήτες του boutique ξενοδοχείου «Sesa» στην Πρέβεζα για να στεγάσουν το μυκονιάτικο «αδερφάκι­» του, το οποίο ονομάζεται «Dreambox».

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 6
«My Mykonos Hotel», Μύκονος

Ανήκει στην οικογένεια της HotelBrain, όπως και το ολοκαίνουργιο «My Mykonos Hotel» σε πολυτελές colonial ύφος, με εστιατόριο και μπαρ, στην περιοχή του Χοντρού Γκρεμού λίγο έξω από τη Χώρα αλλά και το «Absolut Mykonos», που αποτελεί την απαστράπτουσα μετενσάρκωση του κλασικού «Golden Star» σε ένα ξενοδοχείο νέας εποχής με cutting edge αισθητική.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 7
«Osom Resort», Μύκονος

Mε όνομα-ακρωνύμιο των λέξεων­ Other side of Mykonos, το «Osom Resort» (μέλος της Lamway) έρχεται στα ψηλά του Κόρφου για να συστήσει στους επισκέπτες του μιαν «άλλη πλευρά της Μυκόνου», απλωμένο σε μια άνετη έκταση με γαλήνιους κήπους, κοινόχρηστους χώρους με μποέμ αύρα και μοντέρνας αισθητικής δωμάτια, όπου το λευκό και οι πετρόλ πινελιές κυριαρχούν.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 8
«Branco», Μύκονος

Από την άλλη, lifestyle χαρακτήρα έχει το φρέσκο­ «Branco», ένα boutique resort πάνω στη θάλασσα του Πλατύ Γιαλού, με ωραία πισίνα και beach bar, εστιατόριο με μοντέρνες ελληνικές γεύσεις σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Κυρίτση­ («The Clumsies») αλλά κι έμφαση στο wellbeing.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 9
«Adel Private Suites», Μύκονος

Στο Ευαγγελιστράκι, τέλος, οι 9 ολοκαίνουργιες σουίτες «Adel Private Suites» ποντάρουν στον αβανταδόρικο συνδυασμό της λιτής πολυτέλειας με το στοιχείο του νερού, υπόσχονται ονειρεμένα ηλιο­βασιλέματα από τις βεράντες με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι και διαθέτουν δικά τους τζιπ για τις μετακινήσεις των επισκεπτών τους στο νησί.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 10
«Mr & Mrs White», Πάρος

Λίγο προτού αναχωρήσουμε από τις Κυκλάδες, πιάνουμε λιμάνι σε Πάρο­ και Κύθνο. Στην πρώτη για να επισκεφθούμε­ το «Mr & Mrs White» από την οικογένεια της HotelBrain, στην είσοδο της Νάουσας, που παίρνει τη θέση του παλιού «Chroma Paros» (από το οποίο έμειναν όρθιοι μόνο οι τοίχοι). Ο γνωστός αρχιτέκτονας Δημήτρης Τσίτσος εμπνεύστηκε ένα «new style hotel» σε μοντέρνο κυκλαδίτικο ύφος, το οποίο κομίζει ορισμένα μυκονιάτικα ήθη όπως το sushi και το shisha bar.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 11
«Βαθυσθέα», Κύθνος

Στην Κύθνο, πάλι, την τελική του μορφή παίρνει μετά το περσινό soft opening το «Βαθυσθέα», ένα συγκρότημα κομψών αυτόνομων κατοικιών κοντά στη Δρυοπίδα με φιλική προς το περιβάλλον πολιτική και πανοραμική θέα από τις βεράντες του.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 12
«Sani Dunes», Χαλκιδική

Να ανηφορίσουμε στη Χαλκιδική; Από το «Sani Beach» και το «Sani Asterias» στο «Porto Sani» και το «Sani Club» και από τις μουσικές βραδιές μέχρι το πολυαναμενόμενο κάθε χρόνο Sani Gourmet Festival και τα εξαιρετικά εστιατόρια της Sani Marina, το πολυτελές συγκρότημα Sani Resort του πρώτου ποδιού δεν σταματά να ανανεώνεται. Έτσι το «Sani Club» επέστρεψε φέτος με ολοκαίνουργιο πρόσωπο, δύο νέες πισίνες κι ελληνικές γεύσεις με φιλοσοφία «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» στο κεντρικό εστιατόριο «Pines», ενώ κατά τα τέλη Ιουνίου προγραμματίζεται το opening του «Sani Dunes», του καινούργιου πεντάστερου ξενοδοχείου του συγκροτήματος με adults only φιλοσοφία και τον Έκτορα Μποτρίνι επικεφαλής της γαστρονομικής πρότασης του εστιατορίου «Fresco».

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 13
«Eagles Villas», Χαλκιδική

Ο πήχης στη Χαλκιδική φαίνεται πάντως πως ανεβαίνει, καθώς άλλη μία δυνατή άφιξη είναι το «Eagles Villas», με 40 βίλες στην Ουρανούπολη, το οποίο αποτελεί τη νέα πρόταση της γνωστής ξενοδοχειακής οικογένειας Τορνιβούκα («Εagles Palace», «The Excelsior», «City Hotel»), σε σχεδιασμό του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου 3SKStylianidis και interior design της Γαλλίδας γνωστής διακοσμήτριας Fabienne Spahn. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν γαστρονομικές εμπειρίες στα δύο εστιατόριά του, να απολαύσουν signature cocktails και να χρησιμοποιήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του, μεταξύ των οποίων και το ολοκαίνουργιο Elemis Spa.

Την Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα το Ηράκλειο, επέλεξε η AccorHotels για να φιλοξενήσει το πρώτο Ibis Styles της Ελλάδας, ένα από τα προσιτά ξενοδοχειακά brands του μεγάλου γαλλικού ομίλου. Το all inclusive «Ibis Styles Heraklion Central Hotel» ανοίγει εντός του καλοκαιριού, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, από τρεις παιδικούς φίλους, οι οποίοι έπαιζαν στη συγκεκριμένη γειτονιά στις αρχές του ’70, όταν ακόμη λειτουργούσε εκεί εργοστάσιο κρητικής σταφίδας.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 14
«Casa Cook Kos», Κως

Άλλη μία διεθνής άφιξη μας φέρνει κατά Δωδεκάνησα μεριά, αφού μετά το περσινό «Casa Cook» στη Ρόδο ο γνωστός ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook ανοίγει ακόμη ένα ξενοδοχείο στην Κω αυτήν τη φορά. Το «Casa Cook Kos» ανοίγει τον Ιούλιο στο Μαρμάρι, στο ύφος ενός μποέμικου χωριού πάνω στη θάλασσα, απευθυνόμενο στη νέα γενιά ταξιδευτών που επιδιώκουν την κοινωνικοποίηση και τη χαλάρωση σε κομψό περιβάλλον.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 15
«Lesante Blu», Ζάκυνθος

Για τους φίλους των καταγάλανων νερών του Ιονίου, τώρα, το «Lesante Blu», μέλος της HotelBrain, είναι η ηχηρή νέα άφιξη στη Ζάκυνθο. Απλωμένο­ πάνω στη θάλασσα, στο Τραγάκι, πρόκειται για ένα adults only πολυτελές resort σε φουτουριστικό και arty ύφος, που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του σύγχρονου ντιζάιν, ενώ δια­θέτει spa, δύο μπαρ και δύο εστιατόρια, ένα εκ των οποίων fine dining.

Τέλος, λίγο προτού σαλπάρουμε­ για νησιά και παραλίες, ας σημειώσουμε πως αμείωτη συνεχίζεται η ξενοδοχειακή κινητικότητα και στην Αθήνα. Έτσι, προς επίρρωσιν του πρόσφατου σχετικού ρεπορτάζ μας, άλλα δύο ξενοδοχεία άνοιξαν στην πόλη τους τελευταίους μήνες. Στο Κολωνάκι, το «Lozenge» ομορφαίνει τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου από τον περασμένο Φεβρουάριο, δίνοντας νέα πνοή στο παλιό «Athens Lycabettus», το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων για να στεγάσει ένα κομψό city hotel με εστιατόριο και roof top.

24 νέα ξενοδοχεία για το καλοκαίρι - εικόνα 16
«18 Micon Str.», Αθήνα

Από το βιομηχανικό παρελθόν των κτιρίων του Ψυρρή και τη μετάλλαξη της γειτονιάς σε hub δημιουργικότητας άντλησε έμπνευση η ομάδα πίσω από το ολοκαίνουργιο «18 Micon Str.», που άνοιξε κατά τα τέλη Μαρτίου στη συμβολή Αισώπου και Μίκωνος. Ο στόχος της είναι η εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας σε ένα κτίριο της περιοχής που στα ’30s-’40s ήταν αποθήκη και μετέπειτα εμπορικό κατάστημα. και το αποτέλεσμα είναι ένα ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο με urban χαρακτήρα. Κάθε δωμάτιο είναι ιδιαίτερο, με κοινό παρονομαστή τρία βασικά κατασκευαστικά υλικά (τσιμέντο, ξύλο και τούβλο), ενώ το πρωινό σερβίρεται σε μια σάλα νεοϋορκέζικου ύφους στο ισόγειο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.