Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο

Μια νέα πρόταση διαμονής στρέφει ξανά την προσοχή μας στο low profile κυκλαδονήσι.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο

Μια νέα πρόταση διαμονής στρέφει ξανά την προσοχή μας στο low profile κυκλαδονήσι.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 1

Λίγο έξω από τον οικισμό της Δρυοπίδας, το συγκρότημα «Βαθυσθέα» είναι μια νέα πρόταση διαμονής στην Κύθνο, το ήσυχο κυκλαδονήσι με το φανατικό κοινό που αγαπά να κρατά χαμηλά το προφίλ του.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 2

Το συγκρότημα που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο αποτελείται από αυτόνομες κατοικίες σε υπόσκαφο στιλ, με ποιοτικό εξοπλισμό όπως τα στρώματα Simmons στα κρεβάτια και βεράντες πανοραμικής θέας. Η κουζίνα των κατοικιών διαθέτει όλα τα σκεύη οικιακού εξοπλισμού καθώς και όλες τις απαραίτητες για τον επισκέπτη ηλεκτρικές συσκευές.

Προς το παρόν λειτουργούν 3 κατοικίες (εκ των οποίων η μία αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει μια οικογένεια) ενώ από το καλοκαίρι θα προστεθούν άλλες δύο κατοικίες στις επιλογές των ταξιδιωτών.

Οι κατοικίες εναρμονίζονται με το περιβάλλον και τη λιτή ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου, χτισμένες με πέτρα που συλλέχθηκε στο οικόπεδο και σε άλλα σημεία του νησιού.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 3

Αυτή η φιλοσοφία συμπληρώνεται από μια φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία, με στόχο την κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερων ενεργειακών πόρων. Για το λόγο αυτό έχει κατασκευαστεί μία δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού που εξυπηρετεί τις ανάγκες ποτίσματος και καθαριότητας.

Οι εξαιρετικές παραλίες του Σκύλου, της Γαϊδουρόμαντρας και του Σιμουσί απέχουν μόλις 10’-15’ ενώ για την πανέμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου οι επισκέπτες μπορούν απλώς να πάρουν το μονοπάτι που περνά από το συγκρότημα.

Check-in first: «Βαθυσθέα» στην Κύθνο - εικόνα 4

Οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος επέστρεφαν επί πολλά συναπτά έτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν κάτι σε έναν τόπο που αγαπούν.

Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν ότι από το περσινό καλοκαίρι έχουν σηματοδοτηθεί διάφορα μονοπάτια του νησιού. Αγαπούν ιδιαίτερα να επισκέπτονται τη Χώρα, τα Λουτρά, την εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας, τη Δρυοπίδα, το σπήλαιο Καταφύκι και την παραλία Ποτάμια, αλλά και να τρώνε στο «Χάρτινο Καράβι» με την ενδιαφέρουσα ελληνική δημιουργική κουζίνα, στον «Ντέτζη» με τα καλά κρεατικά και την εξαιρετική αλοιφή από κάπαρη, καθώς και καλό παγωτό στο «Gelato» και φίνα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο «Πανοχώρι» στην Χώρα.

«Βαθυσθέα», Θέση Πρόκα, Δρυοπίδα, 6945858649

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.