Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία

Από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι τη Σκωτία και την Τσεχία, ιδού 9 πανέμορφα και εξαιρετικά διατηρημένα κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία.

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία

Ένα κάστρο θα μπορούσε να είναι το σπίτι του Κόμη Δράκουλα, αλλά και της Ωραίας Κοιμωμένης. Θα μπορούσε να στεγάσει την ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα αλλά και τις ραδιουργίες ενός μεγάλου πολέμου. Από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι τη Σκωτία και την Τσεχία, ιδού 9 πανέμορφα και εξαιρετικά διατηρημένα κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία.

Neuschwanstein (Σβάνγκαου, Γερμανία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 1

Το μεγαλείο της απαράμιλλης ομορφιάς του είναι αρκετή για να σας κάνει να το θαυμάσετε. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και προοριζόταν να γίνει το εξοχικό ησυχαστήριο του βασιλιά Λουδοβίκου Όθωνα της Βαυαρίας. Μετά τον θάνατό του, το κάστρο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και πλέον το επισκέπτονται σε ετήσια βάση κατά μέσο όρο 1,3 εκατομμύρια τουρίστες. Το Neuschwanstein έχει δώσει έμπνευση στα σκηνικά ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών και του κάστρου της Ωραίας Κοιμωμένης στο Disneyland Park της Γαλλίας. Αφήστε λίγο χρόνο για πεζοπορίες στα διάφορα εντυπωσιακά μονοπάτια, όπου θα βρείτε μέρη κυριολεκτικά ονειρικά ιδανικά για φωτογραφίες και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

Alcazar of Segovia (Σεγόβια, Ισπανία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 2

Τοποθετημένο σε έναν βράχο πάνω από την παλιά πόλη της Σεγόβια στην συμβολή δύο ποταμών κοντά στα βουνά Γουανταράμα, το – πιο πέτρινο δεν γίνεται – Alcazar of Segovia είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα παλάτια της Ισπανίας και λόγω σχήματος καθώς θυμίζει ελαφρώς το κατάρτι ενός πλοίου. Όπως πολλά άλλα ισπανικά κάστρα, ξεκίνησε την πορεία του σαν αραβικό φρούριο και κατά τον Μεσαίωνα μετατράπηκε σε κατοικία των μοναρχών. Στο ενδιάμεσο αυτών των περιόδων λειτούργησε σαν φυλακή, βασιλική σχολή πυροβολικού και στρατιωτική ακαδημία. Σήμερα το κάστρο της Σεγόβια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ιστορικές τοποθεσίες της Ισπανίας.

Eilean Donan Castle (Highlands, Σκωτία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 3

Για πολλούς αυτό είναι το αρχέτυπο των σκωτσέζικων κάστρων. Το Eilean Donan καταστράφηκε από βομβαρδισμό στις αρχές του 18ου και αναστηλώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Πλέον γνωρίζει στιγμές αίγλης ως η κεντρική οικία της φατρίας των McRae. Πολυφωτογραφημένο, πολυχρησιμοποιημένο σε καρτ-ποστάλ και ταινίες (χαρακτηριστικότερη όλων το «Highlander»), μα πάνω από όλα γεμάτο Ιστορία (και ιστορίες) να το ακολουθεί. Στο σημείο όπου τρεις λίμνες συναντώνται, θα απολαύστε τη μαγευτική θέα με τους λόφους να σας περικυκλώνουν γαλήνια. Σήμερα όλα τα σημεία του κάστρου είναι προσβάσιμα και υπόσχονται να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Windsor Castle (Γουίντσορ, Μ. Βρετανία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 4

Ποιος δεν έχει ακούσει – έστω και κάτι – για το κάστρο του Windsor; Για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στον κόσμο και σίγουρα το μεγαλύτερο. Στην επαρχία Berkshire, λοιπόν, εξακολουθεί να βρίσκεται η επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας, αλλά ένα μεγάλο μέρος του είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό. Με ιστορία που απλώνεται σε περισσότερα από 1.000 χρόνια, το κάστρο του Γουίνδσορ θα σας μαγέψει και θα σας θυμίσει τι θα πει «larger than life». Ανάμεσα στα άλλα, θα παρακολουθήσετε την αλλαγή της φρουράς που θεωρείται ίσως πιο εντυπωσιακή από αυτήν στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής, εντυπωσιακές διακοσμήσεις και άπειρα έπιπλα αντίκες.

Bran Castle (Μπραν, Ρουμανία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 5

Χτισμένο από τους ιππότες της τεκτονικής στοάς στο μακρινό 1212, το κάστρο του Μπραν βρίσκεται στους λόφους λίγο έξω από το ομώνυμο κεφαλοχώρι της Ρουμανίας. Αναπόφευκτα φέρνει δικαιολογημένα – κινηματογραφικούς ή μη - συνειρμούς γύρω από τον Κόμη Δράκουλα στον επισκέπτη, καθώς η σύνδεση με τον μύθο είναι «αληθινή». Εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο και άκρως οργανωμένο μουσείο, όπου μπορείτε να βιώσετε την ιστορία, τον μύθο, την ίντριγκα και την μαγεία αυτού του γοητευτικού μέρους.

The Hohenzollern (Μπίσινγκεν, Γερμανία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 6

Χτισμένο στις αρχές του 11ου αιώνα σε υψόμετρο 2.805 μέτρων, το Hohenzollern καταστράφηκε ολοκληρωτικά το 1423 και από τότε μοιάζει με το φρούριο που στοιχειώνει τα παραμύθια του Τόλκιν. Εξάλλου, μία από τις πολλές φωτογραφίες όπου τα σύννεφα βρίσκονται κάτω από το σπίτι σαν στρώμα και αυτό απλώνεται πάνω τους σαν στέμμα θα σας πείσουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Γερμανίας.

Edinburgh Castle (Εδιμβούργο, Σκωτία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 7

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα σωστά αναπαλαιωμένου μεσαιωνικού φρουρίου και μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου που πλέον ονομάζεται απλώς… λόφος. Το Edinburgh Castle χει αλλάξει πολλάκις χέρια μεταξύ Σκωτσέζων και Βρετανών στην πορεία της ιστορίας του και σήμερα είναι ανοιχτό στο κοινό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου για ξεναγήσεις ή ακόμη και διάφορα πολιτιστικά events. Το παλαιότερο κτίσμα του κάστρου είναι το παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η στρατιωτική φρουρά θα σας υποδεχθεί διακριτικά για να σας αφήσει στην αγκαλιά του κάστρου που θα σας προσφέρει εξαιρετική θέα της πόλης σχεδόν από κάθε σημείο του.

Castel sant’ Angelo ( Ρώμη, Ιταλία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 8

Ανάμεσα στους ανεξάντλητους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Ρώμης, αυτό το κάστρο μοιάζει με ένα κρυμμένο διαμαντάκι στους πάντες εκτός από τους φανατικούς της Αιώνιας Πόλης. Το κάστρο αυτό χτίστηκε το 139 μ.Χ από τον αυτοκράτορα Ανδριανό και αρχικά προοριζόταν ως μαυσωλείο του. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε από ως κατοικία των επικεφαλείς της παπικής εκκλησίας, ενώ σήμερα είναι μία τουριστική ατραξιόν που συνδυάζει στοιχεία τόσο αρχιτεκτονικού, όσο και ιστορικού ενδιαφέροντος. Στο Castel sant’ Angelo φιλοξενείται και ένα μουσείο στο οποίο εκτίθεται μία εντυπωσιακή συλλογή από ιστορικά αντικείμενα, έργα τέχνης, γλυπτά και κεραμικά από διάφορες εποχές.

Praque Castle (Πράγα, Τσεχία)

Παραμυθένια κάστρα της Ευρώπης που εξάπτουν την ταξιδιωτική μας φαντασία - εικόνα 9

Η ιστορία του κάστρου της Πράγας – που είναι αδιαμφισβήτητα το καμάρι των Τσέχων - ξεκίνησε τον 9ο αιώνα. Πρόκειται για το σύμβολο των αγώνων της Τσεχοσλοβακίας, από την στιγμή που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ιστορίας και των εξελίξεων για πάνω από 1.000 χρόνια. Στα μέσα του 13ου αιώνα κατασκευάστηκε ένα παλάτι ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής ενώ στις αρχές του 14ου το βασιλικό παλάτι αναστυλώθηκε με γοτθικές επιρροές. Σήμερα το κάστρο της Πράγας στεγάζει διάφορα μουσεία και άλλα σημαντικά πολιτιστικά κτίρια που είναι ανοιχτά στο κοινό. Φανταστείτε ότι για να ξεναγηθείτε στο κάστρο (αποφεύγοντας τα πολλά μουσεία) θα χρειαστείτε περίπου μισή μέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.