Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε!

Χριστούγεννα σε 4 μητροπόλεις της Ευρώπης. Προτείνουμε τα highlights και τα must-dos για κάθε γούστο!

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε!

Χριστούγεννα σε 4 μητροπόλεις της Ευρώπης. Προτείνουμε τα highlights και τα must-dos για κάθε γούστο!

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 1

Τα μαγαζιά είναι γεμάτα πολύχρωμα στολίδια, τα ζαχαροπλαστεία έχουν βγάλει την καλύτερη πραμάτεια, τα εστιατόρια φοράνε τα καλά τους και ετοιμάζουν σπέσιαλ εορταστικά μενού. Οι δρόμοι, τα πάρκα και τα δέντρα είναι στολισμένα. Τα παγοδρόμια σας περιμένουν και τα αξιοθέατα της κάθε πόλης κουβαλούν άλλον αέρα και αύρα.

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 2

Παρίσι

Φέτος 150.000 λαμπιόνια στολίζουν τα Ηλύσια Πεδία, χριστουγεννιάτικες συναυλίες στήνονται σχεδόν παντού και μην ξεχνάτε ότι το Παρίσι είναι η πόλη της… ουράς. Οπότε, μην πανικοβληθείτε αν δεν βρίσκετε εισιτήρια την παραμονή ή ανήμερα. Κινηθείτε ευέλικτα και κλείστε στις ενδιάμεσες ημερομηνίες. Οι κρατήσεις θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι για αυτές τις μέρες. Παρότι οι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν θεωρούνται αργίες για τους Γάλλους, ετοιμαστείτε για συνωστιμό στους σταθμούς τρένων το μετρό, τα ζαχαροπλαστεία, τις κάβες και τα delicatessen.

3 σε 1: Eiffel + Moulin Rouge + κρουαζιέρα στον Σηκουάνα

Επική δραστηριότητα που τα συνδυάζει όλα: τον πύργο του Άιφελ, γαλλική κουζίνα, κρουαζιέρα στον Σηκουάνα και το διάσημο καμπαρέ. Αρκεί να αντέξετε! Όλα ξεκινούν το βράδυ στο εστιατόριο του πύργου 58 Tour Eiffel με εκπληκτική θέα στον ποταμό και το Τροκαντερό με ένα μενού 3 πιάτων. Μετά το επιδόρπιο, βολτάρετε δια θαλάσσης στον Σηκουάνα χαζεύοντας τα φώτα της πόλης και τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς πριν καταλήξετε στο περίφημο Moulin Rouge για μία μουσικοχορευτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη (https://www.viator.com/tours/Paris/Eiffel-Tower-Seine-River-Cruise-and-Moulin-Rouge-Show/d479-2050TEM).

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 3

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στην La Sainte Chapelle

Κονσέρτα κλασικής μουσικής στην μαγευτική – και πρόσφατα αναπαλαιωμένη - γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα με τα βιτρό παράθυρα. Έργα των Βιβάλντι, Μπαχ, Μότσαρτ και πολλών άλλων θα παρελάσουν από διάφορε καταξιωμένες ορχήστρες. Εκτός αυτών υπάρχουν ειδικές παραστάσεις στις 24, 26 και 31 Δεκεμβρίου (https://www1.classictic.com/en/special/concerts-in-la-sainte-chapelle/216/).

Συναυλίες στην Παναγία των Παρισίων

Δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ο πιο διάσημος καθεδρικός του Παρισιού. Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια για την παράσταση της 29ης Δεκεμβρίου (https://www1.classictic.com/en/puer_natus_est__gregorian_chant_and_medieval_music_in_notre-dame_de_paris/18537/269675/?fin=c8).

Christmas Markets

Ντυθείτε ζεστά, φορέστε σκούφους και γάντια για να δείτε από πρώτο χέρι πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι Γάλλοι. Φαγητά, είδη σπιτιού, γλυκά, αξεσουάρ και πάσης φύσεως δωράκια βρίσκονται σε αφθονία από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Η καλύτερη, μεγαλύτερη και πιο ζωντανή είναι η L’arche de Noel a la Defense. Περισσότεροι από 300 πάγκοι συγκεντρώνονται για ατελείωτες επιλογές δώρων και λοιπών αγορών. Το γεγονός, δε, ότι βρίσκεται τοποθετημένη σε μία αρκετά busy περιοχή με διάφορους ουρανοξύστες στα πέριξ δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα και γοητευτική αντίθεση. Ανοιχτά μέχρι τις 27/12.

Παραστάσεις στο Palais Garnier

Άλλο ένα must του χριστουγεννιάτικου Παρισιού, το Palais Garnier, βγαλμένη από την λαμπρή εποχή της belle epoque. Είτε πετύχετε συναυλία, είτε μπαλέτο, είτε χοροθέατρο αξίζει και με το παραπάνω η επίσκεψη. Πατινάζ παντού! Ντυθείτε ζεστά, φορέστε γερά παπούτσια και ετοιμαστείτε για φαντεζί παγοδρομίες. Η αλήθεια είναι ότι στο Παρίσι θα βρείτε ένα παγοδρόμιο κοντά σχεδόν σε κάθε μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι. Οι δύο πιο εντυπωσιακές πίστες, πάντως, είναι το «Trocadero on Ice» που βρίσκεται στους κήπους του Τροκαντερό και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 3/1. Μικρή πίστα, ιδανική για αρχάριους και μικρά παιδιά. Αν θέλετε, όμως, κάτι πιο… προχωρημένο κατεβείτε στην στάση μετρό του Bir-Hakeim, όπου στην σκιά του πύργου του Άιφελ υπάρχει το «The Eifeel Tower Ice Rink» που είναι ανοιχτό μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου. Τοποθετημένο στα 57 μέτρα πάνω από το έδαφος, στον πρώτο όροφο του πύργου, θα κάνετε πατινάζ με… θέα!

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 4

Λονδίνο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξέφρενο, από τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο, καθώς η πόλη θυμίζει ένα ολόκληρο φεστιβάλ. Βόλτες, θεατρικά, χοροθέατρο, μπαλέτο, κονσέρτα κλασικής μουσικής, συναυλίες, διαφόρων ειδών bazaars, τρενάκια, λούνα παρκ, παγοδρόμια και καρουζέλ σας περιμένουν. Τι να πρωτοδιαλέξετε; Πάρτε βαθιές ανάσες και διαβάστε τις προτάσεις μας με ψυχραιμία.

Victoria & Αlbert's Christmas Carol

Άκρως εορταστική αύρα υπό την αιγίδα της βασίλισσας Βικτώριας και του πρίγκιπα Αλβέρτου. Σε σκηνοθεσία Dominic Gerrard, αυτό το show πιάνει το νήμα από την εποχή που η βασίλισσα μονολογούσε χορεύοντας γύρω από χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα κάλαντα. Μέχρι τις 23/12 στο Victoria & Albert Museum.

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 5

Christmas Market στην Tate Modern

Πολλά γραφικά ξύλινα σαλέ θα γεμίσουν - για τρίτη φορά - το κενό μεταξύ του ποταμού και του κτιρίου της Tate Modern και φέτος τα Χριστούγεννα. Ευφάνταστα χειροποίητα παιχνίδια, αξεσουάρ, διακοσμητικά είδη σπιτιού, deli φαγητά και κανάτες ζεστού glühwein σας κρατούν συντροφιά γύρω από το βικτωριανό καρουζέλ και την ανεβαστική μουσική. Μέχρι τις 23/12 στο South Bank.

Hyde Park Winter Wonderland

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό υπαίθριο χριστουγεννιάτικο bazaar του Λονδίνου, στο πιο όμορφο πάρκο του. Τόσο απλά. Μέχρι τις 2/1 (http://hydeparkwinterwonderland.com/).

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 6

Christmas in Leicester Square

Τρία σε ένα στην Leicester Square. Σπηλιά, πάρκο και bazaar. Αυτός είναι ο απόλυτος εναλλακτικός προορισμός των φετινών Χριστουγέννων. Μέχρι τις 8/1.

Agent November Christmas Crisis

Ο Άγιος Βασίλης αγνοείται και άφησε πίσω του ένα δώρο. Τώρα εσείς μπορείτε να τον εντοπίσετε και να «σώσετε» τα Χριστούγεννα. Είτε, όμως, λύσετε τον γρίφο είτε όχι κρατήστε χώρο για μεσημεριανό. Μέχρι τις 15/1 σε μυστική τοποθεσία. (http://www.agentnovember.co.uk )

Πατινάζ ναι, αλλά που;

Από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των λονδρέζων, το πατινάζ είναι τόσο δημοφιλές που θα βρείτε αμέτρητες πίστες, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Μάλιστα, κάποιες από αυτές έχουν θέση σε εμβληματικές τοποθεσίες για την δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Hampton Court Palace, Somerset House, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αν, δε, σκεφτόσασταν να το συνδυάσετε με ανελέητο shopping τότε περάστε μία βόλτα από το εμπορικό κέντρο Westfield στο Shepherds Bush (https://uk.westfield.com/london/entertainment/ice-rink).

5 tips που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους:

- Χαζέψτε τα άπειρα χριστουγεννιάτικα φώτα της Οxford Street – που μοιάζουν με extravagant installation – καθώς κάνετε τα ψώνια σας.

- Ανακαλύψτε τις «ψευδαισθήσεις» που θα σας δημιουργήσουν τα «Covent Garden Illuminations» και χαθείτε στο χροστουγεννιάτικο δάσος του «Seven Dials» (http://www.visitlondon.com/discover-london/london-areas/central/seven-dials#w8S4W0herWmG70fo.97).

- Περάστε μία βόλτα από την πολυτελή Regent Street αρκεί να μην τυφλωθείτε από τα 300.000 λαμπιόνια

- Επισκεφθείτε την πλατεία Duke of York στο Chelsea και δείτε από πρώτο χέρι τι θα πει υψηλή αισθητική εν μέσω εορταστικής περιόδου.

- Αναμετρηθείτε με το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Trafalgar Square

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 7

Βιέννη

Το να ζήσει κανείς Χριστούγεννα σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης είναι μία εμπειρία. Κυρίες και κύριοι, η πόλη που παίρνει τον Δεκέμβριο τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά. Και αυτό θα σας ξετρελάνει! Καλώς ήρθατε στην Βιέννη! Εκεί όπου η μπαρόκ αρχιτεκτονική συναντά την κλασική μουσική και η σύγχρονη τέχνη τα χριστουγεννιάτικα μπαλέτα.

Belvedere Palace Christmas Market

Από τα πιο σύγχρονα bazaar της πόλης, η Belvedere κορυφώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων και έχει την ταμπέλα της λιγότερο εμπορικής αλλά της πιο ποιοτικής διοργάνωσης της πόλης. Τοποθετημένη στην νοτιοανατολική πλευρά του κέντρου της Βιέννης μπροστά από το ομώνυμο αστραφτερό παλάτι που συμπυκνώνει τις καλύτερες μπαρόκ αρχιτεκτονικές ιδέες του 18ου αιώνα και υπήρξε το θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου, η χριστουγεννιάτικη αυτή αγορά εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εκτυφλωτικά φωτισμένη πρόσοψη του κτιρίου που λειτουργεί σαν τεράστια πινακίδα για να μην το χάσει κανείς. Χειροποίητα είδη, φαγητά, γλυκά, ποτά, στολίδια και σπάνια προϊόντα από όλη την Ευρώπη.

Freyung Christmas Market

Η παλιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης κρατά από το 1772 και έχει σαν σήμα κατατεθέν της τα ρεσιτάλ μαριονέτας που πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 16:30. Δοκιμάστε τα αλλαντικά, τα κρεατικά και τα τυριά από τους εξειδικευμένους πάγκους (http://www.visitingvienna.com/sights/christmasmarkets/freyung/).

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 8

Χριστουγεννιάτικη συναυλία: «Christmas in Vienna»

Συναυλία στα όρια του gala με πολλούς διάσημους αυστριακούς τραγουδιστές που ερμηνεύουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πραγματοποιείται στο Vienna Konzerthaus που χρονολογείται από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κοντά στον σταθμό Stadtpark U-Bahn.

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία: «New Year’s Concert»

H φιλαρμονική της Βιέννης επιμελείται αυτό το πρωτοχρονιάτικο εξαιρετικά δημοφιλές κονσέρτο που μεταδίδεται σε 90 χώρες μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου. Η συναυλία αυτή κρατά από το 1939 και η μουσική θεματολογία αφορά κυρίως την «δυναστεία» των Strauss υπό την διεύθυνση του συνθέτη-σολίστ, Daniel Barenboim. Κλείστε εγκαίρως θέση και επισκεφθείτε το εντυπωσιακό Musikverein που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος συναυλιακός χώρος της Βιέννης.

Skate επί πάγου

Οι Βιεννέζοι λατρεύουν το πατινάζ. Και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βιώσετε αυτό το συναίσθημα μεταξύ του προαυλίου χώρου του Konzerthaus και του ξενοδοχείου Inter-Continental, στους κήπους του παλατιού Wilhlminenberg ή στο Rathaus για το περίφημο «Ice World». Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό σε προσιτές τιμές ή ακόμη και να παρακολουθήσετε μαθήματα αρχαρίων. Και μετά θα είστε έτοιμοι να μαγέψετε το κοινό!

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 9

Πράγα

Για πολλούς το αντίπαλο δέος της Βιέννης είναι η Πράγα. Και τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας θεωρούνται - σχεδόν εξίσου – μαγικά, αν όχι λίγο πιο ρομαντικά. Χιόνι παντού, φώτα, λαμπάκια, δέντρα, φωτισμένα πάρκα, στολισμένες βιτρίνες, πλατείες που σφύζουν από ζωή και λιλιπούτεια καταστήματα έτοιμα να σας στεγάσουν προσωρινά από την κούραση και το κρύο που παραμονεύουν. Καφετέριες με ζεστές σοκολάτες και καυτό τσάι, γλυκοπωλεία, wine bars και μπυραρίες βρίσκονται σε κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και σας περιμένουν. Και κάπου στη μέση το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο σταθερά στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης.

Christmas Markets

Στο ίδιο «γοτθικό» σημείο θα βρείτε και την πιο παλιά και την πιο μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά. Χειροποίητα δώρα, παιχνίδια και στολίδια, κεριά, κρύσταλλα βοημίας, πάγκοι με αχνιστά αφεψήματα και παραδοσιακές νοστιμιές συνοδεία χορωδίας που τραγουδά τα κάλαντα με παραδοσιακές φορεσιές και χορούς γύρω από το δέντρο το οποίο φωτίζει ελαφρώς τις προσόψεις των υποβλητικών μεσαιωνικών κτιρίων. Μία άλλη επιλογή είναι το bazaar στην πλατεία Wenceslas αν ψάχνετε κάτι σε pocket-size εκδοχή. Ανοιχτά μέχρι τις 6/1 από τις 10.00 έως τις 22.00.

Γιορτές σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις και τι να κάνετε! - εικόνα 10

Παγοδρόμια

Στην καρδιά της παλιάς πόλης πίσω από το εμβληματικό θέατρο Estates και συγκεκριμένα στην πλατεία Ovocny Trh κάθε χρόνο μέχρι τις 31/1 στήνεται ένα πανέμορφο παγοδρόμιο έτοιμο να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους ανάμεσα στα όμορφα γοτθικά κτίρια της Πράγας.

Παραμονή Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο στις 24/12 στην Πράγα συμβαίνει κάτι μαγικό. Ησυχία επικρατεί παντού, καθώς θεωρείται μέρα ημι-αργίας. Λίγα καταστήματα είναι ανοιχτά, οι οργανωμένες ξεναγήσεις σταματούν το μεσημέρι ενώ από το απόγευμα διάφορες χορωδίες σεργιανίζουν στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.