Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι

Από τη Μύκονο στη Σαντορίνη κι από εκεί στη Χαλκιδική και πάλι πίσω στην Αθήνα, ο Βαλσάμης Δουκάκης ξαναθυμάται τα νέα ξενοδοχεία και τις κλασικές αξίες που επισκέφτηκε φέτος το καλοκαίρι και αναδεικνύει τα δυνατά τους σημεία.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι

Από τη Μύκονο στη Σαντορίνη κι από εκεί στη Χαλκιδική και πάλι πίσω στην Αθήνα, ο Βαλσάμης Δουκάκης ξαναθυμάται τα νέα ξενοδοχεία και τις κλασικές αξίες που επισκέφτηκε φέτος το καλοκαίρι και αναδεικνύει τα δυνατά τους σημεία.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 1
«Bill & Coo Coast»

Αρχές καλοκαιριού στη Μύκονο, είχα το προνόμιο να μείνω στο ολοκαίνουργιο Bill & Coo Coast στον Αϊ-Γιάννη το πρώτο σαββατοκύριακο της λειτουργίας του και να απολαύσω τον ύπνο σε ένα από τα αναπαυτικότερα στρώματα που έχω κοιμηθεί στη ζωή μου. Το επισήμανα στο διευθυντή του Παναγιώτη Σωπιάδη, ο οποίος αναγνωρίζοντας πως ένας αξέχαστος ύπνος είναι η αρχετυπική παροχή ενός καλού ξενοδοχείου, μου είπε: «Και μόνο αυτό να γράψεις, εγώ ευχαριστημένος είμαι».

Από την άλλη βέβαια, πώς να μην επαινέσεις και τα υπόλοιπα χαρίσματα που κάνουν το boutique αδερφάκι του Bill & Coo, που φέτος γιορτάζει τα δέκα του χρόνια στη Μεγάλη Άμμο, να ξεχωρίζει; Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα, αυτό θα ήταν το minimal αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό ύφος με κυκλαδίτικες αναφορές, διά χειρός K-Studio, στις μόλις δεκαπέντε σουίτες, το οποίο λειτουργεί μάλλον καταπραϋντικά στις μαξιμαλιστικές εικόνες που αφειδώς προσφέρει πλέον το νησί.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 2
«Anax Resort & Spa»

Στο επίσης φετινό Anax Resort & Spa, και πάλι στον Αϊ-Γιάννη, με κερδίζει η εξαιρετική αίσθηση ευρυχωρίας ήδη από το χώρο υποδοχής, με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα, την πανοραμική θέα στη θάλασσα και τη σικάτη διακόσμηση. Η ξενάγηση από την ιδιοκτήτρια Ευγενία Κουσαθανά βάζει κι άλλα συστατικά στην εξίσωση, όπως η αγάπη, το μεράκι και η διάθεση για φιλοξενία με προσωπικό χαρακτήρα, που χαρακτηρίζουν αυτό το καινούργιο ξενοδοχείο που κατεβαίνει αμφιθεατρικά μέχρι τη θάλασσα.

Η χαλαρή αίσθηση διακοπών ενισχύεται στα διαφόρων τύπων δωμάτια από το κυρίαρχο λευκό χρώμα και τα χειροποίητα έπιπλα από μασίφ ξύλο σε φυσική απόχρωση. Όλα είναι ιδιαίτερα άνετα, με εντυπωσιακά κεφαλάρια στα πολύ αναπαυτικά κρεβάτια, κρυφούς φωτισμούς, μοντέρνα gadgets και μπανιέρες-τζακούζι, φτιαγμένες κατά παραγγελία. Ο υπερ-άνετος χώρος της πισίνας θα μπορούσε να είναι αυτόνομο beach club, ενώ και το spa είναι πολύ μεγάλο και πλήρως εξοπλισμένο.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 3
«Kenshō Boutique Hotel & Suites»

Για το Kenshō Boutique Hotel & Suites μου είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής του Μιχάλης Τάκκος όταν ακόμα βρισκόταν στα σχέδια, το είχα δει όταν ετοιμαζόταν, είχα όμως την τύχη να ζήσω και εκ των έσω αυτό το ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο στα ψηλά του Ορνού που έκανε δυναμική είσοδο στον ξενοδοχειακό χάρτη της Μυκόνου, ποντάροντας τόσο στο ντιζάιν αιχμής όσο και στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας.

Μοναδικά αυθεντικά αντικείμενα και έργα σύγχρονης τέχνης από την αφρόκρεμα των σύγχρονων designers (Patricia Urquiola, Paola Navone, Redaelli Ricambi, Il Laboratorio, Foscarini, Riva1920, Micomoler κ.ά.) κοσμούν όλους τους χώρους και τις σουίτες, μαζί με tailor made κατασκευές από μασίφ ξύλο και ατσάλι, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι μένεις σε κάποια μοντέρνα γκαλερί.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 4

Στο χώρο της πισίνας, η πανοραμική θέα στον κόλπο του Ορνού, η σοφή αρχιτεκτονική διαμόρφωση και το μελετημένο mood lighting δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσεις τα signature cocktails που ετοιμάζονται στην μπάρα αλλά και τις υψηλού επιπέδου δημιουργίες του σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Kenshō Restaurant σε μια από τις καλύτερες στιγμές του. Στο spa του ξενοδοχείου, αφέθηκα στα χέρια της ικανότατης Μικαέλας, η οποία χωρίς υπερβολή με… διέλυσε και με ξαναέφτιαξε.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 5
«Cavo Tagoo Santorini»

Από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις του φετινού καλοκαιριού στη Σαντορίνη, το Cavo Tagoo Santorini κομίζει στο νησί του ηφαιστείου έναν εξωστρεφή lifestyle χαρακτήρα, ο οποίος δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα. Σε μια πολύ προνομιακή τοποθεσία στην άκρη του Ημεροβιγλίου, στο δρόμο προς Οία, η καρδιά του χτυπά στον πολύ στιλάτο χώρο της πισίνας (μήκους 21 μ.), με τη συναρπαστική θέα στην Καλντέρα και δυο signature στοιχεία από το μυκονιάτικο Cavo Tagoo, ήτοι τα βυθισμένα στο νερό day beds και την εντυπωσιακή μπάρα-ενυδρείο που σερβίρει premium cocktails. Η τελευταία αποτελεί κομμάτι του εστιατορίου Ovac, όπου ο βραβευμένος σεφ Χρόνης Δαμαλάς συνδυάζει δημιουργικές fusion και κλασικές γεύσεις μαζί με sushi και crudo.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 6
«West East Suites»

Στην ίδια «γειτονιά», το West East Suites με είχε ήδη εντυπωσιάσει από πέρυσι που πρωτολειτούργησε με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του που θέλει δύο δίδυμα κτίρια, το ένα με ανατολικό και το άλλο με δυτικό προσανατολισμό, να συναντιούνται στο στιλάτο χώρο της πισίνας, πάνω ακριβώς στην Καλντέρα.

Φέτος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ονόματι FlyAway, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και τις δημιουργικές προτάσεις του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη όπως την «κουνελόπιτα», με κουνέλι μαγειρεμένο sous vide, τραγανό φύλλο, αβγά ορτυκιού τουρσί, χόρτα, τυρί γκερεμέζι και μαρμελάδα ροδάκινο, και τα χτένια με κρέμα περουβιανής πατάτας, τερίνα καπνιστής πανσέτας, τρούφα, λευκά σπαράγγια και πιτσίλες από πράσινο μήλο.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 7
«Andronikos Santorini»

Το τελευταίο μου βράδυ στη Σαντορίνη το πέρασα στο Andronikos Santorini στο Ημεροβίγλι. Το ολοκαίνουργιο boutique αδελφάκι του γνωστού μυκονιάτικου ξενοδοχείου Andronikos διαθέτει μόλις έξι σουίτες, μοιρασμένες στα διαφορετικά επίπεδα μιας πλήρως αναστυλωμένης έπαυλης στο κέντρο του οικισμού. Αν και με διαφορετική διαρρύθμιση η καθεμία, ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό από το αρχιτεκτονικό γραφείο Klab, σε φουτουριστικό υπόσκαφο στιλ, με πολλές κοίλες επιφάνειες, φυσικά υλικά, tailor made έπιπλα και smart φωτισμούς.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 8
«Sani Resort»

Στο Sani Resort της Χαλκιδικής βρέθηκα από σύμπτωση τις ίδιες ημέρες που ξεκινούσε το δυναμικό φεστιβάλ Jazz on the Hill, δίνοντάς μου την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι το μαγικό σκηνικό που στήνεται κάθε καλοκαίρι στο λόφο της Σάνης. Από το «Sani Beach» και το «Sani Asterias» στο «Porto Sani» και το «Sani Club» και από τις μουσικές βραδιές μέχρι το πολυαναμενόμενο κάθε χρόνο Sani Gourmet Festival και τα εξαιρετικά εστιατόρια της Sani Marina, το πολυτελές συγκρότημα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής δεν σταματά να ανανεώνεται.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 9
«Sani Dunes»

Η απογευματινή αυτοκινητάδα στις καταπράσινες εγκαταστάσεις του resort με την υπεύθυνη επικοινωνίας του ομίλου Γεωργία Δώδου συνοδεύτηκε από την είδηση πως ένα ακόμα πεντάστερο ξενοδοχείο, το adults only «Sani Dunes», ετοιμάζεται να προστεθεί το καλοκαίρι του 2017 στις τέσσερις μονάδες του συγκροτήματος.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 10
«Ikos Olivia»

Αλλάζοντας… πόδι, αλλά παραμένοντας υπό τη σκέπη του ίδιου ομίλου, επισκέπτομαι το Ikos Olivia, το οποίο άνοιξε πέρυσι στη Γερακινή. Μια καλοκαιρινή πολιτεία πάνω στη θάλασσα και μέσα σε ωραιότατους κήπους με γκαζόν, ελιές, πεύκα και ολάνθιστα παρτέρια με αρωματικά λουλούδια, η οποία πηγαίνει το concept του all inclusive ένα βήμα παραπέρα δίνοντας έμφαση στην boutique ατμόσφαιρα και στις αναβαθμισμένες παροχές.

Πέρα από τα πολύ άνετα και κομψά δωμάτια διαφόρων τύπων, την πολύ μεγάλη οργανωμένη παραλία, τις πισίνες, τα γήπεδα, το πλήρες spa, τη διαρκή φροντίδα για τους μικρούς επισκέπτες, τις ειδικές adults only και deluxe zones και τα τέσσερα εστιατόρια, με διαφορετικές κουζίνες σε επιμέλεια αστεράτων σεφ, για πρώτη φορά είδα να υπάρχει συνεργασία με γειτονικά εστιατόρια στο πλαίσιο ενός all inclusive προγράμματος για όσους επιθυμούν να γευματίσουν εκτός του resort.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 11
«Εagles Palace»

Ο πήχης στη Χαλκιδική φαίνεται πάντως πως ανεβαίνει, καθώς στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού αναμένεται να λειτουργήσει και το «Eagles Villas», με 40 βίλες στην Ουρανούπολη, το οποίο αποτελεί τη νέα πρόταση της γνωστής ξενοδοχειακής οικογένειας Τορνιβούκα («Εagles Palace», «The Excelsior», «City Hotel»). O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός γίνεται από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο 3SKStylianidis ενώ το interior design επιμελείται η γνωστή Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν γαστρονομικές εμπειρίες στα δύο εστιατόρια του «Eagles Villas», να απολαύσουν signature cocktails στα δύο μοντέρνα μπαρ καθώς και να χρησιμοποιήσουν όλες τις εγκαταστάσεις του Eagles Palace, όπως το πολυβραβευμένο Elemis Spa, τα 4 εστιατόρια και μπαρ, το πιστοποιημένο από την Padi καταδυτικό κέντρο, το κέντρο θαλάσσιων σπορ καθώς και την ιδιωτική παραλία με τα καταγάλανα νερά και τη γαλάζια σημαία.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι - εικόνα 12
«Grecotel Cape Sounio»

Πίσω στην Αθήνα, ένα σεμινάριο βιωματικής ανατομίας μέσα στο νερό αποκτά άλλη ενέργεια όταν γίνεται στην πισίνα του Grecotel Cape Sounio με θέα στο Ναό του Ποσειδώνα. Η εβδομάδα ευεξίας που διοργάνωσε η Grecotel στα περισσότερα ξενοδοχεία της στάθηκε η αφορμή για να επισκεφτώ το πολυτελέστατο αυτό resort, το οποίο βρίσκεται αμφιθεατρικά χτισμένο σε μια τοποθεσία μοναδικής ομορφιάς στα παράλια της Αττικής.

Από τις καλόγουστες βίλες, σαν μικρά εξοχικά, στην αλά Μαϊάμι πισίνα με τους φοίνικες, και από τα απομεινάρια του αρχαίου οικισμού μπροστά στα υπέροχα pavillion της υποδοχής στο επισκέψιμο μποστάνι, όλα τα επιμέρους στοιχεία εντάσσονται αρμονικά σε ένα σύνολο προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Όλα αυτά ήρθαν και κούμπωσαν όμορφα στο πρόγραμμά μας, το οποίο περιελάμβανε ακόμα μια συνεδρία Kundalini Yoga από τον yoga trainer Αλέξανδρο Surya Deva, που έκλεισε υπό τους ευεργετικούς ήχους του μεγαλύτερου gong του κόσμου, ένα εξαιρετικό detox δείπνο από τον executive chef του ξενοδοχείου Σάκη Τζανέτο και, για κερασάκι στην τούρτα, μεταμεσονύχτιο μασάζ στο Elixir spa, μια πραγματική όαση χαλάρωσης στο πιο ψηλό σημείο του resort.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.